Sverige behöver en fredlig revolution.

Sverige behöver en fredlig revolution.
Narkotikan är en universell mördare och den är döv, blind och fullkomligt okänslig för sina offer. Det har inte fötts ett enda barn i mänsklighetens historia som behövt kokain, cannabis, marijuana eller heroin för att andas och överleva.
Yrkesmördare i El Salvador, Columbia, Guatemala och Honduras är i narkotikans tjänst. Handeln och smugglingen med de olika drogerna omsätter tusentals miljarder kronor årligen. Människor i Sverige som säljer och brukar narkotika gungar på nät som spänner sig över hela jordklotet och de göder och föder ständigt gamla och nya giftspindlar.
Narkotikan är en kung, envåldshärskare och diktator som håller sig med tjänare, kurirer och slavar och den tål inga hinder och motståndare. Därför mördar, skändar och förföljer den sina fiender.
Narkotikan är en monoteistisk religion och den har därmed en enda Gud och det är penningen som är svart och måste tvättas vit eller i varje fall gömmas undan lag och ordning.
Människor som säljer och smugglar narkotika är presumtiva dråpare och mördare. De tillhör ett speciellt släkte som lever av cynism och likgiltighet för sin nästa. Om krig och narkotika hade utplånats på Jorden, hade det varit den största och främsta välgärningen i vårt släktes historia.
Narkotikan har inget hjärta eller blodomlopp, inga lungor och nerver, men den förvandlas till liv när den blir en inkräktare i människans kropp och själ. Stater, släkter, familjer och enskilda individer i världen har försörjt sig på handel med dessa droger i långa tider.
Var och en vuxen individ som köper och brukar narkotika försöker fly sina verkliga liv och de är ytterst och innerst sett medskyldiga till mycken brottslighet och många mord i Sverige och annorstädes i världen.
Unga män och kvinnor som bor på Lidingö, i Djursholm och Danderyd i Stockholm och som köper kokain, marijuana och cannabis av kurirer och langare är ytterst och innerst delaktiga i det krig som pågår i Sverige.
Nyligen avslöjades en liga som hyrde en lägenhet i den burgna och förnäma stadsdelen Östermalm i Stockholm. De rörde sig i en skenvärld på och kring Stureplan. Dessa individer tillför inte Sverige och dess medborgare ett enda dyft av gott värde. De tror att de står över lagen, men de är kriminella och de skall straffas och buras in.
Poliser och åklagare i Malmö handlar klokt, riktigt och föredömligt när de bjuder in ungdomar som är kriminellt belastade till möten. Dessa ynglingar är under bevakning och de får veta vad som väntar dem om de inte byter bana i livet och söker sig bort från vapen, narkotika, våld, rån och hot mot andra individer.
Dessa ungdomar är fjärran från låtsasvärlden på Stureplan i Stockholm. Deras familjer bor inte på Lidingö och inte heller i Djursholm eller Danderyd. De behöver kärlek, omsorg, utbildning och goda skäl för att fortsätta leva och de måste få förebilder som står för etiska värden som tjänar deras tillvaro.
Dessa ynglingar och flickor i Malmö behöver stöd och hjälp, ty i lagens mening är de fortfarande barn. Alla måste hjälpas åt: familjer, anhöriga, personal i för- och grundskolor och även medborgarna i staden.
Ingen i Malmö är förtjänt av att det finns en ekonomisk och existentiell underklass i staden som lever av socialbidrag i den vuxna verkligheten och våld, mord, vapen- och narkotikahandel bland barnen som inte nått arton år i livet.
Nu öppnas åter högstadiet på Rosengårdsskolan i Malmö. En av eldsjälarna som har varit lärare på olika stadier där heter Ulrika Mårtensson. Hon är värd beröm och aktning för sitt arbete där. Jag bugar och gläds med henne, staden och alla barnen och deras familjer.
Tidigare var det så att åttiosju procent av eleverna på Rosengårdsskolans högstadium var underkända i olika ämnen. Tre av fyra barn talade arabiska på raster och fritid. Nästan inga föräldrar använde det svenska språket när de umgicks med sina barn.
Zlatan Ibrahimović står nu som en överdimensionerad staty mellan de två stadionbyggnaderna i Malmö. Han lägger hundratals miljoner kronor på dyrbara bilar, fastigheter, lägenheter och andra exklusiva vanor. Det har han naturligtvis rätt till, men han bidrar inte med ett enda öre till att hjälpa barn, ungdomar och deras familjer på Rosengård.
Fotbollsplanen i miniatyr som han skänkte litet pengar till gagnar inte barnens skolgång och undervisning i det svenska språket. Tänk om Zlatan satsat på att skapa en skola på rosornas gård i sitt namn och som lockat och sporrat barnen och ungdomarna till att studera och lära sig att tala svenska som kan tjäna dem när de söker vidare utbildning till olika yrken. Besjälade lärare hade undervisat där. Det har jag tidigare skrivit om, men mina ord gäller även nu.
Zlatan spelar bort sin möjlighet att vara en person att se upp till. Kasinon och vadslagningsbolag har fått hans insatser och välsignelse, men man kan inte komma längre bort från kärlek till Rosengård än de missgärningarna.
Sverige behöver en fredlig revolution. Kärlek, omtanke, glädje, lycka, skratt, sorg och bildning syns inte i bruttonationalprodukten, men allting som gör oss till människor handlar om detta.
En fredlig revolution börjar i människans hjärta och hjärna medan själen förvandlas till praktiska och konkreta handlingar som bärs av en etik för alla och envar. Ordet skall bli till kött och föda barn till världen som är älskade.
Mord, dråp, bilbränder och våld har ingenting med genetik att göra. Människorna är inte förutbestämda till att kriga och förgöra varandra. Onda spiraler kan rätas ut till raka linjer som sträcker sig från kärlek till glädje och lycka.
Sverige är en nation med många fantastiska förtjänster som skapats och vidmakthållits av begåvade, arbetsamma, skötsamma och kloka individer. Riket är i många avseenden ett föregångsland i världen.
Jag är stolt över att vara född i Sverige, men det är bortom min förtjänst, ty ingen människa bestämmer var och när och vilka föräldrar som hon har. Det är de tre humanistiska axiomen som ingen kan bestrida.
En fredlig revolution måste börja i människans hjärta och själ. En sådan förändring har en kompassnål som inte darrar av skräck, utan av hopp och förtröstan inför framtiden i Sverige och världen omkring där vi bor, lever och arbetar.
Alla nyfödda barn är bortom all ondska och bortom varje andetag av hat, avund och ilska. De vuxna människorna är alltid det växande släktets läromästare i allt som hotar och förstör vår framtid på Jorden.
Björn Ranelid.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. SasjaL
  Nov 23, 2019 @ 13:12:30

  Bara en reflektion. Varför nämner inte Ranelid något om Zlatans engagemang i alkoholreklam, vilket är minst lika illa som spelreklamen? Kan det bero på Ranelids egna konsumtion …?

  Sedan har vi Zlatan som dyker upp i reklam för ett företag, som uppenbart vill kartlägga folk utan deras vetskap … (Bl.a. deras mobiler gör det bevisligen, så det är inte bara begränsat till Google och Apple.) Mäster Ego är tydligen lättköpt.

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

My name is Lena

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

%d bloggare gillar detta: