Vem vill köpa en begagnad bil av honom?

Per Bolund skyllde på svag krona och prisökningar på olja när det gäller bensinpriset – utan att blinka. Han glömde att nämna att när vi tankar betalar vi tre olika konsumtionsskatter: koldioxidskatt, energiskatt och moms. I februari kostade bensinen i genomsnitt 15,06 kronor litern. 64 procent, eller 9,71 kronor, av priset utgjordes av skatter.

Men denne man sitter i Agenda och skyller på en svag krona och prisökningar på olja. 2/3 av bensinpriset går direkt in i statskassan. De är inte öronmärkta för att nå klimatmålen! Nej, de får ner i slukhålet i budgeten! Till större delen kommer de att användas till något av alla de politiska projekt som skapas enbart för att politikerna tycker det är roligt!

Bolunds råd till alla som rasar över bensinpriset: Köp en elbil! Han säger att visst är de dyra i inköp men sen … Han glömmer ännu en gång fakta. Konsumentpriset på el består av en rad olika komponenter. Priset varierar mellan olika kundkategorier samt mellan stad och landsbygd. Det beror till exempel på olika distributionskostnader, subventioner och elmarknadens struktur. Elskatten för hushåll har haft en stigande utveckling sedan elmarknaden avreglerades den 1 januari 1996.

Naturligtvis finns det även driftskostnader på en elbil! Mer pengar till statens slukhål! Men sådana petitesser nämner inte Bolund.

Växande städer, elektrifiering i samhället och nya industrier har gjort att delar av landet nu riskerar elbrist. Det menar den ansvariga myndigheten Svenska kraftnät, som sagt nej till att öka nätkapaciteten på flera håll. Nedläggningar av kärnkraftverk tvingar Sverige att importera el – el som kommer från kolkraftverk.

Men i Bolunds värld nämner man inte detta. Vi måste ju offra oss lite inför klimathotet. Vi måste ju förstå det som lilla Greta förstår – världen kommer att gå under om vi inte följer klimatalarmisternas visioner.

Per Bolund – du och dina kollegor är värre än forna tiders hästhandlare! Jag skulle aldrig köpa vare sig häst eller begagnad bil av dig!

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. messkalle
  Maj 13, 2019 @ 12:47:47

  Observerat att byns två Teslor ägs av företagare som har egna ladduttag på firmorna. En annan företagare har beställt sin Tesla, eftersom han noterat att laddningskostnaden går på företaget. Nått ska de väl ha för all statliga pålagor. 😑
  Byn har också fått en laddstolpe. Ännu har jag inte sett någon tanka elkraft.
  Frågor uppstår. Vad får staten in i skatt och moms för en elbil jämfört med en Bonus Malus bil per körd 1 000 mil?

  Gillad av 1 person

  Svara

  • Mässkalle
   Maj 14, 2019 @ 08:48:58

   ”Munchenbaserade ekonomiforskningsinstitutet Ifo publicerade nyligen en rapport där man jämför utsläpp från bilar med olika drivlinor. slutsatsen är att elbilar knappast kommer att minska utsläppen av koldioxid i Tyskland de kommande åren- I studien tar man hänsyn till framdrivning men även utsläpp av batteritillverkning och elförsörjning enligt tyska förutsättningar. Elbilen (Tesla) beräknas ha mellan 11 och 28 procents högre utsläpp än jämfört traditionellt dieselfordon (Mercedes C 220D).” av en L Andersson
   Räknar man sedan in framtagning av kobolt som barnarbete i Afrika, miljöförstöring i processen är verkligen för komplex för att klimatalarmisterna ska förstå. Visst skall vi alla förbättra miljön men inte genom att ropa jorden undergång är här och nu..

   Gillad av 1 person

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

fujifredrik

Vi fotograferar det mesta av det bästa. För att nämna några inriktningar så fotograferar vi Bröllop, Fitnesstävlingar, Träningsbilder, Djurbilder och Produktbilder åt företag.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN SÅ BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: