Black Lives Matter får Olof Palmepriset

Gilla eller ej gilla olika rörelser, där kanske Olof Palme var lite kluven. Vi på ULSANS kan konstatera med de historiska kunskaper vi besitter att Olof Palme beundrade Martin Luther King, en person som föredrog fredliga lösningar istället för våld. Martin Luther Kings antagonist på den tiden var Malcolm X en person med en revolutionär agenda och vad vi kommer ihåg så var nog Palme ej så förtjust i den individen som mer skulle falla BLM i smaken.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Malcolm_X

Petterssons gör Sverige lagom!

INRIKES. Olof Palmepriset för år 2020 går till medborgarrättsrörelsen Black Lives Matter. Priset delas ut årligen sedan 1987 för särskilt betydande insatser i Olof Palmes anda. Förutom diplom består priset av en prissumma på 100.000 dollar, motsvarande cirka 830.000 kronor, rapporterar Sveriges Radio.


Visa originalinlägg 144 fler ord

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Pia
  Jan 29, 2021 @ 12:27:14

  Diskussioner om Palme väcker alltid mycket starka känslor. Och han var för en generös flyktingpolitik, det går inte att ifrågasätta. Men, frågan är; vad stod Palme för? Egentligen? Under alliansregeringen 1976-1982 lämnade Olof Palme, Ingvar ”Skosulan” Carlsson mfl sosseprofiler in en motion (oppositionens förslag till skillnad från en proposition som är regeringens förslag) som lovordade flyktingpolitiken, men INTE ett ohämmat inflöde. Kolla motion 1979/80:1030 av Olof Palme m.fl. Den finns på https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/om-invandrarpolitiken_G3021030.

  Motionen ger lite perspektiv på oraklet Palme. Har aldrig kunnat med männskan men av andra skäl. Han var inte positiv till yttrandefrihet tex, i slutet av 1960-talet låg han bakom åtgärder för att stänga Radio Nord och Radio Syd. Ingen fri etermedia alltså. Men han var inte odelat negativ. Det är inte alls säkert att Palme hade försvarat dagens urspårade kaos, med ja, jag behöver inte räkna upp allt elände. Då tar mitt inlägg aldrig slut.

  Men ohämmad invandring, det verkar han och Skosulan inte stått bakom. Skosulans regering bekräftade detta också i och med luciaöverenskommelsen 1989 (alltså en s-regering); se https://sv.wikipedia.org/wiki/Luciabeslutet. Allianspartierna har under lång tid, fram tom. 1980-talet varit den mest pådrivande för en ohämmad invandring, inte med omtanke om ”flyktingarna” utan för att få ner lönerna i landet.

  Nuvarande ohämmade asylpolitik står dock (nästan) hela Sjuklövern bakom. Alla ska vara ”Palme 2.0” och alla partier är ”arbetarpartier”. Nuvarande ohämmade asylpolitik planterades ute i samhället genom medierna, strax efter Palmemordet. Ni minns säkert ”rör inte min kompis”-hjärtat som många svenskar bar på sina jackor. Själv regeringsbeslutet att öppna gränserna på vid gavel togs av Alliansregeringen 1991-1994 och vi fick alla höra Birgit Friggebos ”We shall overcome” till leda. Sen har det fortsatt fram till nu. Göran Persson försökte visst också att bromsa inflödet, men det gick inte. Då hade journalisterna lyckats flytta fokus från sin roll som granskare av makten till att granska folket istället. Och sen ”öppna era hjärtan” och ”tack för att ni valde Sverige” följt av en kaskad av dumheter från s-regeringarna 2014 och framåt. Där är vi nu.

  Så det är därför högst oklart om Palme hade stått bakom AFA, Antifa, BLM, Expo och andra politiska terrororganisationer, om han levt idag. Jag har faktiskt stora tvivel på det. Dock var det en politiker med lite andra kontroversiella idéer som jag skrev här, om bla yttrandefriheten.

  Gillad av 1 person

  Svara

 2. SasjaL
  Jan 29, 2021 @ 21:40:26

  Både BLM och Antifa/AFA backas ekonomiskt av Soros (historisk parallell: 1930-40-talen i Italien, men i en annan förpackning), som lägger mycket tid och pengar på att rasera västvärlden. Får påminna om att Soros var den utlösande faktorn till finanskrisen i Sverige 1992, genom hans direkta valutaspekulation. Han försökte sig även på detta med det brittiska pundet, men misslyckades. Han finansierar bevisligen även migrationsströmmarna till både Europa och USA, via sin ‘organisation’ Open Society Foundations. Han är portad i sitt hemland Ungern och Österrike, pga det senare. Är det något som inte räknat ut än, vad detta är för typ av person?

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

تابستان

پیک تابستان

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder, musik samt film.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

%d bloggare gillar detta: