Sveriges framtid

Framtiden är den delen av tidslinjen som ännu inte inträffat.Hur långt sträcker sig tidslinjen?  Framtiden – vad är det? Är det  efter en ny regering, imorgon, nästa månad, nästa år, om 10 år eller om hundra år eller mer? Vems framtid? Är det Sveriges framtid, medborgarnas eller en global framtid?

I mina tankar inriktar jag mig just nu på på Sveriges framtid och vilka strategier – både kort- och långsiktiga – vårt land skulle behöva för t ex livsmedelsförsörjning, bostadsfrågor, infrastruktur, hälso- och sjukvård, omsorg, utbildning, forskning, integration, möte med nya kulturer och religioner, kriminalitet, arbetsmarknadsfrågor, ekonomi, skatter, pensioner, energi, krig och terror, diplomati och samarbete med andra länder, utbyte av varor och tjänster med andra länder, information, … Listan kan göras oändligt lång.

Det går ju att beskriva olika framtidsscenarier. Ska vi leva i ett samhälle i samklang med naturen eller ett högteknologiskt samhälle? Ska människor leva hopträngda i storstäder eller bo utspridda över hela landet? Vilken typ av jobb kommer att behövas inför framtiden och hur mycket behöver vi jobba? Vilka yrkes- och utbildningskrav kommer att ställas? Hur ska en framtida statsförvaltning se ut och vilka kompetenser behövs för att leda den? Bara fantasin sätter gränser i samhällsbyggande inför framtiden.

Men vilken framtid tänker riksdagspolitikerna på? Har de några planer för framtiden – på både kortare och längre sikt? Jag vill veta vilka framtidsvisioner de har om Sverige i 5-års perspektiv, 10-års perspektiv, 20-års perspektiv, … De måste väl ha några tankar om detta?

Vilka strategier har de för att lösa integrationen, gängkriminalitet samt problemen inom polisen, pensionen, sjukvården, skolan och omsorgen? Hur vill de att den framtida matförsörjningen och/eller vårt boende ska se ut? Var tror de att framtidens arbetsplatser finns? Hur vill de lösa energiförsörjningen?

Det finns mängder av saker som de kan prata om för att ge människor framtidstro. Men de väljer att göra tidslinjen kort. De väljer att bråka om vem som ska regera. Kan vi verkligen lita på politiker med så kortsiktiga visioner? Kan vi lita på människor som sätter egenintresset före befolkningens?

Vi behöver vuxna politiker som tar ansvar och har framtidsvisioner!

 

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. uppstigersolen
    Jan 06, 2019 @ 16:04:21

    Ojojoj. Det här är något de som bestämmer borde ägna sig åt. Men det gör de inte. Därför måste vi själva göra det. Vi måste alltså ha en strategi för hur vi gör om/när krisen kommer. Vilken kris? Ja det är den största frågan. Alltså att vi inte vet exakt vad som kommer. Så det här med vatten hemma, konserver, kontanter, batteriradio m.m. är inget som jag tror på. Vatten och konserver hade ju inte löst frågan för de som fick (och fortfarande har) elavbrott nu. Men en bra bil som är fulltankad och har plats för mina närmaste är aldrig fel. Vapen är heller ingen nackdel. Vapen betyder ju inte bara skjutvapen utan kan vara av annan typ. Dessutom, på sommaren är det lättare att överleva i naturen, på vintern är det betydligt knepigare.

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

SÄGER DET HELLRE MED BILDER, MUSIK OCH FILM

My name is Lena

Ingenting är omöjligt!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

fujifredrik

Vi fotograferar det mesta av det bästa. För att nämna några inriktningar så fotograferar vi Bröllop, Fitnesstävlingar, Träningsbilder, Djurbilder och Produktbilder åt företag.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN SÅ BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

%d bloggare gillar detta: