Klarar vårt land mer?

Just nu känns det som om mitt land är i en brant utförsbacke – på alla plan. Jag vet egentligen inte var jag ska börja eller sluta. Det blir svårare och svårare att hitta de positiva bilderna av vårt land och det är alltför lätt att se det negativa.

Jag vill ju tro att de som styr vårt land gör det av en övertygelse. De tror helt enkelt att allt som de gör är positivt för vårt land. De tror att de är de goda och vet bäst.

När statsministern Stefan Löfven är nöjd med budgetuppgörelsen i EU toppmöte skyller han på att han hade mandat från riksdagen. Men där ljög han ju! Han hade mandat från EU-nämnden – bestående av 17 ledamöter. Hela riksdagen var inte tillfrågad! Svenska folket var inte tillfrågat! När svenska folkets skattemedel används på ett så rundhänt sätt borde skattebetalarna tillfrågas. Men … 17 personer ur svenska folket gav statsministern mandat att ”skänka bort” 148 miljarder till EU:s återhämtningsfond. Dessutom en årlig avgift med 45 miljarder kronor.

Yttrandefriheten sätts varje dag på prov i Sverige. Aron Flams bok blev beslagtagen pga bokomslaget? Eller … var det bara som de skyllde på? Kanske berodde det på bokens innehåll som speglade en del av den nazistiska ådran hos Socialdemokraterna? Alexander Bard har blivit anmäld för rasism efter att han hade gått in i BLM-debatten. Han tyckte att alla människor – oavsett hudfärg – har ett eget ansvar för sina liv och att varje människa måste se till att det livet blir bra. Han ansåg vidare att det aldrig är klädsamt att frottera sig i en offerkofta. Det fanns en del ”godhetsknarkare” som ansåg att han var rasist och polisanmälde honom!

Så har vi Sveriges Radio som vill tala om för oss vilka ord som vi FÅR LOV att använda. Ordet ”neger” anses vara rasistiskt med ”n-ordet” går att använda. Nu får vi inte använda orden ”indian” och ”eskimå”! Men … vad är det för fel på att tala om vårt ursprung? Själv beskriver jag mig som skåning, skriven i Småland, som just nu befinner mig i Spanien med en stor portion tattareblod i ådrorna. Jag är stolt över detta och blir inte kränkt om någon påpekar detta. Jag är den som jag är och det kan inga förbjudna eller tillåtna ord i världen ändra på!

Beror all denna dårskap på mångkulturen? Var vårt land bättre när det inte bodde så många nationaliteter i vårt land? Jag tror att vi hade sluppit alla dessa kränkta antirasister om vi hade hållit kvar vid våra gemensamma normer och värderingar. Men med orden ”öppna gränser” och ”mångkulturalism” kom också beskyllningar för rasism och främlingsfientlighet. Men det handlar ju bara om att vi inte vill bli skinnade på våra tillgångar! I en intervju 1977 sade Olof Palme (S):

”För det första måste vi ha en reglerad invandring, det har jag alltid varit anhängare av. Alltså att vi på ett rimligt sätt, kvantitativt, kan bemästra problemet. För det andra att vi för en konsekvent jämlikhetspolitik. Om någon av dessa två förutsättningar brister, riskerar vi att få svåra problem”.

Samma linje höll Palme med flera fast vid i en riksdagsmotion 1979:

”Det är alltfort socialdemokraternas bestämda uppfattning att invandringen måste anpassas till samhällets möjligheter att ge invandrare arbete, bostad och social omvårdnad på samma villkor som den övriga befolkningen. Detta förutsätter en planerad invandringspolitik. En invandring utanför samhällets kontroll drabbar ytterst invandrarna själva.”

Han hade rätt! De styrande som öppnade gränserna för en hejdlös invandring gjorde ingenting för att integrera invandrarna i det svenska samhället. Det är de som har skapat det oroliga samhälle som vi lever i idag. De har sett till att många invandrare känner sig som en andra klassens medborgare. Det är de som har skapat djupa klyftor i det svenska samhället. Landet får mig att tänka på plockepinn-spelet. Vi måste hela tiden kämpa för att inte stöta oss med någon och ändå … blir det fel ibland!

Statsminister föredrar dock att skänka våra tillgångar till övriga EU. Varje skattekrona borde dock stanna i det svenska samhället. Pengarna borde användas till att bygga upp allt som politiker under mycket lång tid har raserat! Vårt land måste gå tillbaka till gemensamma svenska normer om ordningen ska återställas!

Plockepinn i bambutub - Spel i Focus - Göteborg - Brädspel ...

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. uppstigersolen
  Jul 23, 2020 @ 15:31:42

  Att inte svenskar i gemen fattat detta begriper jag inte. Tillräckligt många har inte blivit rånade, fått barnen hotade eller gamla mamma nerslagen ännu. Men snart så.

  Gilla

  Svara

 2. tompas11
  Jul 23, 2020 @ 18:19:01

  Det är i och för sig inte särskilt underligt eller konstigt att inte fler har fattat detta eftersom de gladeligen och dagligdags låter sig matas som fågelungar av MSM.
  Alternativ media? Vad är det? De flesta har inte hört talas om detta och de som har betraktar alternativ media och bloggar som denna som rasistiska. Därav ser det som det gör i samhället. De unga, som växer upp i samhället, har inte susning om hur Sverige var förr, de tror att det alltid varit så här…

  Gillad av 1 person

  Svara

 3. Varjager
  Jul 25, 2020 @ 07:27:41

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Väldigt bra skrivet.

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Josefin Utas

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter och sunt förnuft

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende frihetligt forum för debatt och opinionsbildning

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: