Kriget i Sverige fortsätter.

skrivet av Björn Ranelid den 11 november 2020

Ett misstänkt bombattentat har inträffat inne på vårdcentralen Hagakliniken på Första Långgatan i Göteborg. Två kvinnor har skadats. En av dem är 85 år och hennes tillstånd är allvarligt. Läs ordet två gånger och besinna innebörden av detsamma: Vårdcentralen. Attentatet skedde på toaletten i vårdcentralen. Tre veckor tidigare larmades polisen om en explosion på samma plats.

I Sigtuna har kommunhuset utsatts för ett brandattentat som föregicks av en skottlossning. Det skedde i morse, onsdagen den elfte november år 2020.

I går krossade två ynglingar en sidoruta på en ambulans som var under utryckning. Det skedde medan ambulanspersonalen skulle hämta en sjuk människa i ett hus. Det skadade fordonet ersattes av en annan ambulans. Det tog femton minuter innan den var på plats. Om det vore en människa som drabbats av en hjärtinfarkt kunde det ha handlat om liv eller död.

Föräldrarna till de skyldiga kan inte ha uppfostrat dessa ynglingar. Under alla mina barn- och ungdomsår i Malmö från ungefär 1954 till 1966 hörde jag aldrig talas eller läste om att en ambulans under utryckning utsattes för skadegörelse.

De skyldiga till attentatet skall dömas hårt och ovillkorligt, om och när de blir tagna. Varje politiker som kallar detta illdåd för ett pojkstreck är en farlig politiker och i en särskild mening medskyldig till den kriminella handlingen, eftersom det ger signaler om att brottet är en bagatell.

Ovan nämnda attentat är ett par exempel bland flera hundra ytterst allvarliga brott, sprängningar, bilbränder, grova rån, dråp och mord hittills under året i Sverige.

Efter det att jag som den enda författaren i Sverige började skriva om kriget i riket publicerade tidningen Sydsvenska Dagbladet och Göteborgs-Posten två öppna brev till mig i vilka journalisterna menade att jag överdrev och begick en förgrovning av tillståndet i Sverige.

Jag bemötte inte dem, därför att de inte hade förstått eller ville inte begripa vad jag menade. Mitt syfte var och är fortfarande att jag beskriver vad det innebär att barn och vuxna individer upplever oro, rädsla och rentav skräck inför vad som kan hända på allmänna platser i landet.

Flickor och kvinnor törs inte motionera eller promenera var som helst vissa tider på dygnet. Föräldrar säger åt sina barn att lämna över klockor, mobiltelefoner och jackor, om de utsätts för rån.

Hälften av alla elever som går i årskurs nio i skolan har utsatts för brott de senaste tolv månaderna. Flickorna vittnar om att de drabbats av stöld och sexualbrott. Pojkarna talar om stöld och misshandel.

Ett mentalt krig utförs inte med handeldvapen, stridsspetsar på robotar, bomber eller kemikalier. Det mentala och själsliga kriget bland människorna pågår i medvetandet och i dess olika uttryck. Det kan handla om rädsla för att skriva och säga vissa ord och meningar offentligt. Portkoder, bevakningskameror i och kring hus, lösenord på datorer, gallergrindar, ett kontantlöst samhälle, passkontroller, husrannsakan hos gängkriminella, pepparspray som personligt skydd särskilt bland kvinnor, vakter och poliser på idrottsevenemang, i tunnelbanor, på fabriksområden under nattetid och på flygplatser är samtliga bevis på tillståndet i Sverige just nu.

Vidare kan kriget innebära att människor avstår från att röra sig fritt i samhället på kvällar och i mörker utomhus. Föräldrarna stannar hos barnen på lekplatser och kanske hämtar och lämnar dem från och till skolan. De förmanar barnen att bete sig på ett visst sätt i för dessa okända miljöer.

Allt detta är det osynliga krigstillståndet som ingen vettig och sanningsenlig person i Sverige kan förneka. Journalister och politiker som bestrider eller förringar dessa sanningar är farliga i sina ämbeten.

Vänligen Björn Ranelid, den elfte november 2020.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Livsideal

Jag vill leva som jag lär och inte som någon annan vill att jag ska.

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder och musik.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

%d bloggare gillar detta: