Det utgick ett påbud …

Alla vi som har en kristen värdegrund vet vad som hände för drygt 2000 år sedan. Jag tänker på detta när vi närmar oss trettondagen eller som spanjorerna firar: Dia de Epifanía del Señor / Dia de Reyes. Enligt Etymologi som är vetenskap för språkforskning från 1800-talet betyder ordet epifani “manifestation” och hänvisar till de ögonblick då Jesus manifesterar sig eller avslöjar sig för världen. Men i min kristna uppfostran gäller följande:

Och det hände sig vid den tiden att från kejsar Augustus utgick ett påbud att hela världen skulle skattskrivas. Detta var den första skattskrivningen, och den hölls, när Kvirinius var landshövding över Syrien. Då färdades alla var och en till sin stad, för att låta skattskriva sig. Så gjorde ock Josef; och eftersom han var av Davids hus och släkt, for han från staden Nasaret i Galileen upp till Davids stad, som heter Betlehem, i Judeen, för att låta skattskriva sig jämte Maria, sin trolovade, som var havande. Medan de voro där, hände sig att tiden var inne, då hon skulle föda. Och hon födde sin förstfödde son och lindade honom och lade honom i en krubba, ty det fanns icke rum för dem i härbärget. I samma nejd voro då några herdar ute på marken och höllo vakt om natten över sin hjord. Då stod en Herrens ängel framför dem, och Herrens härlighet kringstrålade dem; och de blevo mycket förskräckta.

Jag är inte religiös men känner igen budskapet i modern tid:

Och det hände sig vid den tiden att från EU utgick ett påbud att vi alla skulle vaccinera oss. Detta var den första massvaccinationen, och den hölls, när Stefan Löfven var statsminister i Sverige!

Nu SKA alla utan att göra reflektioner vaccinera sig så att vi ska kunna bli frälsta från detta onda virus! Nu blir alla som är skeptiska till detta vaccin mer eller mindre betraktade som paria. Vi bara ska tjäras och rullas i fjädrar. Vi är ju okunniga och en fara för resten av samhället!

Jag blir så trött på alla dessa människor som vill sprida skräck mot sund skepticism och som vill vandra i maktens fårskock! Visst får de vandra som får i skocken och anse att de får frälsning av vaccinet. Men tvinga inte in andra människor som inte vill vara får i denna skock!

Bilden kan innehålla: text

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. uppstigersolen
  Jan 04, 2021 @ 15:29:10

  Hur de ska kunna förbjuda icke Covidvaccinerade att resa, göra vissa saker eller annat övergår mitt förstånd. Ska det upprättas ett register över alla som befinner sig i Europa? Eller ett världsomspännande register? I Sverige ville man alldeles nyss inte ens göra en folkräkning. Att då tro att man kan registrera alla. Pytt. Eller blir det ett papper som man måste bära på sig? Som polisen när som helst vill se? När REVA hade genomförts under några dagar så slutade man ju att kolla folk. Så det sprack. Nej, det här kommer inte att ske. Kommer vissa länder kräva ett dokument för inresa? Vem kollar att dokumentet är äkta?

  Gilla

  Svara

 2. Varjager
  Jan 04, 2021 @ 20:30:24

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Vi som inte vill chansa på ett vaccin utan bevis på funktion, kommer att spärras in och få ett eget märke att sätta fast på våra kläder.

  Gillad av 1 person

  Svara

 3. Emil
  Jan 07, 2021 @ 11:33:58

  Med microchip under huden kan de lätt hålla koll på om vi är vaccade…vem vet, kanske de (microchipen) kan vara så små att de följer med injiceringen. Drömmen är när allt kan styras, censureras och manipuleras digitalt. Då är vi alla inne i fållan. Då är det globala diktatursamhället färdigbyggt. Man kan ”stänga av” alla obehagliga fritänkare från rätten att resa, frånta dem alla medel (pengar) och förvägra dem ett normalt liv.

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Den Trådlösa Tekniken - Det Tysta Miljögiftet

Det största hotet mot jordens liv

Hem | Autismens Ansikten

Mitt liv som autistisk

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Emil Boëthius

"there's a fish in the percolator"

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

%d bloggare gillar detta: