Vad är värst?

Det finns bra dagar och dåliga dagar. Idag känns det som att det är en dålig dag. Allt elände tycks ha kommit idag. Kanske är det vädret som gör mig nedstämd, grått och 25 mm regn hittills under natten och förmiddag. Eller också är det att hantverkaren inte hör av sig. Kanske jag överdriver och det blir bättre i eftermiddag men jag är bekymrad över vår framtid.

Jag kände mig bekymrad igår kväll när jag tittade på Opinion live. Emilie Roslund, som tidigare jobbat på P3, talade om att det var minsann Åkesson som står för dåliga värderingar .trots att det var han som blev förnedrad i P3. Det var helt riktigt att förnedra honom.

Senare i programmet försvarade hon mansfria festivaler med orden: “Jag tyckte att det var sjukt att fokusen i media låg på invandring eller alkohol och inte på att det är cis-män som står för 97 procent av allt sexuellt våld”. Därför ska alla cis-män straffas kollektivt!!!  När jag ser och hör denna underliga människa så tänker jag på Dan Eliassons ord: ”Vad har den personen varit med om för någonting?”

Sen var det Magdalena Andersson som friskt ljög om oljepriser och varifrån vi importerar olja. Hon upprepade några gånger att bensinpriset höjt pga höjt världsmarknadspris på olja. Men största ökningen är ju indexregleringen som svenska staten har lagt på priset samt momsen. Sen hävdade hon att vi importerar oljan från Saudiarabien. Fel den största oljeimporten sker från Ryssland, Norge och Danmark. Samtidigt avfyrar hon ett hånfullt leende och talar om underskott från Alliansregringen. Jag hoppas att vi slipper att se henne efter valet.

Så kan jag faktiskt inte låta bli att fundera kring varför det har blivit så dyrt att regera vårt land. Regeringskansliets kostnader har svällt explosionsartat de senaste fyra åren. Anslagen till regeringskansliet har ökat med 936 miljoner till 7,8 miljarder kronor. Men … hur kan det vara så mycket dyrare när 2 partier regerar än vad det var när 4 partier regerade? Totalt har antalet anställda på regeringskansliet ökat med 130 personer de senaste fyra åren. De politiska tjänstemännen har också blivit fler under mandatperioden. Regeringskansliet hade 188 politiska tjänstemän 2014 och till 2017 hade de ökat till 204 heltidstjänster på årsbasis. I snitt har alltså regeringens ministrar nio politiska tjänstemän anställda i sin stab. Men har de presterat mer? Tveksamt! Här kan man läs mer om detta.

Det är kanske tur att regnet vräker ner just nu för jag läser om: Chocken: Dubblat elpris i vinter. Stigande råvarupriser, torrväder och hälften av kärnkraften ur produktion har skapat skenande elpriser, uppger TT. Nu väntar dubbelt så höga priser på el under vintern. Men vi har ju en regering som aktivt har försvårat driften av kärnkraftverk! Om det inte regnar rejält under hösten kommer underskotten i kraftjättarnas vattenmagasin att fortsätta, något som redan drivit upp elpriserna kraftigt under sommaren. Som vanligt så är det vi konsumenter som drabbas. Läs mer här.

Sist men inte minst tittade jag på ”A Swedish Elephant”. Filmen borde ses av alla, som har rösträtt i Sverige, före valdagen! Jag ställer mig många frågor men främst;

 • Vad händer i Sverige?
 • Vad ska vi göra?
 • Är det för sent?

Kanske kom ”novemberdepressionen” tillsammans med regnet den sista augusti? Annars är det mycket som vi behöver fundera på inför valet. Vilket eller vilka parti har förmågan att återställa ordningen i vårt land?

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. S Eriksson
  Aug 31, 2018 @ 12:46:43

  Lyssnar man på hela ”skämtandet” och inte bara det nerkortad, så verkar det mer förolämpande eller i alla fall oförskämt.
  Elephant har jag bara hunnit med 20 minuter på, men det verkar mycket lovande.
  Vettiga reflektioner av dig, som vanligt. Tack

  Gillad av 1 person

  Svara

 2. tompas11
  Aug 31, 2018 @ 20:10:07

  I dag fick jag ett brev i postlådan från självaste statsministern. Ett brev där han lovar att han ska ta strid för att jag ska ha en bra pension. Detta föranledde mig att skicka ett mailsvar till statsministern.

  ”Hej Stefan,

  Tack för ditt brev där du skriver att du ska ta strid för att jag ska ha en bra pension.

  Visst är det en aning märkligt att du lovar detta just nu. Jag menar, du har ju varit statsminister under de senaste fyra åren och har då naturligtvis haft makten att genomföra detta som du nu lovar genomföra.

  Jag minns valrörelsen 2014, trots min ålder, där Magdalena lovade att bensinskatten inte skulle höjas för det var redan tillräckligt dyrt att tanka bilen, som hon uttryckte det. Vad hände med det löftet? Jo bensinskatten höjdes och inte nog med det, bensinskatten kommer dessutom att höjas varje år framöver på grund av att den indexregerades.

  Nå, jag insåg redan då, valåret 2014, att löften från Socialdemokraterna ska man inte ta så allvarligt på. Därför är du Stefan föga mer trovärdig än din finansminister Magdalena. Jag menar, det finns tydligen pengar under den gångna mandatperioden att ösa på den exempellösa invandringspolitiken och som om det inte vore nog med detta läggs ytterligare miljarder på Afghaner som fått avslag på sina asylansökningar i flera steg.

  Så tack men nej tack Stefan, det finns andra partier att rösta på, som dessutom är betydligt mer trovärdiga.”

  Gillad av 2 personer

  Svara

  • S Eriksson
   Aug 31, 2018 @ 21:39:37

   Det var ett bra svar, ärligt , elegant och utan hot eller hat.

   Gillad av 1 person

   Svara

  • S Eriksson
   Sep 01, 2018 @ 08:30:32

   En tokig tanke kanske, nu när tant Anita har gått ur tiden så skulle det inte förvåna mig om vår statsminister så här i valtider på bästa sändningstid startade Stefans integrationskola. Allt för att vinna röster.

   Gillad av 1 person

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Livsideal

Jag vill leva som jag lär och inte som någon annan vill att jag ska.

Kronisk levende

Lev idag, imorgen er idag igår.

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

پیشگام

نشریه سوسیال دمکرات های ایران

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder och musik.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

%d bloggare gillar detta: