Det är svårt att acceptera brist på respekt!

Att respektera andra människors ägodelar är, för mig, en självklarhet. Jag skulle inte vilja att någon förstör för mig. Därför respekterar jag andra människor och deras ägodelar – även om jag inte delar deras värderingar eller röstar på deras parti.

Jag behöver egentligen inte bry mig. Inte någon av de bilarna som brann i Göteborg eller Trollhättan eller någon annanstans tillhörde ju mig. Jag har ju ingen bil så min försäkringspremie förändras inte pga av detta. Men jag tycker synd om de som blev drabbade, förlorade sin bil, blev skrämda och tappade tron till samhällets förmåga att upprätthålla ordning.

Jag behöver inte heller bry mig om att vissa krafter stör andra människors valmöten. Jag far ju inte runt i landet och talar på valmöten. Jag går inte ens och lyssnar på dem. Men … jag tycker att det är brist på respekt att störa andra människor när de talar. Det är även brist på respekt mot de som lyssnar. Någon kanske vill höra om talaren verkligen säger allt det som denne blir beskylld för att säga. De som inte vill lyssna kan gå därifrån. De som har andra åsikter kan arrangera ett eget möte där de kan torgföra dessa.

Jag behöver inte bry mig om att valaffischer vandaliseras på i stort sätt varje större ort i landet. Jag läser ju inte budskapet på dessa affischer. Men jag tänker på all tankemöda som ligger bakom affischerna och alla valarbetare om har lagt ner sin fritid på att sätta upp dem. Jag tänker på alla kostnader för dessa affischer.

Jag behöver inte heller bry mig om att SD:s valtält i Göteborg brann den gångna natten. Ett tiotal svartklädda personer sågs vid tältet innan det började brinna och polisen har inlett en förundersökning gällande grov skadegörelse. Men jag behöver ju inte bry mig! Det var inte mitt tält! Men tältet kostar ju en del att tillverka. Valarbetarna blev antagligen ledsna. Vilka miljöfarliga ämnen spreds genom branden? Någon kunde ha blivit skadad!

Jag behöver inte heller bry mig om att vissa FB-sidor gång på gång sprider hat, hot och konspirationsteorier i skenet av godhet.  Men det drabbar ju andra människor. Dessa godhetsapostlar respekterar inte människor som har andra åsikter.

När statsministern och partiledarna bildar politiska karteller och baktalar för att få leka herre på täppan så behöver jag inte bry mig.  Men … de negligerar en stor del av befolkningen. De respekterar inte andra människors åsikter. De anser att de själv är de goda och har rätt att bestämma och mästra.

Att leda ett land innebär ANSVAR. Det innebär ansvar för de budskap som de förmedlar till befolkningen. Om dessa sk ledare inte respekterar stora delar av medborgarna så förmedlar de detta budskapet till befolkningen. ”Ni behöver inte respektera andra människor och deras ägodelar! Ni behöver inte respektera dem som har fel åsikter!”

Om drygt 3 veckor väljer vi ansvarskännande politiker som respekterar medborgarna. Vi väljer ansvarskännande politiker som talar om att vi inte accepterar denna brist på respekt som nu härskar i vårt land!

 

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Mässkalle
    Aug 17, 2018 @ 13:52:02

    Jag råkade passera Speakers Corner. Många lyssnade, många stannade för att lyssna, andra gick förbi. Kanske är det fria ordet dött även i England. Nu är importeras värdegrunden; Alla(h)s rätt gäller först i den identitetspolitiska värdegrunden. Fritt ord gäller ALLA!

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

fujifredrik

Vi fotograferar det mesta av det bästa. För att nämna några inriktningar så fotograferar vi Bröllop, Fitnesstävlingar, Träningsbilder, Djurbilder och Produktbilder åt företag.

Trollhammar'n

-smashing political correctness-

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN SÅ BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

%d bloggare gillar detta: