Liberala vindar eller nationella vindar

Skolan, integrationen och EU är de frågor som Jan Björklund tar upp i Almedalen. Skolan har funnits på programmet i många år. Men vilket avtryck har Liberalerna gjort på denna punkt? Vi ser ju att resultaten sjunker trots Att Jan Björklund varit utbildningsminister. Integration är också en gammal punkt som Liberalerna överger efter varje val. EU pratade han om även förra året i Almedalen.

Det nya är väl att Björklund vill ha ett motförslag till SD. Vi måste vara ett enat Europa men varje land måste kunna hävda sina intressen, sin nationalitet och sina traditioner är budskapet. Men … hur får han ihop detta?

Ett parti som ofta talar om demokratiska värden hävdar att vi måste utöka samarbetet i EU. EU- organisationen är ju allt annat än demokratisk!

Tyvärr är kostnaderna för EU-medlemskapet otroliga summor. Sveriges EU-avgifter väntas öka markant kommande år. I förslaget till statsbudget för 2018 visar prognosen för EU-avgifter på 39,5 miljarder kronor för 2018, 43,0 miljarder 2019 och 44,5 miljarder 2020. Av detta får Sverige tillbaka en del stöd. EU-stödet som Sverige har fått de senaste åren har legat på mellan 10-15 miljarder kronor. Det innebär att vi inte ens får tillbaka hälften av vad det kostar oss.

Det hävdas ofta att fri rörlighet av varor och tjänster och människor ger oss omätliga positiva värden. Men det har ju också gett oss en hel del negativa värden. Utan denna fria rörlighet hade vi haft en högre självförsörjandegrad. Många företag hade sluppit den osunda konkurrens som de har fått av låglöneländerna. Med den fria rörligheten har vi också fått tiggeri, ökad brottslighet, ökad narkotikahandel, trafficking, det har blivit lättare att ta sig in i landet, vi har fått ett otryggare samhälle, …

Men Björklund vill ha ett utökat samarbete inom EU – t ex gemensamma skatter och införande av Euron. Han nämner ingenting om de problem som har uppstått via medlemskapet. Istället vill han lägga mer makt och mer pengar läggas på EU. Han förespråkar alltså att en odemokratisk organisation ska bli ännu mer odemokratiska – att människor får ännu mindre chans att påverka besluten. Detta är ett elitistiskt tänkande som inte hör hemma inom politiken.

Annonser

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Mässkalle
  Jul 04, 2018 @ 08:10:51

  Jan Björklunds tal applåderades av de troende och han kände sig som Napoleon. Majoren blev kejsare för en dag. Lyckades han? Nej dörren är stängd. Han började med att alla världens barn. Alla kan göra en klassresa precis son han själv gjort. En annan svensk tog en svetsutbildning och blev statsminister. Den mannen kritiserade han inte för dennes misslyckande men väl Jimmie Åkesson och SD som i Jans värld är ett parti med ena benet i den rasistiska myllan och det värsta som kunde hända vore om SD blev landet största parti.
  – Genom att inte respektera var fjärde väljare innan valet önskar jag att Liberalerna åker ur Riksdagen.

  Vidare citat Marcus Birro;: ”Något glappar i talet, den totala fixeringen vid Sverigedemokraterna, som alla politiker under 8 års tid har ägnat sig åt. Och hans största applåder kommer inte när han går igenom vad Liberalerna gjort utan när han säger till Jimmie Åkesson att gå hem och läsa på om historien. – Ingen kommer bry sig om EU, Björklund, ingen. De viktigaste frågorna kommer att handla om integration.” slut citat.

  Jan hyllar liberalismen som tillsammans med globalismen är orsak till världens välstånd. Min nutidshistoria lär mig att det aldrig varit fler krig i världen än nu och att 65 miljoner är på flykt – så Jan prata om vad ni vill göra istället för att revidera historien.

  Min eloge ger jag till alla tekniska, medicinska, framsteg av uppfinnare och de företag och deras atbetare som gjort det möjligt att vi alla nu aldrig någonsin haft det bättre. Precis som grevar och baroner förr gjorde har kapitalet tagit lejonparten av förtjänsten.
  Det är kapitalet som är globalismen, inte liberalismen. EU (Bryssel)är globalismens nickedocka. Liberalism ör en politisk ideologi .

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Sayerbýr

En stuga utan bekvämligheter mitt i skogen

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

livsmönster

En blogg om mitt liv, och där jag ger en och annan högst personlig synpunkt på samtiden,sett utifrån mitt perspektiv.

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

AfS vill dränera det politiska träsket. AfS kallar en spade för en spade. AfS är en tydlig röst för #swexit. AfS adresserar problemet med det demografiska hotet mot det svenska folket. AfS står upp för yttrandefriheten. AfS vill avskaffa HMF och förbjuda åsiktscensur på nätet. Sverige behöver AfS!

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

fujifredrik

Vi fotograferar det mesta av det bästa. För att nämna några inriktningar så fotograferar vi Bröllop, Fitnesstävlingar, Träningsbilder, Djurbilder och Produkter åt företag.

...blott ett litet strå...

-mitt brunstämplade tankegods-

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN SÅ BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

%d bloggare gillar detta: