Kan vi kvotera in respekt?

Det finns människor som inte respekterar andra människor. Denna brist på respekt kan bero på många orsaker. Alltför ofta läser jag om människor som påstår att de inte blir respekterade. Men … vad beror detta på?

Annika Strandhäll skrev på twitter:

”I dag har jag blivit kallad häxa, idiot o inkvoterad sossebimbo här på Twitter av Afs partiledare och följare.”

Naturligtvis tycker jag att det är respektlöst att kalla varandra för en mängd invektiv. Men … vem kastade första stenen? Annika började själv lögnaktiga och osakliga påhopp och sen fortsatte hon med sin kända översitteriattityd. Jag har inte hittat belägg för hennes påstående någonstans men jag minns när hon en gång twittrade om att män inte skulle ha rösträtt! Vad kan hon vänta sig?

Jenni Steiner driver en Icabutik i Trosa tillsammans med sin syster, hennes fru arbetar också i butiken. När NMR stod utanför butiken för en månad sedan för att sprida propaganda tvekade hon inte på att ta i med de regnbågsfärgade handskarna. Hon hissade regnbågsflaggorna och skrev ett FB-inlägg om nazister. När hon igår anlände till jobbet möttes hon av flera uppochnervända rosa trianglar, som nazister tvingade homosexuella att bära i koncentrationsläger under förintelsen.

Jag respekterar inte människor som klistrar upp uppochnervända rosa trianglar. Men jag respekterar inte heller de som kallar andra människor för nazister och medvetet provocerar med regnbågsflaggor

Margot Wallström skrev i en debattartikel:

”Ett parti i riksdagen, Sverigedemokraterna, har nämligen en politik som är direkt kvinnofientlig. Kvinnor i Sverige skulle få det radikalt sämre.”

Hennes argument är:

 1. SD vill inskränka aborträtten.Partiet vill begränsa kvinnors fria rätt till abort från den 18:e till den 12:e graviditetsveckan. Därefter ska abort endast tillåtas av medicinska eller tungt vägande skäl.
 2. SD vill återinföra sambeskattning.
 3. SD vill ta bort de så kallade ”pappamånaderna” i föräldraförsäkringen.

Hon nämner ingenting om att var 4:de graviditet i Sverige slutar med abort, ca 38 000 aborter varje år. Eller att Sverige har det högsta antalet aborter per 1 000 kvinnor i Västeuropa. Allt enligt Socialstyrelsens statistik.

Hon nämner inte heller den debatt som pågår om att kvinnor har sämre pension än män. Vid sambeskattning kan män och kvinnor dela lika på familjens pensionsgrundande inkomster och därmed dela pensionen lika.

Hon nämner inte heller att de kvoterade pappamånaderna tar ifrån familjerna självbestämmandet. Varje familj är unik och bör själv kunna bestämma över vem som lämpligast tar hand om barnen.

Istället talar hon om kvinnofientlighet och att kvinnor i Sverige skulle få det sämre om SD fick bestämma. Vadå sämre? Halva befolkningen är ju män! Ska inte alla som lever i Sverige ha det bra – även män?

Nej, jag respekterar inte den feministiska regeringen som bara gynnar feministiska särintressen!

Kvinnliga poliser möts inte med tillräcklig respekt. Det anser Eva Högfeldt Petterson som är polisområdeschef i Kristinehamn. Nu planerar hon en manifestation med bara kvinnliga poliser.

”Bristen på respekt kan ta sig flera olika uttryck. Det kan till exempel vara extra tjafs på stan i samband med ingripande – eller helt enkelt en överlägsen attityd gentemot kvinnliga poliser.”

”– Jag vet att det här bottnar i det man har med sig i bagaget, vilken värdegrund man har och hur man ser på kvinnor. Vi har ju många som kommit från andra länder, från en annan kultur. ”

Naturligtvis har hon rätt i att en stor del av de som polisen ingriper mot har andra värderingar. De gillar inte kvinnliga poliser. Men … de gillar ju inte poliser överhuvudtaget! Poliser är inte välsedda eftersom de avbryter brottslig verksamhet. De som kastar sten och bangers eller placerar ut granater och bomber eller attackerar utryckningspersonal, tar inte reda på om det är kvinnlig eller manlig personal först.

Om kvinnliga poliser inte klarar av den tuffa attityden hos dem som de ingriper emot så har de kanske gjort fel yrkesval! Det går inte att förändra attityder genom att gnälla över att man inte möts med tillräcklig respekt. Respekt får man – kanske – genom schysst beteende!

Kan vi kräva respekt för varandra i det kommande valet? Kan vi kräva att män och kvinnor behandlar varandra respektfullt – att inte feministiska särintressen ställs mot hela befolkningens intressen? Kan vi kräva att politikerna respekteras varandras åsikter?

 

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. S Eriksson
  Aug 10, 2018 @ 15:40:12

  Lyssna själv vid 1.10 Behöver jag säga mer?
  .

  Liked by 2 people

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Sayerbýr

En stuga utan bekvämligheter mitt i skogen

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

livsmönster

En blogg om mitt liv, och där jag ger en och annan högst personlig synpunkt på samtiden,sett utifrån mitt perspektiv.

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

AfS vill dränera det politiska träsket. AfS kallar en spade för en spade. AfS är en tydlig röst för #swexit. AfS adresserar problemet med det demografiska hotet mot det svenska folket. AfS står upp för yttrandefriheten. AfS vill avskaffa HMF och förbjuda åsiktscensur på nätet. Sverige behöver AfS!

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

fujifredrik

Vi fotograferar det mesta av det bästa. För att nämna några inriktningar så fotograferar vi Bröllop, Fitnesstävlingar, Träningsbilder, Djurbilder och Produkter åt företag.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN SÅ BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

%d bloggare gillar detta: