Skolan ska ha höga förväntningar på eleverna

Alla elever ska vara trygga i skolan och i klassrummet är det lärarna som ska bestämma. De ska känna att de har samhällets stöd när de agerar för att säkra trygghet och studiero.

Statsministern och utbildningsministern besökte idag en grundskola i Linköping. De talade med lärarna och de som lärarna sa kan knappast vara en nyhet för någon.

Vi pratade med grundskollärarna Nina Ramic Toll och Jessica Milch om deras upplevelser av hot och våld på sina skolor. De berättade att det är något som förekommer bland elever även i lägre åldrar, både på landsbygden och i städer. De lyfte också hur viktigt det är med föräldrarnas engagemang och att lärarna får rätt verktyg för att upprätthålla en lugn och trygg arbetsmiljö.

Ovanstående läser jag på statsministerns FB. Varför har det blivit så – med hot och våld? Mitt enkla svar är att det saknas ordning och reda. De lärare som försöker leka ordningsmän blir ju anmälda. Hur kan man skylla på föräldrarna när barnen tillbringar stora delar av dagen i förskolan. Jag anser nog att förskolepersonalen är en stor orsak till problemen i skolan. Föräldrarna motarbetas ju av genuspedagogerna.

Men Statsministern skriver:

Nu pågår arbetet med att ta fram en nationell plan för trygghet och studiero. Syftet är att stärka det förebyggande arbetet i skolorna och förbättra regelverket. Det innebär bland annat att mobilförbud införs under lektionstid, ett förslag vi socialdemokrater gick till val på 2018. Det ska även bli enklare att stänga av eller omplacera elever som hotat eller utsatt andra för våld, och skolans möjligheter att ingripa vid ordningsstörningar ska öka.

Skolan ska ha höga förväntningar på alla elever.

Han vill köra ett varv till. Många skolor har redan infört mobilförbud på lektionstid för många år sedan. Men det har nog inte statsministern förstått ännu! Dagens skola lider nog mest av att många skolledare är politiskt tillsatta och kan inte mycket om pedagogik. De har varit alltför uppbundna av att tänka socioekonomiska faktorer och har tänkt mindre på studiemotiverade elever.

När statsministern skriver att ”skolan ska ha höga förväntningar på eleverna” vill jag vända på det. Elever och deras föräldrar har rätt att ha höga förväntningar på skolan! Inga elever ska behöva gå i en skola som är otrygg och med en dålig studiemiljö! ALLA elever ska ha en skola vars huvudsyfte är att förmedla kunskap. Skolan ska kvalitetsäkras och ingen ska tillåtas att sabotera undervisningen oavsett etnicitet eller socioekonomiska faktorer eller kultur!

Den svenska skolan har försämrats och försämrats. Politiker har inte lyssnat. Var det inte Fridolin som 2014 skulle vända utvecklingen i skolan på 100 dar? Han lyckades inte! Ingen vågar eller vill ta i med hårdhandskarna och kräva ordning och reda i skolan. Ingen vågar eller vill ta bort elever som stör ordningen. Betyg har blivit ett fult ord eftersom betyget är inte enbart betyg på eleven. Det är också ett betyg på lärarna, skolledningen och politikerna! En skola där få elever uppnår godkänt i basämnena har stora lednings- och lärarproblem. Till stor del eror detta på den politiska styrningen av skolan.

Det är dags att föräldrar och elever ställer krav på skolan. De har rätt att kräva en kunskapsbaserad skola! De har rätt att kräva en trygg skola som ger eleverna studiero!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kronisk levende

Lev idag, imorgen er idag igår.

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

پیشگام

نشریه سوسیال دمکرات های ایران

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder, musik samt film.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

%d bloggare gillar detta: