Stannar Sverige?

Tålamodet börjar tryta hos LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson. Han menar att det börjar brådska för politikerna att komma överens om en ny regering.

– Någonting måste börja hända. Mycket stannar av i Sverige om vi inte får en regering snart, säger han. Om detta kan vi läsa i medierna idag. Men vad är det som stannar av?

Vi har inte haft någon regering under de senaste två månaderna. Vad har hänt? Allt har ju varit som det brukar även om övergångsregeringen har varit ovanligt tyst. Men landet har fungerat som vanligt. Människor har gått till jobbet och betalat sin skatt. Barnen har gått i skolan och några har protesterat mot läxor, mobbat varandra, bråkat,fuskat på prov och lagt mer tid på sociala medier än på skolan. Andra elever har kämpat med att inhämta kunskaper i detta vanliga skolkaos. Lärarna har fortsatt att rycka uppgivet på axlarna och hoppats på att några elever ska lära sig något.

Vården har fortsatt att brottas med personalbrist, inhyrda läkare och långa köer. Polisen fortsätter att registrera skjutningar, storbråk, knivbråk, misshandelsbrott, våldtäkter, gängkriminalitet och drogrelaterade brott på löpande band. Pensionärerna får fortfarande sämre pensioner än vad de har blivit lovade.

Medierna fortsätter med sin propaganda om att det är synd om de ensamkommande barnen, att vi inte ska äta kött, globala uppvärmningen, vithetsnormen, hat och hot på sociala medier, kränkningar, diskriminering osv. Margot Wallström fortsätter att spotta på män som vägrar att gå i feminismens fotspår. Annie Lööf och Jan Björklund fortsätter att tala om att SD delar inte våra värderingar så därför ska de inte ha något inflytande. Övriga politiker fortsätter med sin pajkastning.

Med andra ord ser jag ingen skillnad på hur det var före valet och hur det är nu. Hela valåret var ju fullständigt handlingsförlamat. Varje parti ägnade sig åt att saluföra sin egen politik i hopp om att vinna valet. Man lovade reformer med småsmulor hit och småsmulor dit. Dessa småsmulor täckte inte ens kostnadsökningarna. Elefanten i rummet ville man inte nämna – att vi är fler människor i landet som ska dela på samma resurser!

”LO:s ordförande menar dock att det nu börjar brådska med en regering. Han ser bland annat risk för att viktiga frågor på arbetsmarknaden annars inte kan komma i gång.

– Bland sådana saker som pockar finns hela arbetet med etableringsjobben, som vi ju är överens med motparten om. Där behövs en regering för att staten ska kunna styra insatser, säger han.

Etableringsjobben för nyanlända och långtidsarbetslösa är en överenskommelse mellan facken, arbetsgivarna och regeringen och handlar om en kombination av jobb och utbildning till lägsta kollektivavtalade löner i två år. Satsningen är planerad att komma igång till sommaren.” enl Aftonbladet.

Men … etableringsjobb – stannar verkligen Sverige utan dem? Människor som ska omfattas av dessa lever idag på bidrag och nu ska de få jobb subventionerade av staten. Staten kan höja sitt BNP men jobben är fortfarande konstruerade och subventionerade. Det är fortfarande vi skattebetalare som står för notan! Jag tror inte att etableringsjobben löser några av alla de andra problemen som finns i Sverige idag!

LO-basen fortsätter valkampanjen med att tala om att vi behöver en regering – en S-märkt sådan. Men i ärlighetens namn klarar vi medborgare oss utan en regering som vägrar att skapa ordning och reda i vårt land.

 

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. S Eriksson
  Nov 09, 2018 @ 13:43:10

  Kanske han menade politikernas löne och förmånsökningar?
  Vad vet jag.

  Gillad av 1 person

  Svara

 2. S Eriksson
  Nov 09, 2018 @ 16:51:19

  Läste på nätet att i de flesta andra normalare länder så skulle samarbetet mellan LO och S ha klassats som korruption.

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

Madonnans

En kvinna i huvudstaden och Livet :)

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready.

Yolanda - "Det här är mitt privata krig"

Att vara annorlunda/att inte passa in i samhällets ramar

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense Catholicism - Anti-Judaic

Nytt liv

Här kommer jag att skriva om dagliga betraktelser sett utifrån min horisont att se på världen. Skriver gärna om allt mellan himmel och jord.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Hampus Andersson

Hampus Andersson

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

My name is Lena

Ingenting är omöjligt!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Busiga mor

My Home My Place My Life

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

%d bloggare gillar detta: