Cirkel är sluten.

Cirkel är sluten.
Från ett kommunistiskt system till ett annat kommunistiskt system.
Livet är rätt ironi.
När jag växte upp i Vietnam var det slutskedet av krig mot USA. Det glöd energi i mig, både kropp och själ. Jag brand för att kämpa för frihet, för rättvisa, för mitt fosterland… och mot ockupationen från den onda USA.
Krig tog slut. Vietnam skulle bygga upp landet. Det var kommunistisk propaganda överallt, i alla massmedia, dag ut och dag in. Jag var inte mindre än att vara en god kommunist. Jag var med ungkommunist. Jag var en bra kamrat. Jag var duktig i skola, en mönsterelev. Hummm… så var det. Jag blev matad med: människor lika värda, religionsfrihet, yttrandefrihet, jämlikhet, rättvis för alla… kapitalist är ond, västvärlden är ond… Som ung tyckte jag det var toppen med kommunist, en ideal ideologi. Jag tyckte som alla andra tyckte. Jag tyckte som jag blev lärd. Jag tyckte utan att ifrågasatt verkligheten.
När jag som 19 årig träffade min kärlek, en svensk som var med i Bai bang projektet, då hände det något. Jag var precis klar med min yrkesutbildning med toppbetyg och fick ett bra jobb när ”sanning” kom ut. Jag fick sparken, fick betala tillbaka utbildningskostnaden som straff. Mina föräldrar blev uppkallad till företagsledning där de fick uppmaning att tala mig till rätta. Över en natt blev jag en ond människa. Jag blev isolerad. Släkten ville inte veta av mig. Vänner tog avstånd från mig. Polis hade koll på mig. Jag blev arresterade pga att jag hämta ut ett brev från min dåvarande svensk pojkvän som skickade via en annan svensk (då han var tvungen att åka till Sverige pga att hade förhållande med mig)… Mitt brott var att ha ett förhållande med en utlänning.
Så småningom kom jag till Sverige. Då var jag fortfarande fullproppad med kommunistiska tankar i min hjärna. Jag tyckte att Sverige var ett idealist socialistland, ett land som Vietnam länge sträva efter.
Jag blev mognare, visare med ålder. Jag kunde titta tillbaka och erkände för mig själv att det inte var bra i Vietnam med kommunistisk styrning. Alla lika värd var att alla var lika fattiga, förutom makthavande som blev rik av korruption, yttrande frihet var att man fängslade de journalist/författare som hade en annan åsikt än kommunistisk, religionsfrihet var att man brände ned tempel och kyrkor…
I samband med hela Europas östblocket föll då blev det också förändring i Vietnam. Idag är det fortfarande kommuniststyrning men i verklighet var mer och mindre ekonomimarknad, nästan rå-kapitalist, på gott och ont. Men generellt har Vietnam blivit mycket bättre, folk blir rikare, mer frihet… även det finns mycket kvar att göra.
Men vad händer i Sverige? Ja, vad händer? Vad händer under den fina fasad som man propaganderar via svenska massmedia och via svenska myndigheter? Med tiden ser jag att Sverige går mer och mer mot det regims som Vietnam hade för dryg 30 år sedan. Så länge du håller med kommunist/socialist ideologi då är det grönt. Så länge du inte gör väsen av dig då är det ok. Så länge du anpassar dig till den politisk korrekthet då är det bra. Så länge du inte ifrågasätter systemet utan bara flyter med då låter man dig vara.
Skulle du ifrågasätta något, spelar ingen roll vad, då är du rasist, fascist, tom nazist. Spelar ingen roll om du är svensk eller invandrare, då är du rasist, fascist, nazist i alla fall. Är man invandrare då är man dessutom husneger.
Jag befarar att mitt liv skulle sluta med ett system som jag var född i. Att cirkel är sluten.

Dock, jag vill inte ha en sådan slut. Jag känner glöd i mig igen. Denna gången vill jag kämpa för Sverige, mitt andra hemlandet, mot den onda kommunismen.

Thúy Vü

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. ulsansblogg
  Dec 09, 2019 @ 12:58:03

  Saxat ifrån Thúy Vü:s FB-sida.

  Olof Lundqvist Mycket intressant att få ta del av olika personers upplevelser efter att de västerländska imperierna Frankrike och USA lade sig i interna angelägenheter i Vietnam.Att sedan kommunisterna inte såg till det egna folkets bästa är är ytterligare en tragedi. Samma beteende och okunskap vad det gäller demokrat gäller i nutid för svenska politiker. Projektet Bai Bang som till stora delar finansierades av SIDA och kostade mer än 2,7 MRD kronor var en propagandaseger för den svenska socialistiska regeringen. Att kostnaderna blev betydligt mer än beräknat och att den maximala produktionen dröjde 20 år var ett streck i räkningen för det ”goda socialistiska” politikeretablissemanget i Sverige. De sociala konsekvenserna för befolkningen ikring projektet i det kommunistiska Vietnam har aldrig redovisats i svensk press vad jag vet. Att få ta del av ett ögonvittne vad det gäller det här projektet och en mycket tuff vardag bör gå till historien. Skämmas bör de svenska journalister göra som inte ”grävde”och belyste den sanna verkligheten, men den svenska indoktrineringsprocessen hade tyvärr börjat rejält redan på 1970-talet. Tack Thúy Vü för den här belysande artikel. https://sv.wikipedia.org/wiki/Bai_Bang

  Gillad av 1 person

  Svara

 2. messkalle
  Dec 09, 2019 @ 17:09:56

  @Thúy Vü,
  Tack för ett lysande och sant inlägg. Du är en av många modiga invandrare som ser och vågar berätta sanningar om de falskt goda svenska politikerna. Har gjort ett kort turistbesök i Vietnam för några år sedan och jag imponerade av folkets vänlighet och förmåga att bygga ett bättre samhälle än det kommunistiska.

  Gillad av 1 person

  Svara

 3. SasjaL
  Dec 10, 2019 @ 00:42:10

  Allas lika värde” yttrades även utav kommunisterna i Korea, redan innan Koreakriget. De som kom att fly ifrån norr till söder, hade erfarenhet av den egentliga innebörden.

  Så det är inte svårt att lista ut vilken socialistisk variant man hämtat inspiration ifrån, beträffande den svenska felöversättningen av FN:s deklaration om mänskliga rättigheter. I berört avsnitt i det engelska orginalet, så används ordet ‘dignity’, vilket korrekt översatt blir ‘värdighet’. Detta är något annat än ‘värde’. Socialisterna har länge ägnat sig åt språkrevisionism, endast i syfte för att förvirra och bedra folk. Är det läge för en ICD-klassning?

  Gillad av 3 personer

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

%d bloggare gillar detta: