När lögner får fäste

Ibland blir det bara för mycket! Då känner jag att jag skulle vilja ha en knapp att stänga av sätta igång alla intryck och tankar. Eller… varför inte … ett resetverktyg?

Denna morgon ville jag bara roas utan eftertanke. Därför frångick jag alla principer. Jag tryckte på TV4. Där dök han upp – Patrik Oksanen – och talade om: Så lätt påverkas vi av lögner på nätet: ”Vi lever i informationsöverskott”. Han berättade om farorna med informationskriget och vilka länder som påverkar oss mest.  Naturligtvis var Ryssland den stora boven!

I hans version är vi alla små mycket påverkbara varelser som låter oss manipuleras. Men är det så? Om vi nu är så lättmanipulerade undrar jag VEM som manipulerar oss. Är det Oksanen som försöker att få oss att tro att Ryssland ligger bakom all propaganda? Eller är det TV4 som ger honom en mängd TV-tid? Eller är det någon helt annan?

Just nu har jag kanske alla känselspröt ute för att vilja avslöja lögner. Till en del beror det på att det är valtider, att medierna sprider oriktig information, att debattklimatet är hårt, att åsiktskorridoren krymper igen, att invektiven haglar, att …, men också på den bok som jag just nu läser: Brilliance skriven av Marcus Sakey.

Egentligen är jag inte intresserad av att läsa råa thrillers. Men denna bok ger mig kalla kårar längs ryggraden och jag måste bara läsa färdigt!

”År 1980 föddes i USA ett stort antal barn med unika förmågor. Nu, trettiofem år senare, växer motsättningarna mellan de vanliga människorna och de specialbegåvade. Nationen håller på att slitas isär av en rad inhemska terroristattacker och allt pekar på att det är välorganiserade grupper av militanta specialbegåvade människor som står bakom attentaten.

Agenten Nick Cooper jobbar för en statlig myndighet som spårar upp misstänkta terrorister. Han är själv specialbegåvad och han är den bäste i sitt slag. I ett desperat försök att avvärja en monumental terrorattack, lämnar han sin organisation för att närma sig terroristerna på egen hand. Plötsligt är han jagad från alla håll. Och lika plötsligt inser han att världen inte är så svart och vit som han tidigare trott.”

Vem står för sanningen och vem står för lögnen? Vem är de onda och vem är de goda? Jag ser faktiskt stora paralleller med det samhället som vi lever i. Vi kan byta ut de specialbegåvade mot olika grupper som finns i Sverige just nu!

NMR – är de nazister? Eller är det bara propaganda? Varför vill man lagstifta för att förbjuda denna organisation?

SD (och Afs och Med) – varför ska de brunstämplas och tystas i debatter med en mängd invektiv? Vem vinner på att de tystas?

Mp – varför får de så stort utrymme i medier? Varför har de kunnat ta sig in i maktcentret – regeringen? Vem ligger egentligen bakom och bekostar all denna klimatpropaganda?

Feminismen – varför har feminister fått så stort inflytande på svensk politik? Är det någon som vinner på att svartmåla vita Cis-män och införa genusutbildningar?

HBTQ-rörelser – varför har Pridefestivaler fått så stort utrymme? Varför påstås det att svenska folket är homofoba? Vem vinner på det?

Vem vinner på den ”svenska värdegrunden”, ”humanitära stormakten”, ”svenska modellen”, antirasistiska rörelser, #jagärhär, Näthatsgranskaren eller det senaste #röstamermänskligt Sverige 2018?

Jag kan bara se ett syfte. Det svenska folket ska splittras för att göras mer påverkbara.  Vi ska inte stå enade på barrikaderna. Härska genom att söndra!Men vem ligger bakom? Antagligen någon kapitalstark person eller organisation som vill ta kommandot globalt. Våra politiker är bara en bricka i detta fulspel. De är utsatta för lika mycket propaganda som vi andra. Men de tror att de vet bättre än alla oss andra.

Vad kan rädda oss från alla dessa lögner, propaganda och från att bli en splittrad nation? Ett sätt är kanske att hämta information från en mängd olika medier och våga ifrågasätta alla!

 

Annonser

9 kommentarer (+lägga till din?)

 1. SasjaL
  Jul 28, 2018 @ 13:37:30

  Högt, om inte högst upp på denna pyramid finns Rockerfeller- och Rothschild-familjerna. Wallenbergarna och György Schwartz [aka George Soros] strax under … Blir dom stoppade, kommer många problem att försvinna av sig självt.

  Gillad av 2 personer

  Svara

 2. S Eriksson
  Jul 28, 2018 @ 16:23:45

  Lysande. Man måste vara skeptisk mot allt. Jag missade Oksanen.på TV men jag minns att tidigare sa han att allt var Rysslands fel även nedskjutningen av något plan som ingen organisation hade bekräftat orsaken till.
  Återkommer ev med länk från GS.

  Gillad av 2 personer

  Svara

  • S Eriksson
   Jul 28, 2018 @ 16:25:38

   Sasjal. Jag tror i vilket fall de nu är inblandade, att dom är ostoppbara.

   Gillad av 2 personer

   Svara

   • SasjaL
    Jul 30, 2018 @ 07:53:33

    Soros är inte ostoppbar, de flesta länder har lagar om ‘samhällsomstörtande verksamhet’

    (Det underlättar, om svar/kommentarer görs på rätt ställe. Om man inte vill ha det, …)

    Gilla

   • S Eriksson
    Jul 30, 2018 @ 08:45:41

    Javisst, men tillämpningen av dessa lagar då?
    Se bara på detta land.

    Gilla

   • SasjaL
    Jul 30, 2018 @ 10:26:33

    Givetvis hänger det på åklagarna, att intresse finns för att väcka åtal för den här typen av uppenbara beteenden. Hur de agerar visar bara vilken sida de står på, folkets eller maktens. Som du antyder, så visar Ramberg m.fl. att advokatskråets linje är att stå på maktens sida i Sverige. Någon med ryggrad gör det rätta och visar att det inte handlar om en renodlad kommersialiserad bransch, där ekonomisk intresse styr bort ifrån det egentliga syftet …

    Frågan är vad man sysslar med i den Internationella domstolen i Haag, då berörd typ av ‘verksamhet’ borde rimligtvis intressera dem? Har dom någon egentlig verksamhet kvar eller är det så illa att det landat vid att det tyvärr är som på många svenska myndigheter – ‘inkomst utan motkrav’, dvs ‘vuxendagis’ …?

    Gillad av 2 personer

 3. uppstigersolen
  Jul 28, 2018 @ 17:23:39

  På sig själv känner man andra. Patrik Oksanen är nog som ett rö för vinden, hans huvud ekar tomt och säger någon något så tror han på det. Jag för min del vill gärna få eventuella historier som verka (o)sannolika verifierade genom fler källor. Men så är jag också lite äldre och mer erfaren än Oksanen.

  Gillad av 3 personer

  Svara

 4. tompas11
  Jul 28, 2018 @ 23:12:09

  Well what can I say…

  Liar liar they never let you win
  Liar liar everything you do is sin
  Liar nobody believes you
  Liar they bring you down before you begin

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

fujifredrik

Vi fotograferar det mesta av det bästa. För att nämna några inriktningar så fotograferar vi Bröllop, Fitnesstävlingar, Träningsbilder, Djurbilder och Produktbilder åt företag.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN SÅ BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

Anna Ernius

politik, litteratur och möten med världen

%d bloggare gillar detta: