Det är smärtsamt att vakna

Allt skulle vara så lätt om världen bara bestod av svart eller vitt – ont eller gott – rätt eller fel. Men så är det ju inte! Det finns en mängd schatteringar – gråzoner – tolkningar. Ena dagen kan jag uppfatta ”sanningen” på ett sätt. Men sen tillkommer mer information och plötsligt ser man andra möjligheter. Jag brukar använda en bild.

Blog image

Vad ser vi? De flesta ser en vacker ung kvinna med krona på huvudet. Hon är kanske prinsessa? Jag tror att hon är blond. Det är min tolkning eftersom jag är svensk. Svenskar är ju blonda och blåögda … eller …? Vänder vi på bilden så ser vi något annat.

Blog image

Var försvann den unga vackra kvinnan? Nu ser vi en gammal dam. Hon kanske är vacker på sitt sätt? Men gammal … kanske gråhårig … ser lite trött ut och har lite åldersrynkor.

Det är samma bild men sedd på olika sätt. Så är livet också. Samma liv men vi ser det olika pga omständigheterna. Detta hamnade i mitt fb-flöde idag:

Ja, denna pandemi har inte gjort många saker enklare…. ensamheten har blivit större, oärligheten ännu större. Känner vad gör man kvar på denna platsen? Nån form av förändring måste till i detta samhället!! Många tänker säker men gå bara vidare men det funkar ju inte när allt blir större när alla bara bryr sig om sig själva och inte tänker längre än näsan sträcker sig. Tyvärr tror jag inte det kommer bli nån förbättring det kommer nog bara bli värre och värre om inte alla hjälps åt. Ett hej räcker lång väg.

Denna hopplöshet delas nog av många! För ett halvt år sedan lekte livet. Idag sitter många isolerade och vågar inte vistas ute bland människor. Nu har de mycket tid över till att tänka. Det är smärtsamt att vakna! Blev livet som de hade tänkt sig? Vad vill de göra med resten av livet? Vad ska de göra för att bryta ensamheten? Samvetslösa människor utnyttjar de svaga. Politiker och penningstinna människor använder de svagas underläge. De försöker tala om för andra vad de ska tycka och tänka. Men de säljer också in sina kostsamma idéer till oss vanliga människor. Ibland tror jag att de försöker sälja livsstil konserverad i burk!

Det kom mer i mitt fb-flöde idag – mer om hur olika människor ser på samma saker.

”– De har kommit till Sverige, påstår jag, enbart med syfte att organisera och systematisera kriminalitet, säger han.”Det är en otäck utveckling när en rikspolischef får komma med främlingsfientliga och rent orimliga uttalanden av den här typen, utan att bli emotsagd. En mycket otäck utveckling.

Det handlade om att det i Sverige finns minst 40 kriminella släktnätverk, enligt den biträdande rikspolischefen Mats Löfving. Det uppger han i Ekots lördagsintervju. De har kommit till Sverige, påstår jag, enbart med syfte att organisera och systematisera kriminalitet, säger han.

Det han påstår är ju varje SD:ares favoritpåstående: invandrare kommer hit för att begå brott. Han ger rasister och främlingsfientliga så mycket vatten på deras kvarnar att de kan baka bröd hela veckan.

En biträdande rikspolischef får alltså inte tala om sanningen! Då kan ju SD få rätt! Då kanske skribenten måste sluta att kalla de som under många år sagt samma saker, som den biträdande rikspolischefen nu sa, för rasister och främlingsfientliga! Det är bättre att skjuta budbärarna än att lyssna på budskapet!

Jag blev arg och skrev en kommentar:

Jag har lovat mig själv att inte kommentera något på din sida. Men nu kan jag inte låta bli. Det är ju sådana verklighetsförnekare som du som legitimerar klankriminellas verksamhet i vårt land. Du och dina gelikar har upprepat mantrat samma mantra de senaste 10-15 åren: Säg inte sanningen, för då göder ni SD, rasisterna och de främlingsfientliga! Just pga er har deras verksamhet vuxit och blivit råare. Ni har gett gödning åt de kriminellas verksamhet! Våra varningar kallas för rasistiska och främlingsfientliga. Ni har skjutit budbärarna innan ni har tittat på budskapet! Nu är ansvaret ert att lösa problemen som har eskalerat!

Vad händer?

”legitimerar klankriminellas verksamhet”. Du pratar strunt, och det kan du fortsatt göra någon annanstans, tycker jag.

Det är fattigdom och utanförskap som definierar människors risk att hamna i kriminalitet.

Jag borde ju ha förstått! Det är smärtsamt att vakna! Skribenten vill inte ta till sig ”nya” fakta. Det är så mycket enklare att stanna kvar i rasism, främlingsfientlighet och socioekonomiska faktorer. Det är enklare att hålla fast vid sin uppfattning om SD än att lyssna på en biträdande rikspolischef.

Det är smärtsamt att vakna! Det gäller i livets alla skeden. Varje ny input kan bli smärtsam om den inte överensstämmer med tidigare ställningstagande.

The Ballad of East and West, skrevs av Rudyard Kipling och börjar med de ofta citerade orden:

Åh, öst är öst och väst är väst och aldrig mötas de två”. 

Domedagsprofeterna | ulsansblogg

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Varjager
  Sep 08, 2020 @ 06:37:22

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Jag tycker denna var klockren. Många människor vill inte vakna upp och inse att de har fått lögner serverade i årtionden. Det innebär att de själva måste erkänna att de har inte vågat se verkligheten. Det är en av de svåraste sakerna. Att erkänna att man blivit lurad.

  Gillad av 2 personer

  Svara

 2. Conny Lundberg
  Sep 08, 2020 @ 07:54:08

  Reblogga detta på Life, Death and all between.

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Livsideal

Jag vill leva som jag lär och inte som någon annan vill att jag ska.

Kronisk levende

Lev idag, imorgen er idag igår.

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

پیشگام

نشریه سوسیال دمکرات های ایران

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder och musik.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

%d bloggare gillar detta: