Politiker solar sig gärna i glansen och medierna ger dem gratisreklam.

Finns det någon i Sveriges avlånga land som inte har blivit uppmärksammade på att när Micael Bindefeld fyller 60 år så chartrar han ett privatplan. I fem dagar firar festfixaren sin födelsedag i Israel och med sig har han bjudit 140 personer ur den svenska kändiseliten – artister, skådespelare, finanspampar och politiker. Medierna hugger på betet direkt!

De går bananas över att Ebba Busch Thor, Ulf Kristersson och Nyamko Sabuni finns med bland gästerna. Spekulerar om mutbrott. Men … vi har hört det förut.

För exakt 10 år sedan då Micael Bindefeld fyllde 50 som vi kunde läsa:

Tidningen uppger att Mona Sahlin bjudits in av festfixaren Micael Bindefeld – som fyller 50 år –  tillsammans med cirka 140 andra kändisar.
I natt rumsterade den svenska kändiseliten, däribland Socialdemokraternas partiledare, på hotell La Residencia i semesterbyn Deia på Mallorcas västkust, framgår det.
Att Mona Sahlin flyger till en exklusiv kändisfest mitt under slutspurten av kyrkovalet, som sker på söndag 20 september, upprör statsvetaren Ulf Bjereld.
”Det som är känsligt är tajmningen. Man kan säga att hon lämnar politisk walk-over till Fredrik Reinfeldt”, säger han till Expressen, som konstaterar att Mona Sahlin sagt i partiets kyrkovalsfolder att ”det är oerhört provocerande” att inte gå och rösta i kyrkovalet.

10 år tidigare hände samma sak. Mona Sahlin stack i väg på en födelsedagsfest för Micael Bindefeld.

Då skedde kalaset på en grekisk ö. Och då, som nu, blev det rabalder, skriver Expressen där Mona Sahlins presschef Anna Hellsén uppger att S-ledaren denna gång står för notan för resan själv.
Men Harry Rantakyrö, ordförande för LO-förbundet Gruvs avdelning 12 i Kiruna, är inte road av sin partiledares Mallorca-partaj.
”Det är helt förkastligt av henne”, säger han till Expressen, som berättar att resan skett under stort hemlighetsmakeri.
Bland gästerna finns, förutom Mona Sahlin, Marie FredrikssonEfva AttlingEva DahlgrenLena PhilipssonMåns och Felix Herngren och Ulrica Messing, för att nämna några namn på den långa listan över inbjudna kändisar.

Så man undrar vad medierna blir upprörda över. Varför får inte dagens politiker festa? Varför tycker Anders Lindberg att de ”har tappat markkontakten”? Är det för att de tillhör oppositionen?

Politikerna vill ju gärna synas. Så har det varit under mycket lång tid. Almedalen är ju ett stort minglande. Politikerna ställer gärna upp på att förnedras genom att öppna Belindas rosa barnresväska. De svarar glatt och villigt på personliga frågor.

2011 hade Annie Lööf och hennes departement hade en julfest för över 600 000 kronor. Temat för kvällen var glitter och glamour och notan skickades till skattebetalarna. Julfesten har bokförts som seminarium.

Politikerna har under många år deltagit i olika talkshower – Skavlan och Hellenius hörna för att ta några exempel.

Då och då dyker politiker upp i oväntade sammanhang. Med skiftande resultat och framgång:

Fredrik Reinfeldt pratade med ”heliumröst” hos Filip och Fredrik. Göran Persson dansade med kossan Doris. Carl Bildt sjöng ”Fyra bugg och en Coca-Cola”. Kulturministern Lena Adelsohn-Liljeroth skar upp en tårta som föreställde en svart kvinna. Lars Leijonborg svarade på frågor om sina intimaste kroppsdelar hos Gry Forssell och Ulrika Eriksson i programmet Silikon. Partiledare har viftat med Prideflaggor. Kvinnliga ministrar har fotograferat sig som ”värsta tjejgänget” och täckte sina huvuden med sjalar när de besökte Iran. Ministrar både manliga och kvinnliga har fotograferat sig i knytblus. Listan kan göras lång!

Det är sådant som vi kommer ihåg. Det är sådant som medierna gottar sig åt. De lär sig aldrig. De utropar usch och fy. Vi vanliga människor rycker på axlarna. Vi vet ju att det har hänt så många gånger förut oh kommer att hända igen!

Bindefeld bjuder på fest. Politikerna trånar, likt Askungen som ville vara med på balen på slottet, efter att få frottera sig med kändisar, bli fotograferade och omnämnda i medierna. So what?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

SÄGER DET HELLRE MED BILDER, MUSIK OCH FILM

My name is Lena

Ingenting är omöjligt!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

fujifredrik

Vi fotograferar det mesta av det bästa. För att nämna några inriktningar så fotograferar vi Bröllop, Fitnesstävlingar, Träningsbilder, Djurbilder och Produktbilder åt företag.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN SÅ BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

%d bloggare gillar detta: