Det finns farligare virus än coronaviruset

Världen står inför den värsta ‘infodemin’ någonsin. I spåren av coronavirusets sprids ytterligare ett virus över världen – av lögner och skuldbeläggande. Förutom människoliv så hotar coronautbrottet att skörda ännu ett offer, tilliten och samarbetsförmågan mellan världens länder. Kina, EU, USA , Ungern och Brasilien har skruvat upp tonläget där politiska ledare slungar ut anklagelser. Så skrev Erika Bjerström i förra veckan.

Några dagar senare skriver hon: Det är den stora oredans tid och vi upptäcker timme för timme hur sårbara våra samhällen är. Men hälsoexperter har länge varnat för en ökning av infektionssjukdomar och sjukdomsutbrott i spåren av den globala uppvärmningen.

Men … vad gör hon själv? Hon ägnar sig ju åt ren konspiration! Hon kopplar ihop ökning av infektionssjukdomar och sjukdomsutbrott med den globala uppvärmningen! Hon anklagar politiska ledare för att slunga ut anklagelser för att några dagar senare skriva att klimatförändringarna kan ha  bidragit till utbrottet av Covid-19.

Jag har läst de tankegångarna förr! Mp drar den valsen gång på gång. Domedagen närmar sig! Erika skriver bl a:

Listan på nya invasiva arter och smittor är lång. På Gotland har man redan hittat den lilla tallprocessionsspinnaren, som invandrat från södra Europa. Larven har sylvassa nålar som överlever i rabatter och kan orsaka stor smärta och svåra allergiska reaktioner hos en människa. I Medelhavet är de redan ett  stort hälsoproblem, och har nu etablerat sig i Sverige.

Men … processionslarven för ju inte någon smitta med sig! Fjärilen lägger under sensommaren ägg i barrträd som utvecklar sig till larver. Fjärilslarverna övervintrar i fluffiga bon där de lever av tallbarr. När det är dags att lämna boet faller de ner till marken och griper sedan tag i varandra, nos till svans och färdas på marken i långa processioner. Därav namnet. Larverna skyddas av ett fluffigt hår som kan orsaka stor irritation om man kommer i kontakt med det. Det är mest nyfikna hundar och barn som drabbas av allergiska reaktioner – som lindras när man tvättar med vatten.

Bildresultat för processionslarver

Det finns ju andra arter som vi har fått besvär med i Sverige. De har inget med klimatförändringar att göra – snarare mänsklig dumhet. Tyskharen som ”importerades” till Sverige. Mördarsniglarna har kommit till oss via importerade växter. Vildsvin har funnits i hägn och sluppit ut och spridit sig.

Men ingen av dessa arter har inte något med vare sig klimatförändringar eller pandemier att göra. När Erika ena dagen skriver om ”infodemin” som världens ledare sprider med lögner och skuldbeläggande, så ansluter hon sig själva några dagar senare till lögnarnas skara! Hon sprider själv ett virus som är betydligt farligare än coronaviruset!

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. drhallonhatt
    Mar 23, 2020 @ 19:18:28

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Nytt liv

Här kommer jag att skriva om dagliga betraktelser sett utifrån min horisont att se på världen. Skriver gärna om allt mellan himmel och jord.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Bilder, heavymetal , ljudböcker, filmer och resten av mitt liv.

My name is Lena

Ingenting är omöjligt!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

%d bloggare gillar detta: