Finns det plats för sanningssägare i vårt land?

Igår upplevde vi det igen – ett riksdagsparti straffar en av sina riksdagsledamöter för en sak som aldrig borde komma i offentlighetens ljus. Politiker måste ju tåla kritik och tåla att andra politiker inte är imponerade av deras arbete. Det är absolut ingenting att ta upp i partiledningen. Saken borde kunna redas upp internt mellan de två politikerna. Ännu en gång straffas Hanif Bali för att hålla Carl Bildt på gott humör! Jag läser på Wikipedia:

I USA:s sekretessbelagda diplomatdokument som publicerades av Wikileaks 2010 beskrevs Carl Bildt som en respekterad person i Sverige som har mycket kunskap om omvärlden och ett imponerande kontaktnät. Samtidigt är omdömet att Bildt har ”begränsad politisk förmåga”. Bildt beskrevs också som någon som tror att han har mer makt och inflytande än han egentligen har, en ”medium size dog with big dog attitude”. USA:s president George W Bush fick inför ett möte med Bildt rådet att spela på Bildts önskan ”att operera på hög nivå” och att låtsas vara imponerad av hans tidigare internationella uppdrag. Andra diplomater i USA och politiker fick också rådet att spela på Bildts självbild för att ”hålla honom på gott humör”.

Hanif Bali en smart begåvad invandrarkille som vågar uttala sig tufft angående det mesta som händer i samhället. Han vägrar att bli den snälla ”husblatten” som följer det politiskt korrekta. Han retar hellre upp sina motståndare och får dem att tänka efter. Dessutom vågar han ge sig den ”heliga invandringen” och vilka konsekvenser den har för samhället. Trots sitt eget ursprung kräver han att invandrare måste ta ett eget ansvar och integrera sig i de svenska samhällsstrukturerna. Det är helt klart att Carl Bildt under lång tid har retat sig på honom och att dennes självbild naggas i kanten av Hanif Balis kritik mot honom!

Finns det då inte plats för människor med åsikter som inte passar in i den cementerade organisationen. Liknande händelser upprepas gång på gång inom de flesta riksdagspartierna. En del av dem har straffats pga att de har åsikter om invandrare, mångkultur och hedersförtryck dvs ämnen som helst sopas under mattan.

Jag har ett färskt minne av att Socialdemokraternas gruppledare i Göteborg, Ann-Sofie Hermansson avsattes i början av året av sin egen kommunfullmäktigegrupp. Orsak: bristande ledarskap.

Enligt Ann-Sofie Hermansson handlar konflikten egentligen om att hon har drivit frågor om hedersförtryck och extremism och att anklagelser om att hon bidrar till dålig arbetsmiljö enbart är svepskäl.

Så minns jag Amineh Kakabaveh :

Under flera års tid låg Amineh Kakabaveh i en infekterad konflikt med Vänsterns partiledning. Den handlade om olika syn på hur partiet ska driva frågan om hedersvåld och kvinnoförtryck.

Medan Kakabaveh och andra hävdar att partiledningen blundat för kränkningar i förorten och inom islam menar partiledningen i stället att man bekämpar mäns våld mot kvinnor i hela samhället, inte bara i förorten. Inför riksdagsvalet förra året försökte man peta bort henne från riksdagslistan.

Kakabaveh anser att riksdagens lokaler inte skall användas till religiösa ceremonier. Hon var i en intervju år 2017 kritisk mot bärandet av slöjor som hijab, niqab och burka vilka hon anser är religiösa uniformer som bärs under tvång. I samma intervju anser hon att politik borde byggas på den franska revolutionens ideal ”frihet, jämlikhet och broderskap” och kritiserar identitetspolitik för att den låser in människor i sina etniska och religiösa ursprung.
I december 2016 utsågs hon till Årets svensk av nyhetsmagasinet Fokus med motiveringen: ”Genom att uppmärksamma radikalisering, klan- och hedersförtryck blottlägger Amineh Kakabaveh i handling och tal och till en avsevärd personlig kostnad, den svenska oviljan att röra vid alltför känsliga ämnen. Hon gör det genom att ta fasta på värderingar som gäller alla, snarare än på särskiljande identiteter.” Kakabaveh uttryckte i samband med priset förvåning över att politiska motståndare uppskattar hennes arbete för kvinnors rättigheter mer än hennes egna partikamrater. enl Wikipedia

Tre människor som vågar säga ifrån men som straffas av sina partier! Det finns fler, många fler. De har ett gemensamt: De vågar säga ifrån och då speciellt om problem som uppstår i vårt mångkulturella samhälle. Problem som uppstår pga snällismen och inte-prata-om.

Vi behöver sanningssägarna i vårt land – Hanif Bali, Ann-Sofie Hermansson, Amineh Kakabaveh och alla de andra som vågar. En del av dem finns inom politiken men andra lägger ner stor tid på att förmedla sanningen i våra sociala medier. Varje utstraffning som drabbar dem beror på att de har yppat en sanning för mycket! Så egentligen är det en seger!

Tillägg! I Kalmar län har vi en egen sanningssägare som uteslöts ur sitt parti SD: Thoralf Alfsson!

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. uppstigersolen
  Aug 22, 2019 @ 12:44:07

  Känner man sig inte välkommen i det parti man valt att representera finns ju andra. Varför kämpa i motvind? Partier har de företrädare de förtjänar. Så mitt råd till dessa tre, byt parti.

  Gillad av 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Aug 22, 2019 @ 12:51:58

   Men … tillåter de andra partierna sanningssägare? Som jag upplever det så finns det inget parti som vill föra fram alltför många sanningar – iallafall inte de sanningar som partiledningen har valt att mörka.

   Gilla

   Svara

   • uppstigersolen
    Aug 22, 2019 @ 13:34:36

    Det finns ju många fegpartier. Nån föreslog att Hanif kunde starta ett eget parti och ta med sig övriga moderater som inte är mesproppar. Kanske han inte vill det men varför inte kolla. De övriga är ju vänster av lite olika snitt. Amineh är ju ung, hon kanske vill byta. Men Ann-Sofie är nog mogen för att dra sig tillbaka. Vi får vänta och se hur de gör.

    Gillad av 1 person

   • tompas11
    Aug 22, 2019 @ 14:58:22

    Nej de andra partierna tillåter inte sanningssägare. Faktum är att samtliga åtta riksdagspartier är precis lika goda kålsupare eller usla fegpartier, om man hellre väljer den sistnämnda etiketten.

    Gillad av 1 person

 2. uppstigersolen
  Aug 22, 2019 @ 16:24:28

  Jag är ju aktiv SD politiker och sitter i KF i min kommun. Jag tycker vi har högt i tak. Jag är ganska aktiv på olika kommunforum och jag retar nog upp många. Skulle jag ge mig på partikamrater så blev det nog ett annat ljud i skällan. Men varför skulle jag göra det? Sen om man skriver saker som är åtalbara så blir man nog inte långvarig. Men så länge man kommer med saklig kritik av politiska motståndare så verkar det mesta OK.

  Gillad av 1 person

  Svara

 3. S Eriksson
  Sep 02, 2019 @ 07:54:58

  Det är också ett stort problem med lagen och tillämpningen av hets mot folkgrupp, då den enligt min uppfattning bara ska skydda minoriteter från bla kränkningar. En i grunden god idé, men då minoriteter kränker majoriteten så kan den lagen inte tillämpas. Vanliga Svenskar klassas som majoritet.
  I det här och flera andra fall så kan och får bara den som är invandrad kritisera och påpeka fel och brister, andra skulle kunna fällas enligt den lagen. Sedan var visst hedersvåld en känslig fråga för feministerna.

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Den Trådlösa Tekniken - Det Tysta Miljögiftet

Det största hotet mot jordens liv

Hem | Autismens Ansikten

Mitt liv som autistisk

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Emil Boëthius

"there's a fish in the percolator"

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

%d bloggare gillar detta: