Hycklarna Stefan Löfven och Morgan Johansson

Hycklaren Stefan Löfven är inte längre statsminister i mitt huvud och justitie- och migrationsministern Morgan Johansson är inte blott Stefan Löfvens ställföreträdare sedan år 2019, utan numera också en hycklare av rang.

Denna krönika handlar inte om politik och har ingenting att göra med olika ideologier eller om höger och vänster på den politiska skalan. Den handlar om etik, moral, ansvar och att stå för sitt ord och att vara ett föredöme, om man är den formellt sett högst uppsatte politikern i riket Sverige. Jag kan inte hata en medmänniska och jag vill allra minst piska upp olika brutala stämningar bland mina läsare och följare.

Hycklaren Morgan Johansson besökte varuhuset Nova i Lund under julens mellandagar för att enligt egen utsago handla en vitvara till sina föräldrar. Han hade två, tre eller flera säkerhetsvakter omkring sig vid detta tillfälle, vilket gjorde det omöjligt för andra kunder i varuhuset att komma nära honom.

Hur kunde han i sin egen självtillräcklighet och upphöjdhet tro att han skulle komma undan konsekvenser av sin oförlåtliga handling med tanke på alla förmaningar och stränga ord som han riktat mot Sveriges befolkning? Det behövs inte grå eller grön starr eller ålderdom för att en människa skall bli förblindad. Morgan Johansson blev det av egen förskyllan.

Inga andra kunder i varuhuset Nova som dubbelministern besökte hade säkerhetsvakter. Det privilegiet skiljer honom från nästan ett hundra procent av Sveriges befolkning, ty blott statsråden, statsministern, representanter från rikets kungahus och möjligen ett fåtal andra befattningshavare har säkerhetsvakter när de befinner sig i offentliga miljöer.

Vilken vitvara var så omistlig för justitie- och migrationsministern att han måste köpa densamma just under en av julens mellandagar? Det kan inte vara en särskilt tung eller skrymmande vara, eftersom en sådan hade han inte kunnat bära och transportera till sina föräldrar av egen kraft? Kunde han inte ta litet av sina cirka 130000 kronor i månadsarvode som statsråd och bekostat en varutransport till sina föräldrar?

Måste Morgan Johansson handla en julgåva just i dessa tider när han och statsministern samt Folkhälsomyndigheten i skarpa ordalag uppmanat Sveriges medborgare att avhålla sig från att trängas med andra människor på olika arenor, varuhus, gallerier, restauranger, bussar och tunnelbanor?

Måste Stefan Löfven hämta eller välja en klocka just denna dag under julens högtid? Är det livsviktigt för honom? Har han inte en klocka på sin mobiltelefon och finns det inga ur i hans hem och i Rosenbad?

Stefan Löfvens pressekreterare heter Mikael Lindström. Han har sagt att Löfven vidtog alla möjliga försiktighetsåtgärder i samband med att statsministern tittade på klockor i varuhuset.

Löfven befann sig i Gallerian i butiken Stjärnurmakaren vid nämnda tillfälle. Han hade sina livvakter omkring sig. Det kunde ingen annan kund ha. Så undvek han trängsel genom att vara i en ytterst privilegierad situation i en offentlig miljö.

Tror pressekreteraren Mikael Lindström att alla människor i Sverige är dumma i huvudet? Hans motivering till Löfvens beteende är inte bara usel, utan oslagbart enfaldig.

Den noggrant planerade situationen för Löfven var och är ju en följd av att han har skyddande vakter omkring sig, vilket inga andra människor i Gallerian i Stockholm hade vid det tillfället.

Stefan Löfven och Morgan Johansson förtjänar inte respekt och inte aktning, ty de är hycklare i en klass för sig.

Bara för att ni inte skall tro att jag kastar sten i ett glashus eller hycklar måste jag upplysa mina läsare om det som följer här nedan. Läs nu inte det följande som om jag förhärligar Margareta eller mig själv, ty syftet är att jag vill illustrera vårt ansvar gentemot alla andra människor.

Margareta och jag var ensamma under julhelgen och det kommer vi att vara även under nyårshelgen. Våra barn och barnbarn besöker oss inte och vi besöker inte dem. Så har vi bestämt av respekt och kärlek till varandra. Vi har inte träffat våra barnbarn på flera månader. Vi har daglig kontakt via mail, sms, Skype och telefonsamtal.

Margareta och jag har inte besökt en galleria eller ett varhus efter den sista mars år 2020. Vi har inte handlat en enda julgåva till varandra eller till något av barnen eller barnbarnen. Vi är alla införstådda med och bejakar det.

Jag har flyttat fram besök hos ögonläkare, trots att jag har en allvarlig skada på mitt ena öga. Jag gjorde fyra besök hos läkaren fram till mitten av april i år. Dessutom väntar jag med ett besök hos tandläkaren, fastän jag har en spricka i en tand som vållat mig mycket besvär.

Jag skriver inte ovanstående för att beklaga eller ömka mig en enda sekund. Det handlar inte om mig, utan om Sveriges stats-, justitie- och migrationsminister som numera är hycklare i sina ämbeten och ingenting annat.

Hur kan Stefan Löfven och Morgan Johansson orka se sig själva i ögonen? De två herrarna är förevigade på bilder när de bröt mot sina och Folkhälsomyndighetens egna råd och förmaningar och de bar inte mask för näsa och mun när de besökte gallerian och varuhuset under julens högtid.

Jag skriver dessa ord i sorg och vrede.

Björn Ranelid, den tjugonionde december i nådens år 2020.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

پیک زمستان

Vinter blad ❄

Solvindens

This WordPress.com site is the bee's knees

Malamute6's Blog

Just another WordPress.com site

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Naturen kallar

Today is gonna be a good day

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

SVERIGE & BROTT

HAR DU VERKLIGEN EN ÅSIKT?

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Josefin Utas blogg

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

%d bloggare gillar detta: