Vuxna människor uppfostrar sina barn till att respektera sina medmänniskor.

Björn Ranelid

Du skall inte mörda, dräpa eller fysiskt misshandla din medmänniska och nästa. Inga män skall våldföra sig på kvinnor och ingen vuxen individ skall utföra sexuella handlingar med barn.

Ingen skall ha rätt att skylla mord, dråp och misshandel på att vederbörande var påverkad av alkohol eller narkotika.

Hela mänskligheten hade förändrats i ett enda slag och det hade inte kostat en krona, euro eller dollar, om ovanstående hade efterlevts i världen i dag. Ingen nation skall ha rätt att starta ett krig. Ingen religion skall rättfärdiga terror och förtryck.

Det är framför allt inte en utopi.

Alla barn föds med lika värde. Mina barn och barnbarn var inte mer värda än en flicka eller pojke som föddes i Kina, Indien, Afghanistan eller Syrien.

”All human beings are born free and equal in dignity and rights”. Det engelska ordet ”dignity” skall översättas med det svenska ordet värdighet, men tusentals politiker, byråkrater och andra människor har felaktigt förväxlat de två begreppen.

Om en politiker, ärkebiskop, rektor, präst eller socialarbetare i Sverige med automatik hävdar att alla människor som kan ta ansvar för sina handlingar är lika mycket värda, så skall du och jag och många andra fråga dem om terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik är lika mycket värd för de mördade barnens föräldrar, syskon och vänner som alla laglydiga, anständiga och vänligt sinnade människor i Norge.

Är terroristen som med en lastbil körde ihjäl fem människor på Drottninggatan lika mycket värd som en kärleksfull moder som uppfostrat och tagit hand om sex barn?

Var Hitler lika mycket värd för mänskligheten som miljoner judar? Var han lika mycket värd för eftervärlden som Albert Einstein, tusentals läkare, sjuksköterskor, vetenskapsmän, författare, musiker och otaliga skötsamma och fredliga människor i den tidens Tyskland och dess omvärld.

De frågorna skall du och jag och miljoner andra individer ställa till politikerna som likt papegojor upprepar den felaktigt översatta utsagan ”All human beings are born free and equal in dignity and rights”.

Alla ynglingar som kommit från Syrien, Afghanistan, Irak och Somalia bör eller skall vara tacksamma för att de bereds fri skolgång, fri skolmat, tak över huvudet och att få vistas och bo i ett land som Sverige som inte befinner sig i krig. Denna tacksamhet gäller även när du och jag får en present och gåva från vänner och bekanta och för oss okända individer. Tacksamhet betyder inte underdånighet.

Bara för att människor bor i Rosengård, Biskopsgården, Rinkeby, Fröslunda eller Gårdsten så rättfärdigar aldrig detta att barn, ynglingar och vuxna individer är vapenkurirer, narkotikahandlare, mördare, dråpare eller rånare.

Det handlar inte om ideologi; det handlar om hur vuxna människor uppfostrar sina barn och ser till dem och att var och en respekterar sina medmänniskor. Varje politiker som gör mord, dråp, misshandel och våldtäkt till ideologi har fel och de begår ett allvarligt misstag som blir till ett mantra och en självuppfyllande profetia.

Tusentals barn i Sverige levde under sämre och svårare ekonomiska och materiella förhållanden under 1930-, 40-, 50- och 60-talen än vad mördarna, dråparna och våldsmännen gör i dag i samma land.

Sverige är i stor nöd av människor som törs, kan och vill skriva och säga sanningar och en rent vetenskapligt och empiriskt underbyggd verklighet i dag.

Jag viker mig inte en tum och mitt liv är inte mer värt än en person från Afghanistan, Irak, Somalia, Syrien, Ryssland eller Polen så länge densamma uppför sig anständigt, arbetar, betalar skatt och respekterar sin nästa.

Dock är jag konsekvensetiker och hävdar att många människor förlorar och förspiller sina ursprungliga värden när de mördar, dräper, våldtar, rånar och sprider skräck och rädsla i sin omgivning och i hela riket Sverige.

Det var en enda person som avrättade sextionio barn och ungdomar på den lilla ön i Norge; en man dödade med berått mod fem människor på Drottninggatan i Stockholm och likaledes var det en gärningsman som mördade Anna Lindh och Olof Palme.

Ett enda illdåd kan lamslå och drabba miljoner fullkomligt oskyldiga människor.

Föräldrar skall uppfostra sina barn.

Sverige behöver en fredlig och andlig revolution.

I pandemins tideräkning kan det vara ett fjät mellan syrgastuben och respiratorn. Nu gäller det att begrunda och försöka efterleva vad som är viktigt i tillvaron.

Varje människa existerar i ett enda exemplar och när hon är borta kan hon inte ersättas av någon annan. Därför får du inte mörda och dräpa det enda exemplaret.

Den meningen är mer värd än allting som sägs av Sveriges statsminister, ärkebiskop och konung.

Vänligen och ödmjukt, Björn Ranelid, lördagen den sjuttonde oktober år 2020.

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Trackback: Vuxna människor uppfostrar sina barn till att respektera sina medmänniskor. — ulsansblogg – Life, Death and all between
  2. uppstigersolen
    Okt 17, 2020 @ 14:49:02

    Detta får vi inte läsa i MSM. Tack.

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

My name is Lena

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

%d bloggare gillar detta: