Candace Owens: “Vi svarta är vårt problem – inte de vita”

Juni 4, 2020 12:11 pm

Medan vilsna tonåringar går som nyttiga idioter åt våldsrörelser finns det tack och lov kloka individer som inte låter sig luras av politiska påverkansoperationer och falska agendor. En av dem är den 31-åriga amerikanska konservativa politiska kommentatorn Candace Owens. Owens är en av många svarta kvinnor som är förespråkare för Donald Trumps politik och har nu senast fått uppmärksamhet för att hon kritiserar Black Lives Matter-rörelsen. I ett inlägg på Facebook igår, som redan setts av över 15 miljoner tittare, tar hon bladet från munnen. Och ja, alla bör lyssna på denna kloka kvinna som vägrar spela med i den kultur som vill göra svarta kriminella till martyrer. Hon försvarar INTE polisen Derek Chauvin och hans behandling av George Floyd (det är det ingen som gör!), men hon vägrar samtidigt att utmåla den kriminell hårt belastade George Floyd till en förebild och martyr, och hon tar avstånd från kravallerna där SVARTA dör. Hon kallar hela företeelsen en dimridå, ett falskt narrativ. Fakta är istället att det som beskrivs som den amerikanska polisens “övervåld” mot svarta är en myt! Fake news. Det dödas inte svarta i USA på grund av sin hudfärg. Det är 25% större risk att en VIT person dör vid ett polisingripande än att en svart person gör det. Det är ett totalt fejkat narrativ, säger Owens. Vissa poliser gör fel och begår brott men det är INTE strukturellt problem. Människor i USA dödas INTE för sin hudfärg. Däremot är svarta överrepresenterade bland dem som begår grova våldsbrott. Den svarta minoriteten i USA begår 50% av alla våldsbrott. De svarta männen i USA utgör 6% av befolkningen. Det är 18,8% gånger större risk för en polis att bli dödad av en svart man – än tvärtom. ” Nej, George Floyd förtjänade inte att dö! Men det är förfärligt att vi andra skötsamma svarta medborgare ska tvingas lida på grund av denna incident som är så sällsynt i USA.” säger Owens i sitt tal på Facebook.

Läs hela artikeln HÄR.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Varjager
  Jun 05, 2020 @ 05:41:26

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  Det som vi aldrig får till oss av pk media.

  Gilla

  Svara

 2. @forecastgrump
  Sep 04, 2020 @ 14:49:51

  Det du inte verkar förstå i din blogg inlägg är att strukturell rasism existerar visst. I North Carolina till exempel där de gjorde en undersökning av 4.5 MILJONER trafikstopp kom de fram till detta: ”Analysis of 4.5 million traffic stops in North Carolina shows blacks and latinos were more likely to be searched than whites (5.4 percent, 4.1 percent and 3.1 percent, respectively). Despite this, searches of white motorists were the most likely to reveal contraband (32% of whites, 29% of blacks, 19% of latinos).”. Har flera likadana. Sen verkar du inte heller fatta att det är 50% av MORD. FBI table21A sök upp. Vita begår 60% av alla våldsbrott lol (“violent crime” delen av tabellen av FBI). Vilken weasel argument att nämna att svarta utgör 6% av befolkningen, med din logik enligt FBI table21A så utgör bara 30% (ish) av befolkningen 70% av alla våldtäkter. Konstigt va? Också väldigt efterblivet av du, vem du nu är, att inte förstå att poliser möter mer (potentiella) kriminella än vad svarta möter polis. Det finns naturligtvis mer chans att polisen dödas av svarta (samt vita) än motsatsen, annars skulle polisen definitivt blivit en stor politiska fråga. Sen har jag ingen aning om vad du fick statistiken att vita blir mördade oftare än svarta, om du ser på 2020 statistiken på Mappingpoliceviolence.org ser man att svarta dödas 3x mer än vita per 1m (eller är mer ”likely”).

  Gilla

  Svara

  • ulsansblogg
   Sep 04, 2020 @ 16:32:06

   Det är svårt att förstå din kommentar. Vi har bara rebloggat en annan text utan att lägga in några värderingar. Orsaken till att vi rebloggar är att vi vill att texten ska nå ut till fler personer.

   Däremot anser vi att varje människa har ett eget ansvar för det som den gör – oavsett om den är svart eller vit eller kines eller indian. Det går inte att skylla på strukturell rasism. Det är bullshit. Om jag inte gör några kriminella handlingar så är sannolikheten för att polisen ska ingripa minimal. Om jag inte knarkar eller använder andra droger så är sannolikheten att jag råkar i trubbel väldigt liten. Om jag aktivt söker jobb är det större sannolikhet att jag får ett jobb än vad den hade varit om jag inte brydde mig om att söka jobb. Om jag sköter mig så finns det ingen anledning för andra att bli avogt inställda till mig.

   Valet är mitt! Mitt liv är mitt och jag har ansvaret av att förvalta det väl och göra det bästa av det. Vi har alla olika förutsättningar och måste utgå från dem. Vi kan inte skylla allt på andra.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Josefin Utas

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Kreativ text, annorlundaskap, dikter, bipolaritet, aspergers syndrom, samhällsdebatt

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

%d bloggare gillar detta: