WOLLY BULLY

Vänsterns regeringsunderlag i händelse av valvinst 2022 börjar utkristallisera sig. Centerpartiet visar helhjärtad entusiasm för att fördjupa samarbetet och sätta sig i regeringen medan Liberalerna verkar vara på väg ut. Vad har vi då? Ja, de fyra kvarvarande partierna kan beskrivas som ett MAKTDRIVET PARTI och tre IDEDRIVNA PARTIER.

• SOCIALDEMOKRATERNA är det MAKTDRIVNA partiet. Det viktiga och allt överskuggande för dem är ministerposter och utnämningsmakt. Som de visade med eftertryck i januariöverenskommelserna är ingenting heligt för dem längre. Marknadshyror, avskaffad värnskatt, uppluckrad arbetsrätt – socialdemokraterna slaktade glatt alla heliga kor för att kunna sitta kvar och fortsätta ge nya smörjobb till Dan Eliasson och andra lojala politruker. Ingen vet ju vad Löfven lovade Sjöstedt i den hemliga överenskommelsen men att Vänsterpartiet blev tillfreds med Löfvens eftergifter är ju uppenbart. Den idedrivne partiledaren Håkan Juholt gjorde sig snabbt omöjlig och ersattes av Stefan Löfven vars främsta talang, kultiverad under många år i LO, är att hitta förhandlingslösningar och inte hänga upp sig på politiskt innehåll som bara försvårar förhandlingarna.

• Det första idedrivna partiet är VÄNSTERPARTIET vars ide är K för KOMMUNISM. Visserligen fick de för syns skull dumpa ordet kommunism ur partinamnet efter näsbrännan när Berlinmuren föll men den dåvarande partiledaren Ohly fortsatte i många år att stolt kalla sig kommunist, Jonas Sjöstedt har öppet hyllat Nicolas Maduro och ungdomsförbundet deklarerade så sent som några veckor sedan att deras mål är ett kommunistiskt samhälle.

• Det andra idédrivna partiet är MILJÖPARTIET vars ide är G för GRETISM. De omfamnar glatt alla idéer som väckelserörelsen runt Greta Thunberg driver. Leder det till elbrist att stänga ned kärnkraftverk utan att ha säkerställt att det finns fungerande alternativ så får det bli elbrist. Krävs det höghastighetståg för att några få ska välja tåg istället för flyg/bil mellan våra större städer så får det bli en kvarts biljon till höghastighetståg. Osv osv osv.

• Det tredje idédrivna partiet är CENTERPARTIET vars ide I för ISLAMISM. Det gamla bonde- och landsbygdspartiet har numera profilerat sig som det mest islamistvänliga partiet. Annie Lööf är aldrig så engagerad som när islamism kritiseras (utom möjligtvis när semlor ska testätas) och hur intimt Centerpartiets samarbete med islamistister är beskrivs utförligt i den här initierade artikeln på Kvartal. https://kvartal.se/…/centerpartiet-och-flirten-med…/

Så vad väntar oss då i händelse av valseger för vänsterblocket 2022? Jag tycker man kan likna det lite vid tjurrusningarna i Pamplona där skrämda och hunsade tjurar rusar dit den skrikande pöbeln hetsar den att springa. https://youtu.be/NDaxz6-DjJASocialdemokraterna har de viljelösa tjurarnas roll och springer dit den skrikande pöbeln i form av kommunisterna, gretisterna och islamisterna hetsar dem och vill att de ska springa. Så om du tycker en cocktail gjord på lika delar kommunism, gretism och islamism är en aptitlig framtidsvision för Sverige – Rösta på Vänsterblocket 2022!

Hans Thannerstig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Josefin Utas

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Kreativ text, annorlundaskap, dikter, bipolaritet, aspergers syndrom, samhällsdebatt

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

%d bloggare gillar detta: