En sminkad ”Sverige-bild” är fortfarande bara en bild av Sverige.

Hur mycket man än sminkar en gris så är det fortfarande en gris. Så skrev försvarsminister Peter Hultqvist i sin krönika om Sverigedemokraterna. Om jag tolkar honom rätt så menar han att begreppet Sverigedemokrater är statiskt. Om vi jämför det med Sverige-bilden så funderar jag på om de vill hålla även Sverige-bilden statisk? Vems Sverige-bild i så fall? De kämpar ju tappert för att måla en vacker förskönad bild av Sverige. Politikerna och medierna gör allt de kan för att sminka fram en vacker bild. De påstår att alla som inte håller med svartmålar Sverige. Men vems bild är den rätta?

Här i Sverige är det bara ca två procent av befolkningen som under senaste året har engagerat sig inom politiken, enl SCB. Detta engagemang kan bestå av att delta på något eller några möte, demonstrera, dela ut flygblad, skriva om politik i bloggar, på Facebook eller liknande. 349 personer är invalda i vår riksdag – 349 personer av en befolkning på drygt 10,2 miljoner människor. 23 personer sitter i regeringen.

Vad vet dessa 23 personer om Sverige som resten av de 10,2 miljonerna inte vet? Har de och deras medlöpare inom public service en vackrare bild än vi som lever i Sverige har? Är deras bild om Sverige sannare än övriga befolkningens?

Ännu en gång kämpar de tappert för att det finns en sluten Facebookgrupp med drygt 200 medlemmar bestående av akademiker, opinionsbildare, forskare vid svenska universitet och andra som är upprörda över Sveriges hantering av coronaviruset. Gruppen får gärna finnas och de får gärna vara upprörda … men … de får inte tala högt om detta och framförallt inte så att det når utlandet! Dessa 200 personers kunskaper måste tystas. Omvärlden ska inte nås av deras kritik angående hanteringen av coronaviruset. Sverige-bilden får inte solkas ner!

Svenska institutet är en statlig myndighet vars uppdrag är att öka omvärldens förtroende och intresse för Sverige. Därför genomför myndigheten återkommande undersökningar i ett försök att kartlägga hur bilden av Sverige utomlands förändras över tid.

Svenska institutet bedriver sitt uppdrag främst inom utrikespolitiken inom ramen för offentlig diplomati – att förstå, informera, påverka och bygga upp relationer med människor i andra länder. Institutet ska främja en demokratisk, rättvis och hållbar global utveckling genom samarbete med kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv. Strategisk kommunikation och relationsskapande verksamhet ska öka kännedomen om Sverige och skapa en positiv miljö för förverkligande av svenska ekonomiska, politiska och kulturella målsättningar. enl Wikipedia.

Ja, det är en sak att tala väl om Sverige men man bör nog hålla sig till sanningen ändå! Man kan ju inte tala väl om något som inte fungerar! Att försköna sanningen och undvika kritik förbättrar ingenting!

När Peter Hultqvist skriver om sminkade grisar så glömmer han bort hur han, övriga statsråd och hans partivänner hela tiden sminkar över verkligheten för att få en vacker Sverige-bild. En sminkad Sverige-bild är ju bara en fasad! Invändigt rasar det mesta samman. På område efter område rasar det! Regeringen fortsätter att sminka. Istället för att kolla vad som finns under sminket fortsätter de med sin propaganda och brunmålar och smutskastar alla som har en avvikande uppfattning. De bryr sig inte det minsta om hur svenska folket vill ha det i sitt eget land.

De har ingen avsikt att göra Sverige helt igen – bara att hålla en vacker sminkad Sverige-bild!

Bildresultat för sminkad gris

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. drhallonhatt
    Feb 10, 2021 @ 13:15:01

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Livsideal

Jag vill leva som jag lär och inte som någon annan vill att jag ska.

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder och musik.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

%d bloggare gillar detta: