Antalet barn som får antidepressiva läkemedel ökar.

Nu var det dags igen! Jag blir lika upprörd varje gång som jag läser om barn som tvingas att äta antidepressiva läkemedel. Idag steg mitt blodtryck igen när jag läste:

”Den högsta konsumtionen av den typen av läkemedel finns bland personer över 85 år, men den största ökningen har skett bland barn och unga.

I hela landet fick ett av hundra barn i åldern 0-14 år antidepressiva medel 2018.”

”– För flickor 10-14 år innebär det en ökning med knappt 60 procent jämfört med 2014 och för pojkar en ökning med drygt 40 procent, säger Petter Otterdal, statistiker på Socialstyrelsen.

När det gäller gruppen 15-19 år var det mer än dubbelt så många flickor som pojkar som hämtade ut antidepressiva läkemedel minst en gång under 2018, drygt 7 procent av flickorna att jämföra med drygt 3 procent av pojkarna.”

Det måste ju vara något fel i samhällsstrukturen när ett av hundra barn i åldern 0-14 år  behövde antidepressiva medel 2018! Jag skulle vilja säga att de allra flesta av dessa barn inte behöver medicinera. Problem är ju bara symptom på samhällsstrukturen! Ett sjukt samhälle klassar barnen som sjuka!

Jag tänker på en blogg som jag skrev för några år sedan:

”Barn och unga som fått en neuropsykiatriska diagnoser som ADHD har ökat med över 300 procent de senaste tio åren, enligt Socialstyrelsen. Samtidigt ökar antalet feldiagnoser, larmar flera psykologer inom barn- och ungdomsspykiatrin.

Redan i maj 2009 skrev jag om detta i min gamla blogg:

” Jag fick en artikel i min hand som gjorde mig bestört!

Rubriken löd:” Läkemedelsbolag utbildar svenska lärare att ge ADHD-diagnoser – Explosion av droger till barn”

Jag läste vidare: ”Förra året fick 15 000 svenska barn (0-18 år) ADHD-droger. ”
”När utskrivningen av ADHD-droger exploderar så exploderar också mängden skador som barnen får av dessa droger. Det finns över 60 000 skadeverkningar rapporterade.”

De skador som beskrivs i artikeln är hjärtskador, plötslig död, självmordstendenser, manier, psykoser, hallucinationer samt aggressioner. Artikelförfattaren skriver att skolskjutningarna i USA och Finland har sina grunder i dessa droger.

Under tiden satsar läkemedelsbolagen på lärarna – som den viktigaste länken i marknadsföring av amfetaminpreparatet. De ska slussa barnen vidare till läkare för diagnos – och droger. Läkemedelsindustrin vill utbilda alla pedagoger och lärare att finna de ”stökiga” barnen – 1 i varje klass!

Läs den fulla historien – med sökbara referenser i artikeln ADHD-INDUSTRIN-PILLERPSYKIATRIN I KLASSRUMMEN på http://jannel.se/pillerpsykiatriniklassrummen.pdf

Sedan 2009 har diagnoserna ökat och barn har drogats. Jag hörde för några år sedan på TV:n. Det var ett läkarprogram där vanliga människor fick ställa frågor. En orolig mamma undrade om hon verkligen skulle ge sonen hans ADHD-medicin. Hon var orolig för sonens hälsa. Svaret löd att hon skulle medicinera under skolterminerna. Ville hon göra uppehåll så kunde hon göra det under loven.

Om jag tolkade svaret rätt så skulle sonen medicineras för skolans skull – inte för hans egen! Men i så fall är det ju skolan som det är fel på och borde medicineras. Om skolan inte kan erbjuda eleverna en lugn och trevlig studiemiljö som gynnar inlärningen så är det inte de enskilda elevernas fel. Skolan måste förändras!

Jag minns när sonen med dyslexi, för ca 15 år sedan, tog med sig sina böcker och satte sig i skolkorridoren för att få studiero. Jag påtalade detta för läraren som bara ryckte på axlarna och sa att detta var det bästa som skolan kunde erbjuda. Skolan kunde alltså inte erbjuda lugn och ro i klassrummet

Varför ska barn medicineras enbart för att svenska skolan misslyckas?”

Så skrev jag då och funderar fortfarande över: varför ska barn medicineras när samhället misslyckas? Vad är det då som utlöser symptomen hos svenska barn?

Jag kan se många orsaker men alla kan läggas in i ordet OTRYGGHET. Varje litet barn behöver vuxna trygga människor omkring sig. Otrygga och splittrade vuxna kan inte ge barnet grundtryggheten. Ett litet barn behöver känna sig omtyckt och betydelsefullt. Det kan det inte göra när det vid 1½-års ålder slängs in i en förskolegrupp med genuscertifierad personal. När barnet inte ens får definiera sig med sitt kön så är det helt klart att barnets psyke får en smäll. När samma barn får reda på att mamma och pappa har fel värdegrund blir splittringen ännu större.

Små barn ska sen undervisa sina föräldrar i politiska ställningstagande, demokrati, mångfald, alla människors lika värde, flyktingkriser, världssvält, genustänk, patriarkalt förtryck, maktstrukturer, kapitalism och inte minst klimatkatastrofer. De ska upplysa föräldrarna om att dessa ska känna flygskam och klimatångest. De ska bli maktens förlängda arm och föra ut dess propaganda.

Stackars barn! De fostras till att bli aktivister! Det är konstigt att inte fler behöver antidepressiva läkemedel!

3 kommentarer (+lägga till din?)

  1. SasjaL
    Maj 10, 2019 @ 10:59:44

    Det är dessutom vanligt med biverkningar vid nyttjande utav ‘antidepressiva’ medel (obs, ej läkemedel!) Den klart vanligaste är, just det, depression … (Jag vet av egen erfarenhet och har blivit bättre utan, genom att förändra min kosthållning med bl.a. magnesiumtillskott och curcumin [finns i gurkmeja]).

    Gillad av 1 person

    Svara

  2. uppstigersolen
    Maj 10, 2019 @ 18:21:11

    Dessa mediciner som tagits fram för att hjälpa vuxna att kunna må bra ger man nu till barn. Har man nån som helst idé om vad man gör med barnen? Varför går föräldrar med på att medicinera sina barn med dessa preparat? Det känns som föräldrarna inte vill lägga tid på att hjälpa sina barn. Vissa mediciner, mot andra sjukdomar, måste man ju ge sina barn. Kan det vara aningslöshet bland föräldrarna?

    Gillad av 1 person

    Svara

  3. Emil
    Maj 10, 2019 @ 22:26:58

    Kan bara hålla med om att det är hemskt. De sista raderna stämmer också kan jag intyga. Barnens ”skolgång” är överjä—gt politiserad. Stort fokus läggs på att lära ut rätt åsikter i allt från klimat, migration, nationalism (som man måste visa avsky mot för att få bra betyg..i princip). Det är så sjukt och så sorgligt. Finner inte ord för vad jag känner längre…eller, jo, det gör jag, men jag vill inte skriva dem här…

    Gillad av 1 person

    Svara

Lämna en kommentar

Den Skogstokiga Bloggen

The Home of Murphy's Law! - En Galen Blogg Med Tokigheter & Besynnerligheter Från Verklighetens Horisont!

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder, musik och lite oordning.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende frihetligt forum för debatt och opinionsbildning