Fusk-Sverige

Det går knappast en dag utan att jag kan läsa om fusket i Sverige. Då handlar det inte om småfusk utan om större saker som påverkar hela vårt samhälle och tilltron till de som bestämmer i vårt land.

För några år sedan avslöjades ett systematiskt fusk på högskoleprovet – rätt svar såldes för några tusenlappar. Hörlurar användes vid provtillfällen där någon läste upp de rätta svaren. Fusket ledde till åtal mot dem som sålde provsvaren. Personer som visat sig ha använt fuskpaketen fick sitt provresultat återkallat. De som hunnit antas till en eftertraktad utbildning miste studieplatsen. Regeringen tillsatte en utredning.

Nu har regeringens utredare kommit fram till att den som fuskat sig till en studieplats på högskola bör få behålla sina poäng. Och det ser ut som att förslaget har ett ganska brett stöd. Men ett par universitet och studentföreträdare säger bestämt nej. Men de andra anser tydligen att det är inget märkvärdigt med att fuska sig till en studieplats och inget man ska kunna straffas för i efterhand!

Vi har nästan varje år läst rubrikerna om läckta provsvar vid de nationella proven. Vi minns att regeringen jublade när resultaten för den internationella skolundersökningen Pisa 2018 presenterades och det framstod som att svenska elevers kunskaper gått upp i samtliga ämnen. Men ganska snart uppdagades det att en stor mängd utrikesfödda elever felaktigt plockats bort ur PISA-urvalet – och att Sverige därigenom brutit mot OECD:s officiella regelverk. Siffrorna antyder dessutom att även svenskfödda elever med svaga språkkunskaper plockats bort. Om reglerna hade följts skulle de svenska resultaten ha varit betydligt sämre och Sverige skulle sannolikt ha backat i samtliga tre ämnen jämfört med förra provtillfället.

Vår regering stödjer alltså fusk vid olika provtillfällen i utbildningssammanhang. Det gör de utan att blinka och går vidare som om ingenting har hänt!

Nu i coronatider möter vi lögnerna dagligen. När det saknas beredskapslager av skyddsutrustning säger de utan att blinka att det inte behövs skyddsutrustning. När de saknar IVA-platser så prioriterar de bort gamla och multisjuka med motiveringen att de mår bättre i hemmiljö. När det saknas syrgasutrustning så påstår de att det är bättre med morfin. När personalen smittar ner de gamla inför man besöksförbud. Man dribblar med siffror och påstår att andra länder rapporterar in olika saker så det går inte att jämföra. Folkhälsomyndighetens veckomöten med smittskyddsläkare blir plötsligt hemligstämplade.

För några dagar sedan höll utrikesminister Ann Linde (S) och socialminister Lena Hallengren (S) ett särskilt digitalt möte inför ett stort antal utländska ambassadörer i Sverige. De ville förbättra bilden av Sverige – den bild som blivit ett skräckexempel i samband med pandemin. Att förbättra en bild kan man knappast göra genom att dölja sanningen.

Idag läser jag om plastpåseskatten som infördes den 1 maj i år. Nu en månad senare släppte Naturvårdsverket de kraftigt försenat siffrorna för svenskarnas användning av plastbärkassar under 2019 och presenterade samtidigt reviderade siffror för 2017 och 2018. De nya siffrorna är betydligt lägre än de gamla.

– Det är inte bara en stor skillnad, det är en avgörande skillnad. Det är väldigt allvarligt att en straffskatt införts på helt felaktig grund, säger Mats Hedenström, näringspolitisk chef vid Svensk Handel.

– De gamla felaktiga sifforna har använts som ett argument för att Sverige legat på en för hög nivå för att klara EU:s mål. Det var också detta som regering och riksdag tog som intäkt för att man skulle införa en plastbärkasseskatt. Siffrorna visar ju att Sverige nådde EU:s mål på 90 kassar redan 2017.

De nya siffrorna visar att svenskarna 2017 bara använde 83 kassar och 2018 bara 77 kassar. Den sjunkande trenden fortsatte 2019 då svenskarna använde 74 kassar.

Varför presenterades fel siffror tidigare? Var det rent fusk från regeringens sida för att kunna genomföra beskattningen?

Det känns mer och mer som att vår regering försöker att förändra verkligheten för att uppnå fastställda mål. En fusk-regering av stora mått!

1St Graffiti Review: FUSK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Livsideal

Jag vill leva som jag lär och inte som någon annan vill att jag ska.

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder och musik.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

%d bloggare gillar detta: