Tänker vi lika men ändå olika

Ibland funderar jag kring varför jag är den jag är. Varför blir vissa människor pessimister medan andra blir optimister? Varför gräver vissa människor ner sig och skyller allt på en taskig barndom medan andra lyckas trots en taskig barndom? Varför lever vissa i det förflutna, andra i nuet och några i framtiden? Vad får oss att välja?

Omvärlden ser ju precis likadan ut för oss alla. Jag läste att det  cirklar ca 400 miljarder informationsbitar per sekund runt om oss. Men vi kan ju bara registrera ca 2000 av dem! Det är antagligen olika bitar som vi registrerar beroende av hur vi är som människor, vår bakgrund, vår utbildning, våra referensramar osv. Jag suger kanske åt mig just de informationsbitar som uppfyller mitt syfte? De andra, som jag kanske borde suga åt mig märker jag inte. Andra människor uppmärksammar inte de viktiga informationsbitar som de skulle behöva för att göra livet bättre och fortsätter sen  att klaga på alla missade chanser … Det är inte lätt att hitta rätt bland alla informationsbitar. Vårt informationsflöde har blivit ett stort problem!

Martin Ingvar sa en gång, i frågeprogrammet ”Fråga Lund”, att vi kan skapa minnen av framtiden. Han menade att våra hjärnor inte kan skilja tänkta händelser med starka känslor från verkliga händelser. Tänker vi tillräckligt ofta på något som vi vill uppleva så har vi större möjligheter att verkligen få göra det.

Samma sak handlar noetiken om: Om tillräckligt många människor tänker på samma sak så kan de tankarna t o m förändra fysikaliska lagar!!! Underbara och skrämmande tankar! Hoppas att vi verkligen tänker på ”rätt” saker! Kan inte alla tänka på fred på jorden? Eller utrota ondska? Eller att vår regering ska tänka om?

För mig är det ganska uppenbart att regeringens strategi angående Covid-19 misslyckas! De ständiga pressträffarna, dag efter dag och vecka efter vecka och månad efter månad och nu nästan ett år. har handlat om smitta, död, vård och vaccin. Men informationen har skiftat! Tegnell och Co har tillsammans ändrat strategi så många gånger att det är svårt att hålla ordning på vad som gäller. Befolkningen har tröttnat, lyssnar inte, tänker på annat och tänker definitivt olika tankar. Orden och meningarna får olika betydelse för oss alla. De har bidragit till ett större informationsflöde. Men för att vi ska börja tänka samma tankar krävs att vi får mer koncentrerad information. Ingen människa orkar med alltför mycket information!

Samma sak händer då S sprider ren dynga om sig. Ju mer lögner de sprider desto mindre lyssnar vi och tar till oss. Svenska folket har blivit informationsutmattade och vill syssla med annat än att lyssna på det ständiga informationsflödet. Stackars S som alltid ligger många år efter i utvecklingen förstår inte! NU har DE ju upptäckt den digitala tekniken som så många andra har gjort för 10 år sedan. NU vill de komma ikapp och nå ut med sitt budskap. Men de är sist på bollen! Det finns så många andra att lyssna på och det finns redan så många fria medier som presenterar ocensurerad fakta.

Nu ska jag iallafall  tänka på positiva saker! Jag ska tänka på våren, solsken, vårblommorna, fågelkvitter, barnens glada röster,  och sommaren… Ja, tänker jag tillräckligt mycket på det så blir det vår och sommar i år också!

Om fler hjälper till att tänka samma tanke … så kommer kanske våren snabbare!

ord02

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. uppstigersolen
    Feb 22, 2021 @ 15:19:18

    Visserligen sitter jag en del framför datorn. När jag inte har annat för mig. Annat som är det viktiga i livet. Barnbarnen, semesterresor, god mat, ja allt som gör livet värt att leva. Framför datorn så läser jag en del, skriver några kommentarer samt kollar på väderutsikter t.ex. Snart är det vår vilket gör att utomhusaktiviteter blir fler och längre. Bada i Medelhavet ser jag fram emot. Nu är det snart ett år sen sist. Jag är optimist och tror på mig själv. Men visst, jag skulle gärna vilja vara 35 igen och leva vidare. Tyvärr går det inte hur intensivt jag än tänker. Men mina barnbarn kommer att leva länge.

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Den Trådlösa Tekniken - Det Tysta Miljögiftet

Det största hotet mot jordens liv

Hem | Autismens Ansikten

Mitt liv som autistisk

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Emil Boëthius

"there's a fish in the percolator"

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

%d bloggare gillar detta: