Har DÖ dött?

Decemberöverenskommelsen (DÖ) var en formell överenskommelse mellan sex av svenska riksdagens åtta partier och ett resultat av regeringskrisen i Sverige 2014. Avsikten var att stänga ute Sverigedemokraterna från inflytande genom att regeringspartierna och den största politiska oppositionen, Alliansen, kom överens om att ledaren för den största partikonstellationen skulle släppas fram som statsminister samt att minoritetsregeringar var garanterade att få igenom sin budget.

DÖ kom till för att SD inte skulle kunna stoppa en illa genomtänkt (S)-budget. En budget som vi idag ser konsekvenserna av. Det var en budget som ökade invandringen och gav Mp ett katastrofalt inflytande över migrationen.

DÖ träffades den 27 december 2014 och var tänkt att gälla till valdagen 2022 (nästan 8 år), men upplöstes formellt redan den 9 oktober 2015, drygt nio månader efter att den träffats, efter att  KD:s riksting röstade för att lämna den.

Men hur har det blivit sen? Vi har haft en handlingsförlamad opposition som knappast förtjänar att kallas för opposition. Regeringen har inte mött något som helst motstånd.

Detta innebär att vår välfärd har smulats sönder och att landet gång på gång har utsatts för extrema förhållande medan det inte har funnits någon som helst beredskap för detta.

Vårt land invaderades av EU-migranter. Plötsligt satt det tiggare utanför varje butik i vårt land och det byggdes en hel del tillfälliga EU-migrantboende som absolut inte uppfyllde de svenska byggnormerna. Sanitär bekymmer bredde ut sig. Men beslutsfattarna saknade beredskap, initiativförmåga och vilja att göra något. Svenska befolkningen har fått ta ansvar för detta!

Så kom det horder av asylsökande. Alla som ville komma hit skulle släppas in! Regeringen stod handlingsförlamad utan någon som helst beredskap. Det blev helt vanliga människor som fick ta ansvar och hjälpa till med mottagandet. ”Vi har varit naiva” sa statsministern när han insåg att det måste bli ett stopp. Landet saknade migrationsanläggningar, bostäder, skolor, arbetstillfällen, … Kostnaderna för detta har svenska folket fått i form av försämrad välfärd.

Nästa bekymmer blev de marockanska gatubarnen. Inte heller dessa har regeringen haft någon som helst beredskap för.

Så var det ”tafs-armbandet” som polischefen uppfann för att stävja sexuella trakasserier och våldtäkter som plötsligt blivit mer vanliga än undantag. Antalet gruppvåldtäkter ökade explosionsartat. Men regeringen stod utan beredskap och statsministern sa att ”Sverige har haft dessa problem under mycket lång tid och detta kan inte kopplas till migrationen.”

Dålig integration och ökad kriminalitet bland unga invandrare har blivit följden av den obefintliga beredskap som finns hos makthavarna. Våld på gator och torg samt vid akutmottagningar har blivit vardagsmat.

Nu lider Sverige av ett annat problem – omfattande bränder i skog och mark. Trots att skogs- och gräsbränder faktiskt  uppstår då och då och inte tillhör ovanligheter så märker vi nu att det inte har funnits någon nationell beredskap för detta. Frivilligorganisationer har fått rycka in. Brandbekämpning från andra länder har fått kallas hit. NU efter några veckor har regeringen haft sammanträde och gett MSB uppdrag. NU beslutar man att drabbade kanske får ersättning. Men var fanns den nationella beredskapen som skulle träda i kraft – om inte från dag 1 så iallafall inom  några dagar? Hade brandkatastrofen kunnat begränsas av ett bättre beredskap och med tidiga åtgärder?

Detta är bara några exempel på att beredskap för extrema händelser saknas i vårt land. Varför har vi egentligen MSB och till vad? En onödig myndighet eller en myndighet som skulle kunna vara spindeln i nätet under extrema förhållande?

Vi kan bara konstatera att DÖ lever! Oppositionen levererar ingen opposition! Sverige leds av de okunniga som bara vill ta populära beslut och möter inga protester. Vilket parti vill bygga upp Sveriges beredskap under kommande mandatperiod?

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. S Eriksson
  Jul 27, 2018 @ 17:16:17

  Mycket bra skrivet. Jag undrar om DÖ är/ var lagligt ? Om nej vad kan göras?

  Gillad av 1 person

  Svara

 2. S Eriksson
  Jul 27, 2018 @ 18:44:01

  Gillad av 1 person

  Svara

 3. S Eriksson
  Jan 08, 2019 @ 13:08:09

  Tack KD för att ni tog bort DÖ.

  Gillad av 1 person

  Svara

 4. S Eriksson
  Jan 08, 2019 @ 13:10:47

  I min kanske alltför förenklade verklighetsuppfattning så var införandet av DÖ att sätta demokratin på undantag. Vad anser ni kunnigare?

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Josefin Utas

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter och sunt förnuft

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

anthropocene

Ett partipolitiskt oberoende frihetligt forum för debatt och opinionsbildning

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

%d bloggare gillar detta: