Integrationsoffensiv

Brister i integrationen är ett samhällsproblem och har varit under lång tid. Människor som beviljats asyl i vårt land ska snabbt komma in i samhällsgemenskapen genom att lära sig språket, komma i arbete och bidra till vår gemensamma välfärd. Vi har gjort mycket men nu behövs det en integrationsoffensiv. Så skriver statsministern på sin FB-sida.

Äntligen – men mycket försent! Jag tror att statsministern inte förstår det problem som han och tidigare regeringar har skapat. Malmö – är ju staden som konstant har lidit av integrationsproblem sedan 1960-talet! Men när man läser statsministerns text eller lyssnar på honom så tycks problemen ha uppkommit vid den stora flyktingströmmen 2015!

Men så dum är han inte! Han försöker istället att trolla med uppenbara fakta. Han erkänner ju i en intervju att före 2014 (då han tillträdde som statsminister) tog det i snitt 9 år för att invandrarna kom i arbete. Det innebar ju inte att alla med automatik hade jobb efter 9 år! Vissa människor kom omedelbart i arbete eftersom de hade rätt kompetenser. Andra stannade i ett livslångt bidragsberoende.

Nu klappar statsministern sig på bröstet. Nu kommer människor i sysselsättning inom 4,5 år dvs är sysselsatta mer än en timme per vecka med t ex subventionerade jobb. Statistiken säger ingenting om hur många som jobbar i helt vanliga jobb som inte är subventionerade.

Regeringen har vidtagit en rad åtgärder för att stärka integrationen och få fler nyanlända i arbete. I dag är det mer än 300 000 fler som går till jobbet än när vi tillträdde 2014, och två tredjedelar av dessa är utrikes födda. Och genom Januariavtalet har vi en bred uppslutning bakom att förbättra nyanländas möjligheter till arbete och integration, skriver statsministern vidare.

Men … hur många människor har kommit in i vårt land sedan 2014? Jo, drygt ½ miljon! Under den tiden har ca 200 000 utrikesfödda kommit i sysselsättning! Det är alltså drygt 300 000 fler som lever på bidrag. Naturligtvis MÅSTE regeringen göra något åt detta accelererande problem!

Avtalet innehåller 31 punkter för bättre integration. Med obligatorisk språkförskola för nyanländas barn, språkkrav för medborgarskap och förändringar i den lagstiftning som reglerar asylsökandes egenbosättning stärks integrationsarbetet redan från första dagen en asylsökande kommer till Sverige. Dessutom jobbar vi vidare med extratjänster och introduktionsjobb samt inför etableringsjobb för att få fler nyanlända i arbete, skriver han.

Samma gamla soppa som har serverats under många år utan resultat! En språkförskola lär knappast ge nyanlända analfabeter några jobb! Språkkrav för medborgarskap, EBO-lagen, extratjänster, introduktionsjobb, och etableringsjobb – vi har hört alltihop förut! Men nu kallas det för en integrationsoffensiv!

Varför tänker jag på visan ”Kom och köp konserverad gröt”?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

SÄGER DET HELLRE MED BILDER, MUSIK OCH FILM

My name is Lena

Ingenting är omöjligt!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

fujifredrik

Vi fotograferar det mesta av det bästa. För att nämna några inriktningar så fotograferar vi Bröllop, Fitnesstävlingar, Träningsbilder, Djurbilder och Produktbilder åt företag.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN BRA NU? VA??

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

%d bloggare gillar detta: