Vem vill utsättas för patrask ?

Den här texten är till de som dagligen ondgör sig över att jag ber om donationer till mitt arbete.Först vill jag fråga er om ni själva skulle orka med att varje vecka, året runt, få meddelanden av det slag ni ser i de bifogade bilderna?Sedan undrar jag om ni skulle gilla att leva med en oupphörlig hotbild med larm, övervakningskameror, försvarssystem, kontinuerlig kontakt med polisen och ständig oro för familjen?Dessutom säger ni att jag inte utför ett riktigt arbete. Då undrar jag hur många andra journalister ni kan räkna upp som ställer sig och filmar mitt i brinnande förorter under dödshot? Hur många andra har avslöjat att polisen inte utreder våldtäkter på 12-åriga flickor, med resultat att Stefan Löfvén fick gå ut och be om ursäkt? Hur många andra har samlat in 400 000 kronor till en tjej som blev gruppvåldtagen i Ludvika och 600 000 kronor till en tjej som blev gruppvåldtagen i Fittja. Hur många andra har konfronterat våldtäktsmän och kvinnomördare i direktsändning? Hur många andra ställer åklagare och nämndemän till svars när pedofiler, mördare och våldtäktsmän slipper utvisning? Hur många andra tvingar kommuner att ordna boende till hemlösa 90-åringar? Hur många andra har offrat jobb och karriär och ställt sig utanför åsiktskorridoren för att göra något man tror på?Förra veckan granskade jag fallet med de tre män som dödade en man i Boden utan att utvisas. Det reportaget har ungefär 800 000 visningar. Inslaget om att coronasmittade barn skickas till skolan har nästan en miljon visningar. Reportaget om hemlösa Rolf i Trelleborg har fyra miljoner människor tittat på. När jag var i Kronogården tittade sammanlagt tre miljoner människor på mina livesändningar. Kan ni räkna upp någon annan journalist i Sverige med det genomslaget? Jag skriver inte detta för att framhäva mig själv utan för att få stopp på tjatet om att jag inte utför ett riktigt arbete. Nu under coronapandemin har jag avstått från att åka ut och göra livesändningar, eftersom restriktionerna säger att man inte får samlas fler än 50 personer. Till skillnad från Black Lives Matter så vill jag ta ansvar för att inte bidra till ökad smittspridning, och till skillnad från Jonas Gardell så tycker jag att det är viktigare att folkhälsan går före mina egna framträdanden. Men så fort restriktionerna lättar kommer jag att ge mig ut på gator och torg igen och rapportera. Till dess kommer jag göra mitt bästa för att vara en nagel i ögat på makten och etablissemanget.Vill man stödja mitt arbete får man gärna göra det. Vill man inte stödja mitt arbete så är det ingen som tvingar er. Men tjafset om att jag inte utför ett riktigt jobb är jag förbannat trött på.Dela gärna detta till alla som gnäller över mitt arbete!______________________________________________Stöd till arbete med oberoende journalistik.Swish: 1233561149Bankgiro: 5431-6872Har du något att tipsa om, tveka inte att höra av dig. Anonymitet utlovas.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Varjager
  Sep 17, 2020 @ 13:00:53

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  En väldigt bra krönika.

  Gilla

  Svara

 2. Bettan
  Sep 17, 2020 @ 23:40:27

  Puss på dig Joakim!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

My name is Lena

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

%d bloggare gillar detta: