Miljöhysterikernas favorit Greta Thunberg poserar tillsammans med en maskerad tysk vänsterextremist

Den unga svenska miljöaktivisten, Greta Thunberg, som vunnit uppmärksamhet bland västerländska medier och opportunister i klimatklanen, visas här poserande tillsammans med en maskerad välkänd ”vänsterextremist.” skriver tysk press.Thunberg, 16, som blev känd förra året efter att ha organiserat skolstrejker mot påstådda klimatförändringar och sedan dess deltagit i en mängd möten och konferenser på hög nivå, har oväntat besökt Tysklands gamla Hambachskog på väg till två klimatkonferenser i USA.Men det var inte bara ytterligare en av Thunbergs vältaliga predikan fylld med förkunnanden om domedagen som väckte politikernas och medias uppmärksamhet.Belägen i västra Tyskland ligger Hambach Forest, en arena för långvarig strid mellan klimatalarmister och Tysklands näst största elproducent, RWE, som invid platsen driver en lokal öppen kolgruva.Till stort förtret för lokala politiker och polis, syns Greta Thunberg tillsammans med vad tysk säkerhetstjänst klassar som kriminella vänsterextremister. Fotografier visar Thunberg poserarande tillsammans med en maskerad kvinna i svart bredvid lokala miljöaktivister. Den maskerade vänsterextrema kvinnan är en bland de många demonstranter som ockuperat den 12 000 år gamla skogen i ett försök att förhindra expansion av gruvdriften.De lokala ekoaktivisterna har haft en långvarig och våldsam historia med myndigheterna efter att de ockuperat olika områden i skogen. Man har byggt trädhus som man har blockera vägar och järnvägar som leder till gruvan. Polisens försök att tvångsavvisa dem från området har ofta lett till sammanstötningar och våld. Den tyska inrikessäkerhetstjänsten, BfV, kallar dem ”vänsterextremister.”

Nu har Thunbergs stöd för ”vänsterextremisterna” gjort de lokala myndigheterna oroliga. ”Fotografier visar en oroande koppling mellan moraliserande klimatalarmisterna och våldsamma maskerade extremister och övriga anti-demokrater,” säger Gregor Golland, en medlem av Angela Merkels Kristendemokratiska parti skriver den tyska tabloiden Bild.Att se Greta Thunberg stå bredvid en maskerad person känns fel, säger Michael Mertens, regionschef för tysk polis.Thunbergs egna skara klimataktivister ser dock inga problem med detta. Den maskerade kvinnan är en av aktivisterna i Hambachskogen och hon visade Greta runt,” förklarade Carla Reemtsma, taleskvinna för den tyska grenen av “’Fridays for Future’ när hon tillfrågades om den maskerade kvinnan.Thunberg själv uttrycker själv starkt stöd för ”civil olydnad” – vilket är hur miljöextremisterna rättfärdigar sina metoder. Ändå är hon snabb med att säga att sådana handlingar är acceptabla endast om ”inget annat hjälper” och ”ingen skadas och ingenting skadas” i processen.Det låter så vackert och oskyldigt när du säger det Geta men de här aktivisterna, ursäkta uttrycket, skiter fullständigt i vad du tycker och tänker i den här konflikten. De här extremisterna kan du inte kontrollera. Du får vända sig till gruppen vuxna som för länge sedan glömt att tänka kritiskt och mer än gärna lägger sina öden i ett barns famn.Jan-Ove MalmgrenKälla: https://www.rt.com/news/466285-greta-thunberg-germany-left-extremists/Bild: AFP / dpa / Oliver Berg och Reuters / Wolfgang Rattay

https://www.theguardian.com/environment/2019/aug/10/greta-thunberg-climate-change-fight-germany-hambach-forest

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. SasjaL
    Aug 14, 2019 @ 09:15:35

    Vad det handlade om i Gretas fall, var redan tydligt när hon bar AFA-tröjan. När trillar poletten ner hos ‘vanligt’ folk … eller är det inte möjligt?

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

SÄGER DET HELLRE MED BILDER, MUSIK OCH FILM

My name is Lena

Ingenting är omöjligt!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

fujifredrik

Vi fotograferar det mesta av det bästa. För att nämna några inriktningar så fotograferar vi Bröllop, Fitnesstävlingar, Träningsbilder, Djurbilder och Produktbilder åt företag.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN SÅ BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

%d bloggare gillar detta: