Bloggetik

Detta inlägg har skrivits pga en viss kommentar och kommer att ligga kvar längst upp på sidan som en påminnelse om god bloggetik.

Det finns dagar då jag funderar på ondskan här i världen. Hur kan någon överhuvudtaget tänka de tankar som de skriver i kommentarer? Det har bara hänt några gånger sedan jag startade denna blogg 2011 som jag har fått vidriga kommentarer.

Idag , den 20 november 2019, kom den vidrigaste av alla. Naturligtvis släpper jag aldrig igenom vidrigheter som handlar om att döda eller tortera andra människor! Eller kommentarer om att enskilda människor är avskum eller hänvisningar till deras ursprung. Jag kan förstå att människor blir frustrerade om de känner sig orättvist behandlade. Men detta handlade inte om något sådant!

Dagens vidrighet var skriven från ett fakekonto. Sådana kommentarer förflyttar jag till skräpposten – där de hör hemma. De släpps aldrig någonsin fram i bloggen! Jag/vi håller oss till nätetisk god ton utan hat eller hot.

Varför får jag/vi en sådan kommentar? Någon anser tydligen att jag/vi skriver provokativt. Men det tänker jag/vi att fortsätta med. Vi viker inte en tum utan fortsätter att skriva ner våra egna åsikter även om de trampar någon på tårna. Mitt måtto är ju att vara en fistel i den delen som makthavarna sitter på! Det är makthavarna som är orsaken till alla problem som vårt samhälle lider av och till att onda människor skriver vidriga kommentarer på nätet!

Tack alla ni som kommenterar utan hat eller hot och använder god ton mot varandra i kommentarsfälten! Med vänliga hälsningar Ulla o Olof

13 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Pinglan
  Nov 21, 2019 @ 17:01:09

  Kram till er! Fortsätt att skriva om saker ni reagerar på, det gör jag. Tack och lov har inte någon hotat mig, det värsta jag har fått höra är ”är du dum på riktigt”. Å andra sidan ser jag till att vara anonym, just för att undvika hot eller få det ännu svårare på arbetsmarknaden.

  Gillad av 1 person

  Svara

 2. tompas11
  Nov 22, 2019 @ 23:56:22

  Ja jag vill väl inte vara sämre. Stor kram till både Ulla och Olof. Fortsätt ert enträgna arbete för ett bättre Sverige!

  Gillad av 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Nov 23, 2019 @ 11:57:22

   Tack för de fina orden! Ja, vi drivs av en envishet och ett hopp om att få ett lite rättvisare samhälle och att sanningen ska segra. Vi tror att yttrandefriheten gör världen bättre och kommer att fortsätta att strida för den! Du fortsätter att strida på ditt sätt Ha det så gott!

   Gilla

   Svara

 3. Elon
  Dec 10, 2019 @ 21:35:33

  Vad stod i kommentaren?
  Vem skrevden?

  Gilla

  Svara

  • ulsansblogg
   Dec 10, 2019 @ 21:50:17

   Den kommentaren var så osmaklig att vi inte tar in den. Den var ett rent personangrepp mot en person som inte kan försvara sig här på bloggen. Ordvalet var ett sådant som inte är lämpligt i skrift. Jag hänger aldrig ut privatpersoner på bloggen – även om de skriver dumheter.

   Gilla

   Svara

 4. Stadshuset i Minsk
  Dec 31, 2019 @ 18:26:03

  Citat från ulsansblogg:

  Tack alla ni som kommenterar utan hat eller hot och använder god ton mot varandra i kommentarsfälten! Med vänliga hälsningar Ulla o Olof

  – Hot är naturligtvis olämpliga. Men vad anses vara hat?

  Jag har blivit blockerad från att kommentera på Petterssons blogg, efter att jag uttryckte mig negativt beträffande Israels bombningar av grannländerna. Detta utlöste Petterssons missnöje.

  Jag skrev även att den Israeliska militärens agerande bidrar till att skapa en bild av judar som ett aggressivt och krigsälskande folk. Jag skrev inte att judarna är krigsälskande ett folk, bara om det intryck som Israels militär sprider hos omvärlden. Inte heller använde jag något ovårdat språk.

  Är det vanligt att judar är en så extremt känslig fråga, att man inte ens får kritisera deras bomber, eller diskutera vilka åsikter som uppstår som en följd av dessa bomber?

  Gilla

  Svara

  • ulsansblogg
   Dec 31, 2019 @ 18:44:04

   Kanske beror det på att man valt sida och inte ser brister på än den eller andra kanten. Ingen är felfri. Att argument nu anses som hat i den svenska debatten innebär att vi lever i en demokratur där åsikterna är fria men endast de ”rätta”åsikterna accepteras. av samhällets företrädare på olika nivåer då t o m rättsväsendet.Vad det gäller Pettersson så får han stå för vad han anser rätt och får då ta konsekvenserna av det M v h Olof Lundqvist (Ulsans red.)

   Gilla

   Svara

   • Stadshuset i Minsk
    Dec 31, 2019 @ 21:01:47

    Olof Lundqvist skrev:

    Att argument nu anses som hat i den svenska debatten innebär att vi lever i en demokratur där åsikterna är fria men endast de ”rätta”åsikterna accepteras. av samhällets företrädare på olika nivåer då t o m rättsväsendet.

    – Även i dom hårdaste diktaturer, så har medborgarna vanligtvis full yttrandefrihet att instämma i makthavarnas åsikter. Verklig yttrandefrihet handlar om rätten att uttrycka åsikter som anses obehagliga för omgivningen och för makthavarna.

    Olof Lundqvist skrev:

    Vad det gäller Pettersson så får han stå för vad han anser rätt och får då ta konsekvenserna av det 

    – Du har rätt. Jag erkänner att jag känner mig lite gruffig efter att ha blockerats av Pettersson. Det fick mig att fundera kring hur känslig denna fråga är på andra bloggar som uttrycker invändningar mot invandring.

    Jag kanske ska ta och försöka skriva en fråga angående detta till Pettersson, och se ifall han släpper igenom en sådan kommentar.

    Gillad av 1 person

   • ulsansblogg
    Dec 31, 2019 @ 21:17:03

    Tack för att du har synpunkter på vår blogg. Vi Ulla och jag gillar när personer har argument som är relevanta och som tillför en sund debatt. Man kan skriva spaltmeter och ändå bli missförstådd.. Vår policy är att hellre skriva än att hålla inne med sina både kunskaper och tyckanden. Välkommen i framtiden att yttra dig på vår sida.

    Gilla

  • ulsansblogg
   Dec 31, 2019 @ 18:57:31

   För mig är saklig kritik utan diverse tillmälen aldrig vare sig hat eller hot. Det finns inget ämne som inte går att diskutera så länge som det rör sig om saklig kritik och språket är vårdat. Alla religioner och alla regimer bör kunna kritiseras.
   Hälsningar Ulla

   Gilla

   Svara

 5. messkalle
  Jan 10, 2020 @ 05:14:39

  Lyckades inte hitta någon bättre plats för ett facebook inlägg som ska spridas.
  -”Hiss & diss av sjukvården första helgen 2020.

  I lördags tillbringade jag 13(!) timmar på SÖS-akuten med min snart 83 åriga mor. Vi hade hänvisats dit efter att först ha åkt till närakuten där läkaren trodde att hon fått propp i lungan och därför remitterade oss till SÖS-akut för att kunna röntga lungorna. Min mor var markerad ”prioriterad” eftersom proppar i lungorna är rätt farligt, ändå tog det närmare 7 timmar innan hon fick träffa en läkare, efter ytterligare några timmar blev hon röntgad och proppar i båda lungorna konstaterades.

  Nu tror ni kanske att jag ska ondgöra mig över allt med akuten, men ack så fel ni har. Det är nämligen omöjligt att bli arg på några som sliter så hårt som personalen gjorde dessa timmar. Vi fick på nära håll se hjältar & hjältinnor som arbetade under förhållanden som mest påminde om förhållanden i en krigssituation.

  Huddinges akut hade nämligen stabsläge så alla akutfall kom till (främst) SÖS och Karolinskas akuter, antalet svårt sjuka & skadade tycktes aldrig ta slut.

  Sängar stod inte bara utmed varenda vägg i korridorerna utan ställdes bredvid varandra i rader mitt på golvet (som packade sillar) och hela tiden fylldes det på. Vid ett tillfälle hörde jag en desperat läkare säga till ambulanspersonalen som kom in med ytterligare en sjukling ”men snälla, hen tillhör inte vår akut, se dig omkring, vi kan inte ta emot fler patienter, du måste köra den till Karolinska dit hen hör!” Ambulanspersonalen svarar uppgivet och läkaren säger med darrande stämma ”snälla, jag förstår att hen vill hit men man kan inte välja akut när läget är så här, se dig omkring, vi har nått bristningsgränsen för länge sedan!”

  Men patienter fortsatte strömma in, gamla med hjärtproblem, unga med andningsproblem, någon som stått på näsan på fyllan och skyllde på ”Bajen”. Självmordsförsök, knarkare med psykoser, någon som fått ett epilepsianfall & slagit sig sönder & samman, en förmodat dement man som vandrade runt och försökte lägga sig på alla andras britsar (han avslutade kvällen med att sätta sig och urinera på en hysterisk kvinna som tidigare ägnat timmar åt att ligga & skrika på golvet). 😱

  Som personalen slet! Trots ett tryck som skulle fått vem som helst att bryta ihop, lägga sig i fosterställning på golvet och gråta så bemötte de varenda människa med vänlighet, värdighet, kunnighet & respekt.

  De tröstade en onykter kvinna som troligen fått stryk av sin man och klappade om henne varje gång de passerade, de ledde, med änglars tålamod, tillbaka den demente mannen för miljonte gången & de ”tappade det inte” trots att systrarna vid några tillfällen fick sitta på knä på golvet för att ta blodprov på patienterna då stolarna var slut.

  Att flytta en säng (vilket gjordes hela tiden) var som att starta ett stort Tetris då varenda golvyta var upptagen. Sida vid sida stod sängarna utan minsta möjlighet till någon form av ”privacy” och EKG på patienter fick tas mitt i rum bland en massa andra människor….

  När min snart 83-åriga mor konstaterats ha propp i lungorna blev hon inskriven, dock visade det sig att det var fullt på sjukhuset så inskrivningen ”betyder i nuläget att hon får ligga här på akuten i korridoren i natt”, sa den manliga sjuksköterskan som svar på min fråga när hon skulle komma till någon avdelning.

  ”Det här är hemskt, jag skäms att det ska vara på det här sättet, förlåt!” fortsatte han uppgivet. ”Herre gud, det är INTE ditt fel, ni är fantastiska, hur orkar ni?” svarade jag och han tittade på mig med sorgsna ögon. ”Det är ovärdigt” sa han lågt. ”Ovärdigt”.

  Och han hade rätt. Det är ovärdigt att vi har det så här på en svensk akutmottagning 2020, Sverige är fortfarande ett välfärdsland.
  Det är ovärdigt att människor som jobbar med att rädda liv ska sitta på knä på golvet för att kunna ta blodprover.

  Det är en ovärdig och odräglig arbetssituation med på TOK för hög belastning (dessutom med dåligt betalt i förhållande till det jobb de utför).

  Att landstinget ska spara in ytterligare pengar på vården är för mig OBEGRIPLIGT! Jag hörde uppgifter om att man ska banta akutvården i Stockholm för att några slapphänta människor slarvat bort våra skattepengar på trams som ”färgkurser” som är ovetenskaplig smörja, på sjukhusbyggen som letts av människor som är korrupta och konsulter som kostar multum.🤬

  Så här nära kaos var det längesedan jag var och varje medborgare borde höja sin röst och säga ifrån innan det är försent och vår är sjukvård helt nedmonterad.

  Om inget görs nu, vilka av dessa fantastiska människor som slet på akuten i lördags ska vilja vara kvar där om ett år?!

  Alla ni som jobbar på tidningar eller nyhetsredaktioner, ner till akuten och skriv krigsrubriker!

  Alla vi andra måste höja rösten för så här kan det inte fortsätta, och ja, det gäller DIG också, nästa gång är det du, ditt barn eller någon du älskar som behöver akut vård. Då måste det funka!

  Stort tack till personalen på SÖS-akuten, ni är fantastiska! 🙏🏼❤️🤩

  Politiker som jobbar med dessa frågor, marsch pannkaka ner på akuten och kolla läget, ni kommer få en chock! 😡 ping Aida Hadzialic (S) och Irene Svenonius (M) sluta tjafsa och gör något istället. Skärpning!

  Och tillsist till alla som skott sig själva på sjukvårdens bekostnad har jag bara ett ord att säga, KARMA!

  Ps Min snart 83-åriga mot bad mig skriva detta & hälsar att hon tyckte personalen var underbar men måste få mer resurser, NU!”

  – Jag har gjort min plikt, spridit inlägget.

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Nytt liv

Här kommer jag att skriva om dagliga betraktelser sett utifrån min horisont att se på världen. Skriver gärna om allt mellan himmel och jord.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

My name is Lena

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

%d bloggare gillar detta: