Integrationsoffensiv

Brister i integrationen är ett samhällsproblem och har varit under lång tid. Människor som beviljats asyl i vårt land ska snabbt komma in i samhällsgemenskapen genom att lära sig språket, komma i arbete och bidra till vår gemensamma välfärd. Vi har gjort mycket men nu behövs det en integrationsoffensiv. Så skriver statsministern på sin FB-sida.

Äntligen – men mycket försent! Jag tror att statsministern inte förstår det problem som han och tidigare regeringar har skapat. Malmö – är ju staden som konstant har lidit av integrationsproblem sedan 1960-talet! Men när man läser statsministerns text eller lyssnar på honom så tycks problemen ha uppkommit vid den stora flyktingströmmen 2015!

Men så dum är han inte! Han försöker istället att trolla med uppenbara fakta. Han erkänner ju i en intervju att före 2014 (då han tillträdde som statsminister) tog det i snitt 9 år för att invandrarna kom i arbete. Det innebar ju inte att alla med automatik hade jobb efter 9 år! Vissa människor kom omedelbart i arbete eftersom de hade rätt kompetenser. Andra stannade i ett livslångt bidragsberoende.

Nu klappar statsministern sig på bröstet. Nu kommer människor i sysselsättning inom 4,5 år dvs är sysselsatta mer än en timme per vecka med t ex subventionerade jobb. Statistiken säger ingenting om hur många som jobbar i helt vanliga jobb som inte är subventionerade.

Regeringen har vidtagit en rad åtgärder för att stärka integrationen och få fler nyanlända i arbete. I dag är det mer än 300 000 fler som går till jobbet än när vi tillträdde 2014, och två tredjedelar av dessa är utrikes födda. Och genom Januariavtalet har vi en bred uppslutning bakom att förbättra nyanländas möjligheter till arbete och integration, skriver statsministern vidare.

Men … hur många människor har kommit in i vårt land sedan 2014? Jo, drygt ½ miljon! Under den tiden har ca 200 000 utrikesfödda kommit i sysselsättning! Det är alltså drygt 300 000 fler som lever på bidrag. Naturligtvis MÅSTE regeringen göra något åt detta accelererande problem!

Avtalet innehåller 31 punkter för bättre integration. Med obligatorisk språkförskola för nyanländas barn, språkkrav för medborgarskap och förändringar i den lagstiftning som reglerar asylsökandes egenbosättning stärks integrationsarbetet redan från första dagen en asylsökande kommer till Sverige. Dessutom jobbar vi vidare med extratjänster och introduktionsjobb samt inför etableringsjobb för att få fler nyanlända i arbete, skriver han.

Samma gamla soppa som har serverats under många år utan resultat! En språkförskola lär knappast ge nyanlända analfabeter några jobb! Språkkrav för medborgarskap, EBO-lagen, extratjänster, introduktionsjobb, och etableringsjobb – vi har hört alltihop förut! Men nu kallas det för en integrationsoffensiv!

Varför tänker jag på visan ”Kom och köp konserverad gröt”?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Nytt liv

Här kommer jag att skriva om dagliga betraktelser sett utifrån min horisont att se på världen. Skriver gärna om allt mellan himmel och jord.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med bilder

My name is Lena

Ingenting är omöjligt!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

%d bloggare gillar detta: