Stukade människor är lätta att styra

Världen är just nu utsatt för den värsta ‘infodemin’ någonsin. I spåren av coronavirusets sprids ytterligare ett virus över världen – av lögner och skuldbeläggande. Förutom människoliv så hotar coronautbrottet att skörda ännu ett offer, tilliten och samarbetsförmågan mellan världens länder. Men även mellan ländernas invånare.

Under mer än ett år har vi utsatts för så gott som dagliga presskonferenser. Dessa konferenser har varnat för ett virus som ger en svårartad influensa. Många människor har blivit skrämda och rädda. De tror på all den propaganda som slungas ut i dessa pressträffar. De har blivit hjärntvättade med att den enda lösningen är vaccinet. Men nu visar det sig att vaccinet inte är så effektivt. Då bestämmer våra makthavare att vi måste ha ett digitalt vaccinationsintyg för att t ex resa eller besöka restauranger. Rädda och ensamma människor väljer naturligtvis att vaccinera sig för att få frihet att själv bestämma över sina liv.

I infodemins fotspår vill även regeringen ha kontroll över sociala medier. Människor ska inte få skriva vad de vill och dela sina tankar med varandra. Det är så det fungerar i totalitära stater. När människor blir oppositionella så ska de tryckas ner, bli rädda och stukade. Det är just detta som händer med svenska medborgare idag!

Makthavarens propaganda avser att avsiktligt sprida osann eller vilseledande information i syfte att stödja en politisk åsikt, framför allt för att stötta sittande makthavare. Den som sprider propagandan avser att förändra folks bild av en fråga eller deras förväntningar på ett sätt som sammanfaller med spridarens egna mål. Ofta kopplar odemokratiska makthavare bruket av propaganda till bruket av censur – om en person eller myndighet ur mediautbudet med hjälp av censur tar bort oönskad information blir hela mediautbudet en propagandakanal för makthavaren. Det som skiljer propaganda från argumentation i stort är accepterandet av oriktig eller osaklig framställning för att främja ett syfte. Så står det på Wikipedia om politisk propaganda.

När jag talar med människor så säger de att de har blivit trötta på att diskutera. Jag ser i olika debattforum att fler och fler tystnar. Jag ser att mina argaste och mest elaka kombattanter – som jag aldrig vill bli vän med – har förvandlats till rädda, stukade och ensamma människor som knappast vågar lämna sitt hem! Det är så det demokratiska samtalet tystnar! Det är så en totalitär regim tar över!

Naturligtvis gäller inte detta enbart Sverige. I globalismens fotspår har världens beslutsfattare slutit sig samman. De vill ha makt över resten av befolkningen. Stukade, rädda och ensamma människor är lätta att styra.

Jag känner att jag själv i viss utsträckning påverkas. Men jag har alltid levt med det lilla ordet VARFÖR på tungan. Varje gång som jag hör eller läser något så tänker jag VARFÖR. Då försöker jag att ta reda på mer om detta. Ständigt kommer jag till slutsatsen att de vill ha mer makt. Sanning och fakta är ord som makthavare inte kan stava till och inte förstå innebörden av. Deras propaganda har som syfte att bibehålla makten. Därför måste människor stukas och tvingas till tystnad!

Men tystnad är farlig! Den som har åsikter får inte bli rädd och ska inte låta sig tystas!

Bildresultat för propaganda 2020

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

تابستان

پیک تابستان

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder, musik samt film.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

%d bloggare gillar detta: