Får en statsminister uttrycka sig på detta sättet?

Vår statsminister är känd för att tala först och tänka sen. Grodorna hoppar ofta ur hans mun. Alltför ofta är det svårt att hänga med i hans resonemang. Den senaste veckan har denna mun varit aktiv. Men först några gamla godbitar.

Annie Lööf fick höra: Käbbel, bara käbbel! – då hon ville att han skulle läsa en rapport.

Däremellan har han använt sig av flosklerna ansvar, inte okej, ingångsvärde, styråra, oacceptabelt och anständigt. Värdeladdade ord som uttrycker den egna förträffligheten och utmålar alla som tillhör ett annat parti som dåliga och missanpassade.

Men ibland har han varit ute på hal is. Som då när han skulle tacka USA:s utrikesminister (John Kerry) och sa: We are not drunk yet.

Eller då han talade om många döda som försöker fly över Medelhavet!

V råkade ut för hans vrede när misstroendevotumet väcktes mot arbetsmarknads ministern: ”huvudlöst av Vänsterpartiet” och ”fullständigt hårresande”.

Samma sak hände när Kristersson samtalade med Åkesson. Då röt statsministern: ”Omdömeslöst och ovärdigt” och ”bottenlöst omoraliskt”.

På frågan från en journalist om urbaniseringen är ett problem, vecklade han in sig i att han ju bor i storstaden och är född i storstaden men åker gärna till landsbygden för att hämta krafter. När storstadsborna behöver denna rekreationsmöjlighet så är det viktigt att allt fungerar!!!

Det är inga svårigheter att googla fram statsministerns klantigheter på webben. Svårigheten ligger i att välja!

Men senaste veckan har det varit dags igen! Nu har han förklarat sin syn på censuren som härjar på tech-jättarnas plattformar.

… ingen kan ha en ovillkorlig rätt att få sina yttranden spridda av andra, utan att det finns gränser för det.

I söndagens Agenda blir Stefan Löfven utfrågad om Sveriges coronastrategi. En av de första frågorna statsministern får är om han tar ansvar över krisen.

– Som statsminister, då har man det yttersta ansvaret för regeringens agerande och jag kan lova att det är ett ansvar som känns varje dag men speciellt i en sådan här kris, svarar han.

– Vi har fattat beslut om jag tror det är 130 förordningar för att hantera situationen. Jag tror att vi gett ett hundratal uppdrag.

Ojdå! 130 förordningar! Är det antalet förordningar som avgör huruvida någon tar ansvar eller ej? Det känns ganska tveksamt då jag uppfattar det som att statsministern gärna delegerar ansvaret till andra!

När programledaren Camilla Kvartoft återigen frågar om Löfven ”tar det yttersta ansvaret” ryter han ifrån.

– Ja det gör jag självklart, jag är statsminister!

Jag blir ännu mer förvånad! Är det så självklart att man tar ansvar enbart för att man är statsminister?

Igår var det dags igen! Bara minuter efter att Joe Biden svurits in som USA:s president uttrycker statsminister Stefan Löfven sin glädje.

”Trumps tid i Vita Huset är nu äntligen över. Hans presidentskap kan sammanfattas med kaos, splittring, hot och hat. Det är en väckarklocka för vad som kan hända när hat och extremism släpps in i värmen”.

En regeringschef uttrycker sig så om en annan – precis efter dennes avgång! Hur uppfattar vi Löfvens tid som statsminister? Kaos, splittring, hot och hat? Vårt land splittras ju mer och mer! Kallar statsministern Donald Trump för extremist? När han fortsätter förstår jag bättre:

”Jag gratulerar USA:s nye president Joe Biden och vicepresident Kamala Harris. Regeringen ser fram emot ett nära samarbete med presidenten och hans administration. Vi har ett viktigt gemensamt arbete framför oss – för demokrati, fred, säkerhet, välstånd, klimat och internationellt samarbete.”Statsministern anser alltså att den som inte delar hans åsikter om demokrati, klimat, internationellt samarbete och globalism är extremist! Men ändå! Hur kan vår statsminister få lov – med tanke på hans syn om yttrandefrihet – att sprida hat om en avgående president? Saknar han vanligt sunt förnuft? Kan vi verkligen låta honom hållas?

Stefan Löfven gratulerar Joe Biden.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. uppstigersolen
  Jan 21, 2021 @ 16:13:40

  1980 avskaffade vi mentalsjukhusen. Synd kan jag tycka.

  Gillad av 2 personer

  Svara

 2. Tore
  Jan 21, 2021 @ 21:25:52

  Bottenlöst usel regering faktiskt. Eller; är det en regering öht? Men iallafall!

  ”Annie Lööf fick höra: Käbbel, bara käbbel! – då hon ville att han skulle läsa en rapport.”

  Annie Lööf är själv känd för käbbel och bara käbbel. Annan gemesam nämnare är hatet, hatet mot svenska folket som dom utsätter för etnisk rensning. Det är sk. Folkrättsbrott i normala fall. Deras gemensamma nämnare gör dom till perfekta samarbetspartners.

  ”Däremellan har han använt sig av flosklerna ansvar, inte okej, ingångsvärde, styråra, oacceptabelt och anständigt. Värdeladdade ord som uttrycker den egna förträffligheten och utmålar alla som tillhör ett annat parti som dåliga och missanpassade.”

  Ansvar: Hmmm, är det nästan 11 000 avlidna i corona, det? Ansvar, tssss

  Ingångsvärde: Det enda som gäller numkera är utgångsdatum för S/Mp och deras hatsvans i sep 2022

  ”Men ibland har han varit ute på hal is. Som då när han skulle tacka USA:s utrikesminister (John Kerry) och sa: We are not drunk yet.”

  Han med sin flotta svets.kand. borde väl kunna Engelska på hög nivå, men ack nej. En statsminister som behöver tolkhjälp för att prata i internationella sammanhang, är inte min statsminister.

  ”Eller då han talade om många döda som försöker fly över Medelhavet!

  Plötsligt kan döda leva. När man påpekade avlidnas röster i USA valet, vart det andra tongångar i käften på svetsloppan.

  ”V råkade ut för hans vrede när misstroendevotumet väcktes mot arbetsmarknads ministern: ”huvudlöst av Vänsterpartiet” och ”fullständigt hårresande”.”

  Tsss, det är offentliga uttal, när juntans regimmedia släckt ner kameran, slappnar S och V ledarna av med en mysstund i nån flott restaurang på Östermalm. Pizzeria i Botkyrka? Forget it!

  ”Samma sak hände när Kristersson samtalade med Åkesson. Då röt statsministern: ”Omdömeslöst och ovärdigt” och ”bottenlöst omoraliskt”.”

  Han har inget val. Utan en vettig politik, kommer dylika angrepp att intensifieras framtill valet 2022. Ett ofrånkomligt faktum är att den svenska skutan börjar få allt mer slagsida mot ett regeringsbyte. Politiska schizotyper som regeringen plus stödstrumpor, f-låt, stödpartier, kommer bli mer och mer desperata. I September 2022 byter vi regering och sossedagiset börjar rivas. PUNKT! Hade varit bra dock att byta partiledare hos M. Hanif Bali är en bra kandidat. Sonesson från Staffanstorp en annan. Kristersson kan avsluta sin politiska karriär som nån obetydlig minister i en ny regering, där han syns så lite som möjligt och gör så lite skada som möjligt för de nya konservativa regeringen 2022 >

  ”… ingen kan ha en ovillkorlig rätt att få sina yttranden spridda av andra, utan att det finns gränser för det.”

  Nej, sant, pk-juntans och dess hatsvansar har 100% yttrandefrihet. Dom som inte har Kim Jong-Un’s lilla vinröda programförklaring i vänstra bakfickan ska man stänga käften på. Begränsa möjligheten att mötas. Se tex. pandemilagen som skräckexempel.

  ”Ojdå! 130 förordningar! Är det antalet förordningar som avgör huruvida någon tar ansvar eller ej? Det känns ganska tveksamt då jag uppfattar det som att statsministern gärna delegerar ansvaret till andra!

  Typisk vänsterargumentation. Ad polarum, kallas det. Ju mer kvantitet, ju starkare argument. Det är ju så med kvantiten på andra håll också. Man kvoterar in ”utsatta” grupper i arbete fram näsan på arbetslösa svenskar. ”Utsatta” grupper kvoteras in i nybyggda lägenheter, trots de har bara varit i Sverige ett par år. Kvantitet framför kvalitet.

  ”– Ja det gör jag självklart, jag är statsminister!”

  Också ett typiskt argumentfel av vänsterpajaser. Ju högre rang, ju mer rätt har han. Men problemet är, han spelar inte så här blåst i skallen. Fanskapet ÄÄÄR så här blåst i skallen på RIKTIGT. En politisk psykopat helt enkelt.

  Uttalandet: ””Trumps tid i Vita Huset är nu äntligen över. Hans presidentskap kan sammanfattas med kaos, splittring, hot och hat. Det är en väckarklocka för vad som kan hända när hat och extremism släpps in i värmen”.”

  Karlen sitter ju fan i glashus och kastar godzillastenar omkring sig. Har har noll förmåga till kontakt med verkligheten, för det är just dessa orden som mitt i prick beskriver honom själv i förhållande till etniska svenskar i Sverige.

  ””Jag gratulerar USA:s nye president Joe Biden och vicepresident Kamala Harris. Regeringen ser fram emot ett nära samarbete med presidenten och hans administration. Vi har ett viktigt gemensamt arbete framför oss – för demokrati, fred, säkerhet, välstånd, klimat och internationellt samarbete.””

  Några ex:

  Demokrati: https://samnytt.se/antidemokratiska-ulvar-i-vansterliberala-faraklader/https://samnytt.se/kraftig-kritik-mot-morgan-johansson-efter-sd-uttalande/

  Fred &/ Säkerhet: https://asia.nikkei.com/Spotlight/N-Korea-at-crossroads/North-Korea-vows-military-buildup-2-weeks-before-Biden-takes-office

  Välstånd: https://samnytt.se/foralder-rasar-invandrare-far-personlig-undervisning-i-skolan-medan-svenska-barn-tvingas-stanna-hemma/

  ”Saknar han vanligt sunt förnuft? Kan vi verkligen låta honom hållas?”

  Han och hans pk-junta inkl deras hatsvans i media bör och ska ställas inför riksrätt för Folkrättsbrott mot det svenska folket.

  En regering ska inte åberopa demokrati för att avskaffa demokratin. Det är i så fall bara en illusorisk demokrati, en skendemokrati. En viktig komponent i begreppet demokrati är just dess självbevarande. Demokrati kan vi/har vi aldrig kunnat ta för givet. Nu än mindre än på länge.

  På det historiskt kända datumet 11 september hålls val till riksdagen 2022, den 11 september 2022 tycker jag vi genomför ett regerings skifte och släpar ut vänster asen i dyngan och åtalar dom en för en för brott mot svenska folket. Ja jag vet, det är inte kriminellet idag, men en ny regering har potentiella möjligheter att ändra på det, efterlysa ansvariga regeringsledamöter och ansvariga chefredaktörer i de större mediahusen. Till att börja med.

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Josefin Utas

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Kreativ text, annorlundaskap, dikter, bipolaritet, aspergers syndrom, samhällsdebatt

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

%d bloggare gillar detta: