SAS det vingklippta bolaget.

Utan svenska innovationer av svenskar som Anders Celsius och än mer banbrytande tekniska insatser vad det gäller vetenskap kanske flyget i dag inte existerat ö h t. Ett västerländskt teknologiskt samhälle har höjt det svenska folket ur fattigdomen,.ni är en del av det och borde inte framföra politisk propaganda. https://sv.wikipedia.org/wiki/Anders_Celsius?fbclid=IwAR0w0ol9fUW6ViREmbEnGjenqo7-SfM82yIl39cXXTjISWtzvdVreynJCMw (Ulsans kommentar tidigare på SAS:s FB-sida

Media har idag svårt att förstå den negativa reaktionen mot SAS. DN kopplar kritiken till nazister, medan Aftonbladet tror på en Rysk konspiration: ”Så kapades SAS nya film av en trollarmé”. Det är dock lätt att förstå varför historiekunniga reagerar mer negativ än DN-läsare som saknar bildning att identifiera faktafel samt en falsk central premiss vad gäller Skandinaviens avsaknad av egna innovationer. SAS påstår att köttbullar kommer från Turkiet, en fånig vandringsskröna baserad på kåldolmar, och visar oss turbiner utan att tala om att Danmark visst var först i världen med havsbaserat vindkraftverk. Vi ser en pappa och får höra att Schweiz gav oss föräldraledigheten, trots att de bara gav mammor ledigt och ett helt annat land uppfann pappaledighet: “Sweden was the first country in the world to introduce paid parental leave also to fathers in 1974”Framförallt slirar filmen genom att låta bli att nämna riktiga uppfinningar och i stället prata som sånt ingen tror är skandinavisk, såsom cykeln. Tvärtom är Skandinavien en av världens mest innovativa regioner, vilket det räcker med en titt på upptäcktland för grundämnen att inse. Således mäter stora delar av mänskligheten temperatur med Celsius, klassificerar biologin med linneansk taxonomi och utgår från kvantfysik för att försöka förstå universum. Alla fattar inte ironin att påstå att inget kommer från Skandinavien på en onsdag (sic) eller skriva om trollarméer (sic). Dessa politisk korrekta journalister känner inte till att Sverige var först i världen 1766 med grundlagsfäst pressfrihet, eller att Danmark 1844 uppfann folkhögskolan de kanske själva studerat på. Andra låtsas brinna för värdegrunden men känner inte till att Sverige var först med att förbjuda barnaga 1979, Norge först med promillekontroll i trafiken 1936, gav världens sitt första miljöminister 1972 och första anti-gay diskrimineringslag mot 1993, eller att Danmark blev världens första demokrati med en kvinnlig minister 1924, var först med en miljölag 1973, först att tillåta samsexpartnerskap 1989 och först med att förbjuda slavhandeln 1792. I USA vet vissa av Bernibros att Sverige var pionjär med allmän pensionsförsäkring 1911, medan svenska vänstern ger varandra ryggdunk i tron att deras land bara gett världen urbarbariet. Jag saknar utrymme för kulturella bidrag, det räcker att nämnda att de isländska sagorna är världslitteraturens utan jämförelse största och mest imponerande samling om vanligt folk före moderniteten.Men visst, förutom allemansrätt, ombudsman, kullager, pacemakern, dynamit, ångturbin, skiftnyckel, rullatorn, banksedlar, befolkningsregister, separatorn, lättcement, passbitar, trepunktsbälte, gasturbin, sprayflaskan, osthyveln, säkerhetständstickan, nikotintuggummi, solsten, långbåt, blixlås, headset, elbörs, indexkort, Lego, IKEA, Skype & Spotify, what have the Scandinavians ever given us?

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Conny Lundberg
    Feb 12, 2020 @ 20:56:24

    Ett mycket bra inlägg,Ulsan!!! : )

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Solvindens

This WordPress.com site is the bee's knees

Malamute6's Blog

Just another WordPress.com site

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Naturen kallar

Today is gonna be a good day

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Josefin Utas blogg

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter och sunt förnuft

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

%d bloggare gillar detta: