Laglapparna räcker inte till

Under de senaste tio åren har debatterna varit heta. Själv har jag bidragit i debatten då och då och ofta undrat: Varför? Varför ägnar jag tid att diskutera obetydliga saker när det händer så ofantligt mycket med vårt land och vår värld?

Alltför ofta har diskussionerna handlat om rökning på offentliga platser, cykelhjälm, amning på restaurang, pappamånader, köttkonsumtion, mjölkkonsumtion, ADHD-medicinering, manligt skrevande med benen, åka gratis med kollektivtrafik, mobilanvändning, läxor, ordet hen, avstängningar på Facebook, …. Det vill säga: Enskilda människors göromål och förbud som vill inskränka frihet och individualism.

Men …att vårt land är i sönderfall har vi inte varit lätt att diskutera. Då har genast rasist/fascistkortet kommit fram. Varje gång som vi nämner dåliga skolresultat, bostadsbrist, kriminalitet, vapen, problem, tiggeri, asyl, öppna resp. stängda gränser, statsskuld, krackelerad välfärd, åsiktskorridor, orsaker till problem, … då kommer det berömda kortet! Det har nästan varit tabu att tala om de svenska stora och allvarliga problemen!

Vilket är då det största svenska problemet? En kort beskrivning av detta, enligt mig, är en inkompetent ledning! I en mer ingående analys ser jag en ”strutsregering” som sticker huvudet i sanden och hoppas att allt ska lösa sig själv. Den tycks sakna en helhetsbild av Sverige. Istället åtgärdas bara akuta problem och nya problem fortsätter att hopa sig. Det är ungefär som en punktering på cykeln: Vi klistrar på en laglapp. Men när laglapparna blir för många pyser det ut luft lite här och lite där. Då är det kanske dags att investera i en ny cykelslang och kanske ett nytt däck!

Men regeringen fortsätter år efter år att blunda, sätta på laglappar, famla i blindo efter lösningar, kalla dem som påtalar problemen för rasister/fascister. Den föredrar att befolkningen är upptagna med att träta om små saker. Vanliga människor ska inte blanda sig i deras politiska piruetter. Vi har en inkompetent regering (och riksdag) som sviker medborgarna och slösar bort medborgarnas samlade resurser! Jag tycker att detta är väsentligare att diskutera än att inskränka personliga friheter typ vad gamla damer skriver på Facebook.

Politikerna slösar med sina laglappar. Men nu är de ju alldeles för många och luften pyser ut här och där. Nu behöver vi byta ut de sittande politikerna och reformera vårt politiska system. Vi är inte betjänta av okunniga politiker som saknar kompetens för att administrera våra skattemedel. Vi behöver makthavare som kan se helheten och som gör en ordentlig konsekvensanalys innan de tar några beslut!

Punktering - www.madlyckanscykelverkstad.se

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. drhallonhatt
  Okt 17, 2020 @ 20:11:47

  Gilla

  Svara

 2. Benny
  Okt 18, 2020 @ 07:54:20

  Varför kalla Sveriges ledning för regering när det rätta ordet är regim och inget annat! Definitionen på en regim stämmer för Sverige och då Löfven och hans anhang vägrar släppa ifrån sig makten trots valförlust och det valfusk man använde sig av, som är helt klarlagt av valanalysen som gjordes!

  Gillad av 1 person

  Svara

 3. uppstigersolen
  Okt 18, 2020 @ 09:20:09

  Inte bara billiga laglappar. Nu ska det byggas 300 mil av elektrifierade vägar. Trots att inga lastbilar har elmotorer och anordningar för att hämta ner strömmen. Vi har ju haft en elektrifierad väg. I Sandviken. Den har monterats ner. Så regimen sprätter pengar på obegripliga projekt. Men Sveriges problem struntar man i. Hur sjutton kan nån vuxen människa rösta på dessa stollar?

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

My name is Lena

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

%d bloggare gillar detta: