Åsiktspolisen – Anna Ardin

Anna Ardin har åter gjort en piruett. Hon spelar upp registret den goda men är fylld med hat.

När nu Anna Ardin ännu en gång har uttryckt sina tankar om SD, och påstått att de firar det som hände på Utöya för 8 år sedan, kan jag inte låta bli att göra en repris på den blogg som jag skrev för drygt ett år sedan om Socialdemokratiska åsiktspoliser.  Anna  finns med och bildade ett drev emot Hanna Gadban år 2013. Denna kvinna har som vana att hata SD och att utmåla sig själv som Guds lilla ängel. Men den ängeln saknar vingar och glorian har hamnat på sned. Hon drar sig knappast för någonting då det gäller att spela på den egna godheten.

Här följer bloggen i sin helhet från den 8 april 2018:

”De har nog funnits alltid – åsiktspoliserna – iallafall så länge mänskligheten har funnits. Vi som är pensionärer minns den sk IB-affären som avslöjades i början av 1960-talet:

”Socialdemokraterna hade under slutet av 1940-talet byggt upp en egen underrättelsetjänst med hjälp av sina arbetsplatsombud, som i kampen mot Sveriges kommunistiska parti (SKP) om makten över fackföreningsrörelsen rapporterade vilka fackföreningsmedlemmar som antogs vara kommunister.” enl Wikipedia.

”Grupp B arbetade mycket nära ihop med socialdemokraterna, vars 20 000 arbetsplatsombud rapporterade vilka arbetare som hyste kommunistiska åsikter.Denna information överlämnades sedan till Grupp B, där ett omfattande åsiktsregister byggdes upp, som sedan användes vid kontroller av arbetssökande vid försvarsmakten, samt inför inkallelser och krigsplaceringar. Mer kontroversiellt var kanske att Grupp B vidarebefordrade delar av denna information till Säpo, som införde uppgifterna i sitt centrala register. Detta register användes bland annat vid personalkontroll inför anställningar vid ett stort antal företag som hade betydelse för totalförsvaret.”

Socialdemokraterna förde alltså register på dem som ansågs ha fel åsikter. Den gången handlade det om vänsteråsikter!

För några år sedan fick en ung kvinna åsiktspolisen på sig. Hanna Gadban, som är född och uppvuxen i Irak, har gått lärarutbildning med interkulturell profil, och blev årets alumn 2013 vid Södertörns högskola med motiveringen att hon ”på kort tid har etablerat sig som en välkänd och orädd samhällsdebattör”. Genast bombmailades skolan. En av alla de som mailade är en (ö)känd kvinna:

”Från: ”Anna Ardin” <anna@ard i=”” n.=”” se=””>
Datum: 27 september 2013 23:18:27

Hej,
Jag hörde att ni kommer att dela ut ett pris till Hanna Gadban som årets alumn och vill bara berätta att det gör mig ledsen. Islamofobin ökar med raketfart i Europa och Sverige idag, och just den här kvinnan är en av dem som tydligast agerat murbräcka för att den ska få fäste. Som invandrare och kvinna har hon på ett sätt som de vita män inom SD inte kunnat, fått utrymme i media för exakt de ställningstaganden som tidigare ansetts vara tabu – att anklaga (troende) muslimer som grupp för det ena grövre brottet än det andra. Från kvinnomisshandel till terrorism till pedofili. Alla de fördomar som finns om muslimer och som används för att begränsa deras rättigheter har hon gått in och presenterat ”bevis” för.
Det hon gör när hon debatterar är knappast en sund religionskritik som hennes meningsfränder i de rasistiska rörelserna hävdar, utan ett mycket sorgligt sätt att koppla islam som religion och alla de tiotusentals svenskar som håller sin religion för central i sina liv, till grova kränkningar av mänskliga rättigheter. När Södertörn väljer att ge henne pris för detta så slår även detta mot Sveriges muslimer. Det gör mig ont. Och jag hoppas att ni förbereder en smart mediehantering för den glädje som kommer utbryta bland islamofober och motsvarande sorg bland folk som tänker som jag, som ser på nära håll hur uttalanden som Hannas direkt drabbar människor som är eller uppfattas som muslimer.
Vänligen Anna </anna@ard>”

Utdraget är hämtat från Hanna Gadbans egen blogg. Jag minns drevet! Hanna fick motta dödshot på sin FB-sida och hon fick feministdrevet på sig. Vad hade hon då gjort? Jo, hon hade skrivit en debattartikel i SvD drygt en månad tidigare:

”Många år har gått sedan Pela och Fadime mördades i hederns namn. Jag önskar att vi kunde beskåda ett Sverige som vänder trenden. Men ännu har vi ingen särskild reglering av det hedersrelaterade våldet i den svenska strafflagstiftningen och det saknas fortfarande en straffrättslig definition av vad som klassificeras som ett hedersbrott, skriver Hanna Gadban, muslimsk feminist och rättsaktivist.”

I artikeln krävde hon att invandrare ska skriva ett kontrakt med staten om att de ska följa ”svenska normer” och inte begå brott – i synnerhet ”hedersrelaterade brott” – samt att de ska fråntas sitt medborgarskap om de trots allt begår brott. Detta var hennes brott!

”Att kritisera en debattörs odemokratiska förslag i offentliga rum är inte detsamma som att ägna sig åt personlig vendetta. Vi har inget intresse av Hanna Gadban som person. Men Gadban föreslår etnisk särlagstiftning och hårdare straff för att motverka brott i namn av heder – vi anser att detta är rättsosäkert, diskriminerande och kontraproduktivt, skriver Linnéa Bruno och Mehrtab Motavvas, Feministiskt initiativ.

Ja, jag minns drevet! Hanna hade inte skrivit något annat än vad alla politiker tävlar om att säga inför årets valrörelse! Jag var själv inne och kommenterade debatten men SVT har valt att ta bort alla kommentarer. Feministerna ville helst rulla henne i tjära och fjädrar. Jag som kvinna men ”Ej feminist” fick min släng av sleven eftersom jag försvarade Hanna med näbbar och klor.Två år senare kom Hanna ut med en bok ”Min Jihad”. Genast kom Anna Ardin tillbaka och försökte dreva. Varför? Antagligen för att Hanna beskriver hur lätt det är för muslimer att söka bidrag i Sverige och använda dem till islamistiska aktiviteter.

Jag läser en av kommentarerna på Hannas blogg:

Anonym13 april 2014 14:06

Den dagen som din chef blir mejlbombad med försök att smutskasta dig och få dig sparkad / utesluten så kanske du förstår innebörden av näthat.
Att gå ihop i grupp och komma överens om att prata skit om en person till dennes arbetsgivare är garanterat både näthat och bedrägligt. Sen att mejlen inte innehöll rena mordhoten eller könsord är väl inte relevant, det hade ju bara snarare gjort att personerna i fråga hade sett ännu mer korkade och obildade ut, och snarare hamnar i papperskorgen omgående. ”

Men vad är det som händer idag då? Åsiktspolisen ringer arbetsgivare, annonsörer, arrangörer och uthyrare för att hindra de med fel åsikter att delta i offentliga sammanhang. Enskilda människor drabbas eftersom de inte har den ”rätta värdegrunden”. Åsiktspolisen påstår att de vill ta bort hat och hot från sociala medier genom att förstöra varje sanningsbaserad debatt. Vår regering ställer krav på FB, Twitter och Google samtidigt som deras egen myndighet MSB påstår sig hålla koll på ”Trollkonton”.

I ett civiliserat demokratiskt samhälle är det åsiktspolisen som ska förföljas och inte helt vanliga medborgare!”

Nu gör Anna nya hatiska kommentarer och nya piruetter. Denna kvinna har åtskilligt på sitt samvete! Men jag nöjer mig med att relatera om åsiktspolisen Anna. Skönt att det finns bloggar som aldrig glömmer var hatet kommer ifrån.

4 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Hans Högqvist
    Jul 23, 2019 @ 10:03:18

    Utvecklingen i Sverige sedan slutet av av 1960 talet är skrämmande. Från ett land med partier från klart konservativ inriktning, via liberaler till socialister och kommunister till nutidens konsensus som leder oss till överstatlighet och åsiktspoliser. Helt öppet dessutom! Propagandan och likriktningen är total.
    Hanna Gadban är en hjältinna som har min fulla beundran!

    Gillad av 2 personer

    Svara

    • ulsansblogg
      Jul 23, 2019 @ 10:17:45

      Hanna Gadban var problematisk för feministerna. Hon vägrade att vara deras husblatte dvs en person som av ren tacksamhet blev deras gisslan och gick deras ärende.
      De goda vill bestämma agendan. De vill bestämma över det fria ordet och ha tolkningsföreträde på det mesta.
      Anna Ardin anser att hon har rätt att kränka alla SD:are genom att påstå att de firar attacker mot demokratin! I hennes lilla bubbla är det sanning! Hennes bubbla är mycket liten och hennes ord ”alla människors lika värde” omfattar inte de som inte delar hennes åsikter.

      Gillad av 1 person

      Svara

  2. messkalle
    Jul 23, 2019 @ 16:43:32

    Den finns märkliga ting om diakonen. Missa inte länken till förundersökningen mot Assange.

    Anna Ardin – socialdemokrat *uppdaterad

    Gillad av 2 personer

    Svara

  3. uppstigersolen
    Jul 23, 2019 @ 17:38:16

    Att Anna Ardin inte har alla hästar hemma är ju klart. Vad är det för fel på henne utöver att hon är socialdemokrat? Vet ej.

    Gillad av 1 person

    Svara

Lämna en kommentar

Den Skogstokiga Bloggen

The Home of Murphy's Law! - En Galen Blogg Med Tokigheter & Besynnerligheter Från Verklighetens Horisont!

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder, musik och lite oordning.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!