Det är lätt att tappa framtidstro – när man lyssnar på statsministern

Vi kunde ju inte veta – trots att vi har haft problem under mycket lång tid! Det är en sammanfattning av intervjun i SVT:s agenda som sändes igår.

Kan ingen tysta ner honom, innan han säger fler dumheter, tänkte jag. Det har varit alltför många gånger som han har yttrat liknande floskler. Vi har varit naiva, är nog det mest kända. Men det finns många fler.

Han säger att orsaken till gängkriminaliteten är utanförskap – brist på sysselsättning, skola, segregation och att vi alla har ett ansvar. Vi har hört det förut – många gånger. Men det kommer ju aldrig längre!

Regeringen har vidtagit en rad åtgärder för att stärka integrationen och få fler nyanlända i arbete. I dag är det mer än 300 000 fler som går till jobbet än när vi tillträdde 2014, och två tredjedelar av dessa är utrikes födda.

Så skrev han den 7 november på sin FB-sida.Detta är ännu en av hans floskler! När invånarantalet i landet har ökat med nästan 1,4 miljoner sedan början av 2000-talet är det inget att slå sig för bröstet för att 300 tusen fler går till jobbet.

Trots att arbetslösheten ökar så fortsätter statsministern att upprepa sin inövade rappakalja! Trots skolans misslyckande fortsätter han att tala om vikten av att barnen går i skolan och de vuxna till jobbet! Varför? Skolan kan ju inte leverera och det finns inga riktiga jobb åt de som inte har kvalifikationer!

Statsministern upprepade några gånger att vi måste bryta utanförskapet. Han talar om segregation. Men sen vaknar reptilhjärnan … på frågan om den stora flyktingströmmen 2015: Vi kunde ju inte veta! Vad kunde han och resten av regeringen inte veta? Att fler människor i vårt land måste dela på samma resurser? Att det skulle uppstå kulturkrockar? Att det inte fanns jobb och bostäder? Att segregationen skulle öka? Att kriminaliteten skulle öka? Att utanförskapet skulle bli större? Hämtat från Wikipedia:

De särskilt utsatta områdena har en hög andel invånare födda utomlands, som varierar mellan 45 och 60 procent, att jämföra med 18,5 procent utrikes födda i hela befolkningen år 2017. Många har bristande kunskaper i svenska. I de utsatta områdena i Stockholms län är en majoritet av befolkningen födda utomlands (53 procent), medan 20 procent är svenskfödda med båda föräldrarna födda utomlands enligt en rapport från Stockholms handelskammare år 2018.

Tiden en individ har bott i Sverige påverkar förutsättningarna för att slutföra gymnasiet. Enligt en analys av särskilt utsatta områden gjord av SCB, ett vardera i fem olika kommuner, hade 24% av de som var 13 år och äldre vid första folkbokföringsdatum och som registrerats på en gymnasieutbildning slutfört sin utbildning. Bland de utrikes födda som folkbokförts före 13 års ålder hade 64% av kvinnorna och 54% av männen i särskilt utsatta områden genomfört en gymnasieutbildning. I de fem kommunernas övriga befolkning hade 76% av kvinnor och 68% av män genomfört gymnasieskolan.[

Enligt Brå är det 2,5 gånger vanligare att en utrikesfödd person är registrerad för brott i Sverige än en inrikes född med likvärdig bakgrund i övrigt, vilket är mindre betydelsefullt som kriminogen faktor än ovan nämnda faktorer, och även jämfört med kön (män har en överrisk på 3,5 gånger jämfört med kvinnor)

Varför kunde statsministern och regeringen inte veta detta? Från samma Wikipedia:

Under åren har olika regeringar budgeterat statsbidrag till kommuner med stadsdelar präglade av socioekonomiskt utanförskap och boendesegregation, och som i många fall har sammanfallit med de utsatta områden som polisen har identifierat. Dessa satsningar har inkluderat:

  • 1995-1998: Blommansatsningen i åtta kommuner
  • 1999-2004: Storstadssatsningen med en budget på 2 miljarder som berörde 24 stadsdelar i sju kommuner.
  • 2008-2011: Lokala utvecklingsavtal (LUA) med 38 utanförskapsområden i 21 kommuner
  • 2012-2017: 15 urbana utvecklingsområden (URB) i nio kommuner (identiskt med de särskilt utsatta områden som identifierades av polisen år 2015).
  • Från 2017: 53 socioekonomiskt eftersatta områden i 31 kommuner.

Men statsministern kunde ju inte veta något om utanförskapsområden – trots mer eller mindre konstant utökade resurser till dessa sedan år 1995! Har han glömt eller vill han glömma? De utsatta områdena har en hög andel invandrare. Men …

Vad menar han? Hur kan vi ha en sådan tunnelseende och verklighetsförnekande statsminister? En människa som vägrar se problemen dess orsaker kommer aldrig att kunna lösa dem! Jag tror inte att han kan göra något bra för Sverige! Han kan definitivt inte leda en regering eller vårt land ur den kris som han har satt landet i!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Livsideal

Jag vill leva som jag lär och inte som någon annan vill att jag ska.

Kronisk levende

Lev idag, imorgen er idag igår.

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

پیشگام

نشریه سوسیال دمکرات های ایران

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder och musik.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

%d bloggare gillar detta: