När man behöver blir man stark …

Man kan lita på var man har Vänstern, sa Jonas Sjöstedt. Jag håller med honom! jag vet att Vänstern står för polarisering mellan de fattiga och de rika, de goda och de onda, höger och vänster, … De sätter upp murar mellan människor. De talar om att de rika tar från de fattiga.

Jonas talar om att göra livet bättre för vanligt folk. Men han talar inte om vem som tillhör det vanliga folket och vem som ska betala det bättre livet. Han har inte heller svaret på vem som ska bekosta klimatpolitiken.

”De funderar på bortförklaringar men vi funderar på lösningar”, sa han. Men han presenterar inte en enda lösning. Allt beror hela tiden på kapitalet, vinster i välfärden , de rika, …, enl Jonas. Men hans lösningar bygger på ett samhälle som inte längre finns och kanske inte har funnits på mycket länge. Men universallösningen är att ta från de rika och ge till de fattiga. Hur många riktigt rika finns det och hur många riktigt fattiga finns det i vårt land?

Jonas och (V) odlar myten om ett ojämlikt samhälle. Han vill leka Robin Hood och vägrar att se verkligheten. Han inser inte att vi alla lever i verkligheten och att vi alla är pusselbitar som måste passa ihop. Det räcker inte att behöva för att bli stark! Alla måste ju samarbeta!

 

Annonser

7 kommentarer (+lägga till din?)

 1. tompas11
  Jul 02, 2018 @ 21:53:40

  Ja Jonas Sjöstedt tillhör väl själv de rika i samhället med en årslön på drygt en miljon kronor. Frågan är om han gör rätt för denna höga lön och om övriga riksdagsledamöter gör rätt för sina löner? Nej, jag vet att det inte betraktas som lön utan som arvode men skillnaden är ju retorisk. Dock betalas detta arvode av den hårt beskattade populasen i landet.

  Ja visst kan man lita på V, de vill alltid höja skatterna och öka bidragen. Vad händer när en stor del av befolkningen tröttnat på höjda skatter och lämnat landet? Hur går det då med alla bidragen som Jonas sprätter ut som en trimmad dyngspridare?

  Vänsterns ideologi, om man kan tala om en ideologi, är att staten ska styra allt och den lilla människan ska inget ha att säga till om eller något att välja mellan. Staten väljer och du står med mössan i hand och tackar för allmosorna.

  Alla ska i Jonas Sjöstedt Sverige ha det lika dåligt, förutom partipampar och riksdagsmän förstås. En politisk adel à la Nordkorea synes vara förebilden för Jonas och hans anhang. Att en relativt stor del av det svenska folket inte genomskådat Vänsterpartiet och Jonas Sjösteds lömska planer är en gåta…

  Gillad av 2 people

  Svara

 2. motvallsblogg
  Jul 02, 2018 @ 21:58:33

  Att samarbeta och känna gemenskap är inget självklart när flera regeringar i rad har byggt upp ett polariserat samhälle med inbyggda konflikter som är helt olösliga om vi inte lägger oss platt och förklarar oss besegrade.
  Nej, förresten, inte ens det hjälper. Med invandringen följer också invandrarnas tidigare olösta konflikter som nu ska lösas på svensk mark.
  Vi har försatt oss i ett fullkomligt ohållbart läge som är raka motsatsen till den trygghet vi tidigare varit vana vid och hade förväntat oss för framtiden.

  Gillad av 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Jul 02, 2018 @ 22:00:42

   Ja, jag håller med dig! Otryggheten är nog det som får svenska folket att tänka sig för riktigt noga i valet.

   Gillad av 1 person

   Svara

  • tompas11
   Jul 02, 2018 @ 22:18:36

   Jag har inte försatt oss i ett fullkomligt ohållbart läge utan det är politiker som har genomfört detta. Och detta har de gjort utan folkets medgivande. Visst har folk röstat på dessa politiker, men jag tror att de allra flesta inte hade förväntat sig detta. Det enda partiet som står helt utan skuld och som utan att skämmas det minsta kan kasta första stenen är SD.

   Gillad av 2 people

   Svara

 3. uppstigersolen
  Jul 03, 2018 @ 15:32:21

  Hur kan någon vid sina sinnens fulla bruk rösta på V? Min slutsats är att många i Sverige tyvärr inte är vid sina sinnens fulla bruk.

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Sayerbýr

En stuga utan bekvämligheter mitt i skogen

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

livsmönster

En blogg om mitt liv, och där jag ger en och annan högst personlig synpunkt på samtiden,sett utifrån mitt perspektiv.

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

AfS vill dränera det politiska träsket. AfS kallar en spade för en spade. AfS är en tydlig röst för #swexit. AfS adresserar problemet med det demografiska hotet mot det svenska folket. AfS står upp för yttrandefriheten. AfS vill avskaffa HMF och förbjuda åsiktscensur på nätet. Sverige behöver AfS!

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

fujifredrik

Vi fotograferar det mesta av det bästa. För att nämna några inriktningar så fotograferar vi Bröllop, Fitnesstävlingar, Träningsbilder, Djurbilder och Produkter åt företag.

...blott ett litet strå...

-mitt brunstämplade tankegods-

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN SÅ BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

%d bloggare gillar detta: