Björn Ranelid

Lyxkött till Göran Persson, vegetarisk mat till de äldre och veganmat till skolbarnen. 
Göran Persson hans hustru Anitra ämnar producera lyxkött på sin gård Torp i Sörmland. De har låtit provslakta två dikalvar för det ändamålet i sitt aktiebolag Sörmlandskött. 
Veganrörelsen i Sverige har fått en motpol i den forne statsministern som därtill är skogsägare, storbonde och ordförande i Swedbank, men är han verkligen socialdemokrat?
Det var som en spådom inför framtiden när statsministern Göran Persson pratade om demokrati med kossan Doris i barnprogrammet Abrakadabra. Doris sjöng och språkade med Göran. 
Paret Persson skall tillsammans med Anna och Mattias Wistrand på Knutsta Skattegård inrätta ett nytt stall med plats för åttio kor. De har femtio procent vardera i det samarbetet. De skall erbjuda konsumenterna en tio kilos och en tjugo kilos matlåda med ett kött som de låtit hänga i fjorton dagar. Därav namnet och begreppet lyxkött. 
I dagarna har Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund lagt fram en motion till sin kongress som innebär att en vegetarisk norm skall gälla på alla Sveriges skolor, äldreboenden och inom sjukvården. Dessutom föreslår ungdomsförbundet att det skall bli en garanti för veganmat på Sveriges skolor.

Enligt alla undersökningar som gjorts med människor som lever inom äldreboenden så vill de flesta ha husmanskost att äta. Många gamla människor är undernärda. De har sedan barndomen vant sig vid rätter som innehåller kött: kalops, stekt fläsk, köttfärs, kåldolmar, lever, oxbringa, köttbullar och en stek av nötdjur eller gris. 
Skall barnens och ungdomarnas vurm för veganmat och vegetariska rätter bejakas och förespråkas medan de äldre måste underkasta sig politikernas hycklande om jordklotets klimat i förhållande till köttproduktionen i världen?
Högljudda och talföra juniorer i olika politiska partier försöker överträffa varandra i en lovprisning av grön mat och förbud mot fossila bränslen till människornas fordon, men vilka politiker kämpar för de äldres sak och önskningar vad det gäller maten på sjukhus och äldreboenden?
Vilka blir de yttersta konsekvenserna av att alla människor efterlever de nämnda motionerna från Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund? Jag adderar att dessa juniorpolitiker vill förbjuda bensin som bränsle till alla bilar och skapa en hög flygskatt samt helst ett förbud att flyga mellan Stockholm, Göteborg och Malmö. Vad händer och gäller om alla individer i världen blir veganer?

Alla bönder på jordklotet som producerar köttdjur till slakt måste genast upphöra med sina verksamheter. All mjölkproduktion skall bli ett minne blott och detsamma gäller för värphöns och deras ägg. Mejerier blir till ett intet i den världsomspännande veganrörelsen. Göran och Anitra Persson måste upphöra med köttproduktionen på sin gård Torp i Södermanland. 
Bilar och motorcyklar som drivs med fossila bränslen är en styggelse och de är fullkomligt bannlysta från alla världens gatu- och vägnät. Ungefär 40000 flygplan som drivs med jetbränsle skrotas eller placeras i museer. 
Mammans bröstmjölk må vara godkänd, men inte vilken välling som helst. Föräldrar som ger sina små barn veganmat måste se till att dessa får i sig tillräckligt med järn och vitamin B12. Det gäller även för vuxna veganer. 
Fattiga kvinnor i de olika afrikanska staterna och i Indien måste upphöra med sina mikroekonomier, om desamma utgörs av djurhållning som är mat till familjerna. Tiggare får inte köpa korv eller hamburgare för pengar som de fått ihop under dagen. De varorna finns inte längre i varuhusens och kioskernas sortiment. 
Alla deltagare i världsmästerskap av olika slag, olympiska spel, andra idrottsevenemang och fotbollsmatcher på internationell nivå måste förflytta sig till arenorna med hjälp av segelbåtar över haven, cykla, promenera eller åka tåg på land. Varför inte springa i dagsetapper från hemlandet till platserna där tävlingarna äger rum? 
Gamla och sjuka människor som är hänvisade till vård och hjälp på servicehem, sjukhus och hemtjänst kommer att tvingas till att bli veganer, ty ingen annan mat serveras på dessa inrättningar framöver. Detsamma gäller på skolor och i alla matsalar på olika företag, fabriker och kommunala inrättningar.

Äldre människor som från barndomen har ätit och njutit av husmanskost blir ålagda att enbart välja veganmat. Köttbullar, kåldolmar, stekt fläsk, kalops, rimmad oxbringa, pannbiffar, köttfärs och oxbringa tas bort från alla menyer världen över. 
Flygresor i hela världen kommer att upphöra så länge planen framförs med fossila bränslen. Miljoner människor som är anställda på flygplatser, personal i planen och på marken måste söka nya arbeten eller bli utan jobb. Oräkneliga individer som dagligen flyger i Amerikas Förenta Stater, i Europa, Indien, Kina, Australien och Afrika måste upphöra med detta. 
Vad gjorde du under dina fem semesterveckor? Jag cyklade till Spanien i fjol och nästa år seglar jag utan motor till Rhodos eller Kreta? Det är nämligen svårt att åka tåg mellan Stockholm och Grekland. 
Alla möten mellan presidenter, statsministrar och andra politiker från hundratals nationer, affärsresor, klimatbiennaler, semestermål och besök hos barn, släktingar och vänner på avlägsna platser i världen måste ske med tåg, segelbåtar, promenader på flera hundra mil eller cykelfärder. Hav och stora sjöar får inte vara geografiska hinder. 
Resebyråer som erbjuder charterflyg till varma och soliga länder i världen har stängt och gått i konkurs. Kungliga besök i olika länder och stormöten med statsöverhuvuden sker med de tillåtna samfärdsmedlen och kommunikationerna till lands och till havs. Inga undantag medges för en amerikansk president, en påve, drottning, prinsessa eller generalsekreterare i De Förenta Nationerna.

Berömda och upphöjda artister från när och fjärran åker segelbåt eller tåg på sina turnéer. Bruce Springsteen med band och likaså Bob Dylan, Madonna, Cher, Tina Turner, Rod Stewart, Beyonce, Paul McCartney och Rolling Stones ser till att boka biljetter i god tid med internationella tågbolag eller företag som erbjuder segelfartyg till sina kunder. De måste noggrant planera vad som gäller för de olika turnéplatserna, eftersom resorna kan vara i veckor eller rentav månader beroende på avstånd mellan målen.
Utbytesstudenter och stipendiater runtom i världen må inte längre flyga till de mottagande ländernas universitet och högskolor. Nobelpristagare från Indien, Kina, Amerikas Förenta Stater, Kanada och Australien färdas till Stockholm med segelbåt. De behöver fem, tio eller trettio veckor för att komma till Sverige. 
På banketten i Blå Hallen serveras endast veganmat och det blir inget smör på brödet. Vilket minne för pristagarna och deras familjer i livet! Sveriges landsbygdsminister har som enda statsråd avböjt inbjudan, eftersom alla jordbrukare i riket uppmanat honom att göra så. 
Vid ett av honnörsborden sitter den forne statsministern och numera köttproducenten Göran Persson med hustrun Anitra och njuter och låter sig väl smaka av kalvfilén med rödvinssås och bakad potatis. 
Björn Ranelid.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Arne Groningsson
  Aug 16, 2019 @ 20:37:56

  ..och i själva verket skulle feta Persson egentligen sitta bakom lås och bom fram till dödagar, för alla tänkbara ekonomiska brott som finns, med endast vatten och bröd, som sällskap…

  Gillad av 2 personer

  Svara

  • SasjaL
   Aug 18, 2019 @ 12:06:55

   Starkt bidragande till Perssons förmögenhet idag går att härleda till stölderna ur AP-fonderna. Då menar jag inte att pengarna gick direkt till honom, utan via de affärer han hade efteråt, med den bank som fick det mesta av pengarna – Nordbanken.

   I tillägg till det straff du föreslår, ser jag att skampåle och/eller strupstock på allmänt torg under helgerna vore lämpligt.

   Gillad av 2 personer

   Svara

 2. Arne Groningsson
  Aug 18, 2019 @ 13:01:19

  Jag minns när Persson flyttades ut från Sagerska Palatset, så ”stal” han halva inredningen för ca 20 000 kronor.
  Vilket i själva verket var flera miljoner, och bara det förtjänar en plågsam död på tex Stortorget i Stockholm, tillsammans med ”värderingsmännen, som var ”Auktionsverkets” personal.

  Gillad av 2 personer

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Livsideal

Jag vill leva som jag lär och inte som någon annan vill att jag ska.

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder och musik.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

%d bloggare gillar detta: