Vart tog förnuftet vägen?

Förnuftiga människor har blivit en bristvara i vårt land. Jag anser att de förnuftiga är bildade människor som tar vara på de kunskaper som de har fått genom livet. De behöver inte vara högutbildade men måste kunna analysera och göra logiska slutsatser.

Idag har vårt land översvämmats av en mängd känslostyrda människor som vägrar att använda sina kunskaper. Det kan gälla den minsta småsaken till stora saker som får konsekvens för en mängd människor. Det går inte att låta dessa känslomänniskor bestämma.

Det finns en mängd lagar och regler i vårt land. Vissa av dem kan tyckas konstiga men de har fattats för allmänhetens bästa. En sådan bestämmelse är att alla som åker med kollektivtrafiken måste kunna visa ett giltigt bevis på att de har betalat den avgift som är bestämd. Den bestämmelsen gäller för alla – oavsett yrke, status, kön, hudfärg, etnicitet, ålder, hälsa, funktionshinder eller något annat. Den som inte har giltigt färdbevis måste erlägga straffavgift enligt bestämmelserna. Den som inte har färdbevis och vägrar att betala för ett sådant ska avlägsnas från färdmedlet. Om denne bråkar och vägrar att avlägsna sig så har vakterna rätt att lyfta ut vederbörande på ena eller andra sättet. Det är inget märkvärdigt med det, för det hela handlar ju om helt vanligt förnuft.

Men nu handlar det ju om en färgad kvinna som är gravid och har med sig ett barn. Hon har ingen biljett och vägrar att betala. Enligt obekräftade uppgifter så slåss hon och sparkar och spottar samtidigt som hon skriker fula saker åt vakterna. Vakterna lyfter ut henne ur tunnelbanetåget medan någon filmar alltihop. Någon anmäler situationen och underrättar medier. Vakterna blir avstängda i väntan på utredning.

Det är nu som de känslostyrda människorna griper in. De utan förnuft och bildning. Helle Klein har en mängd akademiska betyg men bildning saknar hon med all tydlighet. Hon twittrar om att vakterna är den största säkerhetsrisk som Sverige har! Finns det verkligen inte större säkerhetsrisker? Var det inte större säkerhetsrisk med IT-skandalen på Transportstyrelsen eller att en person som inte hade uppehållstillstånd och skulle utvisas fick en säkerhetsklassad tjänst inom kriminalvården genom att Morgan Johansson undertecknade ett papper? Var inte Rakhmat Akilov en större säkerhetsrisk? Är inte våldtäktsmän, rånare och andra kriminella någon säkerhetsrisk?

Idag har det anordnats en demonstration angående vakternas agerande! Men var finns förnuftet? Skulle vakterna låta henne åka gratis på tunnelbanan? Av vilka skäl? För att hon är kvinna, är gravid, har ett barn med sig eller för att hon är färgad? Anser verkligen demonstranterna och Helle Klein att denna kvinna har rätt medan vakterna som gjorde sitt jobb hade fel?

Detta är bara en av alla konstiga situationer som de ”goda” men oförnuftiga känslostyrda människorna drar fram i rampljuset. Däremot är det sällan som de agerar mot den som bryter mot lagar och regler!

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Hans Högqvist
  Feb 03, 2019 @ 17:22:09

  Om den gravida kvinnan med sitt barn följt med vakterna och sedan hänvisats till någon ansvarig hade hon säkert fått åka gratis – under förutsättning att hon verkligen inte hade möjlighet att betala. Så skulle det fungera i ”mitt” Sverige!
  Nu gjorde hon våldsamt motstånd, polis tillkallades (?) och de sociala myndigheterna kan starta en utredning om hennes lämplighet som förälder.
  Hade hon betett sig på detta sätt i Afrika hade hon fått stryk av polisen och hon och barnet hade låsts in, tillsammans med kriminella, medans fallet utreddes. Böter plus liten muta hade släppt ut dem. Ingen utomstående hade reagerat.
  Det Svenska samhället måste ta tillbaka och värna sitt våldsmonopol!

  Gillad av 1 person

  Svara

 2. Matte
  Feb 03, 2019 @ 17:56:05

  Och någon journalist frågade hur det hade gått om kvinnan var vit. Tja, hon hade nog betalat för sig och haft koll på vart hon hade färdbeviset. Om hon hade tjuvåkt så hade hon säkerligen följt med snällt och sansat.
  Men ingen journalist kan komma på att fråga den tjuvåkande kvinnan varför hon inte vill betala för sin resa och fråga varför hon inte följde med kontrollanterna utan att börja bråka. Men det kommer inte att hända, alls.

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Livsideal

Jag vill leva som jag lär och inte som någon annan vill att jag ska.

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder och musik.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

%d bloggare gillar detta: