Ska vi trassla till det själv …?

Vår regering tycks ha som måtto att trassla till det själv! Ja, jag tänker på skylten som satt på väggen på en arbetsplats jag hade i mitten av 1980-talet. Det var ett datakonsultföretag och följande text fanns på skylten:

Ska vi trassla till det själv eller tillkalla en konsult?

Regeringen tror ju att de kan och vet bäst i allting! Men alltför ofta så har de inte kunnat sia in i framtiden och jag undrar varför de inte lyssnar på experterna och framför allt på det svenska folket som gång på gång har siat bättre än politikerna har gjort. De bara pratar, pratar, men det händer inte mycket.

– Det är för mycket. Den organiserade brottsligheten måste knäckas, säger Stefan Löfven (S) i en intervju 14 mars 2017.

Den 11 november 2019:

– Jag har noterat det, men min arbetsdag är upptagen med att knäcka gängbrottsligheten, säger Stefan Löfven till SVT.

Har de knäckt den?

– Under coronapandemin har de kriminella gängens verksamhet fortsatt med oförändrad kraft. Det menar inrikesminister Mikael Damberg (S) i P1- morgon igår.

3 års prat utan att kunna knäcka gängbrottsligheten! De gängkriminella skrattar naturligtvis!

Denna regering tycks ha som signum att bli förbannade. Ygeman har ofta sagt i TV att han är förbannad t ex sade han i Agenda i maj-2016 ”Det är för jävligt!”. Morgan Johansson har varit förbannad i TV och statsministern har fällt samma kommentarer. Annika Strandhäll slöt sig till den skaran i juli 2017 då det gällde förlossningsvården:

”BB som är helt fullbelagda och barnmorskor som inte ens hinner gå på toaletten.

Efter en våg av ilska och oro över läget i förlossningsvården svarar nu ansvariga politiker på kritiken.

– Jag blev så förbannad när jag fick höra om detta, så här ska vi inte behöva ha det i svensk vård, säger Annika Strandhäll (S), ansvarig minister.”

Men räcker det att regeringen blir förbannad? Löser det några problem?

Nu har vi ju den evigt diskuterade migrationen. Vårt land lider fortfarande av sviterna – ekonomiska och sociala – efter 2015 års flyktingvåg. Men S- regeringen bryr sig inte om sakfrågan. För den gäller det bara att behålla makten. Med möjligheten att få ett volymmål på asylinvandringen blir de rädda att förlora makten om Mp avgår från regeringen.

SVT/Novus-undersökningen som presenterades igår visar att 63 procent vill att Sverige tar emot färre asylsökande än år 2019, vilket är sju procentenheter fler än förra gången undersökningen genomfördes.

Men statsminister Stefan Löfven (S) avvisar idag idén om att inrätta ett volymmål över antalet asylsökande till Sverige.

– Vi ska inte ha ett fixt antal människor som innebär att man inte kan stå upp för asylrätten, säger han till Sydsvenskan. 

Han bryr sig inte om de som han är statsminister för. Det är bara makten som gäller. När jag läser om S-politiken ser jag en mängd misslyckande de senaste åren. För att nämna några: Integration, ingen beredskap inför flyktinginvasionen 2015, It-haveriet på Transportstyrelsen, PISA-resultaten för skolan, dålig beredskap inför skogsbränderna förra sommaren, vattenförsörjningen, el-brist och ingen beredskap inför coronaviruset, Men istället har regeringen glatt ropat: feminism, välfärd, globalism, klimatsatsningar, höghastighetståg och höjda skatter. Den röda tråden går planlöst genom Sverige. De har inte förstått att det behövs mer resurser när ett land får fler invånare! De har egentligen inte förstått mycket! Jag kommer att tänka på en saga från början av 1950-talet:

Historien om någon:

Sagan inleds med en ingång till en trappa in i ett hus, där dörren står öppen, någon har lämnat en våt fläck på golvet i tamburen. Boken fortsätter sedan in i nästa rum, där någon stökat till och vält omkull mormors runda stickbord. Hennes stickning ligger på golvet, men garnnystanet saknas. En röd ulltråd ligger på golvet, och går in under bordet och ut till nästa dörr, som leder in i köket där någon ätit upp fiskarna till middag. Tråden går sedan in i skåpet, där tillbringarna stjälpts omkull och all mjölk druckits ur, innan den röda tråden fortsätter ut i hallen och uppför trappan till övervåningen. På ett ställe i trappan går tråden runt en av pinnarna i trappräcket.

Väl på andra våningen har ena guldfisken kommit ur akvariet och hamnat på bordet, där den ligger och sprattlar och måste stoppas ner i vattnet igen.

Den röda tråden leder sedan in i under sängarna i sängkammaren, och fortsätter sedan på golvet bredvid. Nedanför fönsterrutan ligger en omkullvält blomkruka som gått i kras, och sedan fortsätter den röda tråden uppför ännu en trappa, till vindsvåningen, förbi ett råtthål där det ligger en råttsvans, och fortsätter sedan mot ett skåp. Den röda tråden går in i skåpet. Skåpsdörren öppnas, och där står en gammal blå vas, som spruckit. Tråden leder ner i vasen, som trillar omkull.

Mormors nystan trillar ur vasen, och ut hoppar också en katt, kissemissen Nisse, som ligger bakom allt som hänt i boken. Den som vill veta mer uppmanas fråga honom själv.

Den röda tråden … ? Är det statsministern och hans regering som planlöst rullar omkring det röda garnnystanet? Låter de slumpen avgöra vart det ska hamna?

Bildresultat för historien om någon | Bok, Historia

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. uppstigersolen
    Jul 06, 2020 @ 09:36:34

    Och ändå fortsätter många att tro på denne clown.

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Solvindens

This WordPress.com site is the bee's knees

Malamute6's Blog

Just another WordPress.com site

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Naturen kallar

Today is gonna be a good day

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Josefin Utas

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter och sunt förnuft

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

%d bloggare gillar detta: