Skrämselaktivisterna

I dagens lokaltidning läste jag en insändare från F! om hur SD försöker svartmåla bilden av vårt land och ge en felaktig bild av Sverige.

”Sverige är ett tryggt land. Det är i själva verket ett av världens allra tryggaste länder att bo och vistas i. Det är dock en realitet som Sverigedemokraterna i sitt valfiskeuppdrag inte är speciellt intresserade av att erkänna. Det vi nu ser, för det borde alla kunna genomskåda, är ett väldigt genomtänkt sätt att sprida rädsla för att nå höga röstetal. För de flesta av oss är en sådan taktik otänkbar.

Det är varken respektfullt, moraliskt eller kärleksfullt att sprida oro bland medmänniskor, speciellt inte med en lögnaktig verklighetsbeskrivning för egen vinnings skull. Men för SD gäller andra regler. De har väldigt lite med etik och moral att göra. Vad det istället handlar om är att ge Jimmie Åkesson och hans parti makten att förändra vårt demokratiskt styrda Sverige i grunden. Då skys inga medel för att maximera rösterna.”

Tänk så olika vi uppfattar saker. Jag tycker att hela denna insändare är valfiske. Den vill skrämma människor till att inte se verkligheten omkring sig. Den vill demonisera SD och tala om att alla som håller med om att vårt trygga land har stora sprickor kan uppfattas som SD:are. F! använder sig med andra ord av skrämselpropaganda inför valet!

Ett annat exempel på skrämselpropaganda läste jag på en Mp:ares FB-sida:

”Härligt, javisst, här och nu är den globala uppvärmningen bara njutbar; men i samma mån som de praktiska fossilbränslena har erbjudit oss en sådan fantastisk välfärdsutveckling alltsedan andra världskriget, så kommer resultatet av deras globala användande, uppvärmningen genom växthuseffekten, att bli förskräckande och oreversibel, det vill säga leda till att historien tar en helt annan gång än den skulle ha gjort utan dem.

Jag tror inte de flesta vill tänka på vad det leder till om 300-400 år, då Stockholm och de flesta andra stora städer i världen ligger under tiotals meter vatten och en stor del av världen är obeboelig för människor och de flesta däggdjur. Äsch, nu njuter vi av värmen lite till, och röstar på dem som inte vill befatta sig med det där svåra, utan tycker att EU ska greja det åt oss. Här är det grönt och gott att vara!”

Men hur var det här då? Vad kan historien säga om klimatet? SGU säger:

”Fram till för cirka 20 000 år sedan hade Skandinavien täckts av en mäktig inlandsis under 100 000 år. Isen hade med sin tyngd pressat ner jordskorpan. En global klimatförbättring gjorde att inlandsisen sakta började smälta bort. När trycket av isen försvann höjdes landet igen.

Stockholm låg en gång på botten av ett 150 meter djupt hav. Vi följer nu hur det som kom att bli Stockholm höjdes upp ur detta hav. För 5000 år sedan låg havet fortfarande 30 meter över dagens strandnivå. Landhöjningen i Stockholm fortsätter. Om hundra år har landet höjts ytterligare en halv meter.

Vem litar jag mest på – Mp eller SGU?

Stefan Löfven varnar för hur illa det går för vårt land om borgerligheten och/eller SD får makten. Han skräms och målar upp en bild av en krackelerad välfärd som redan nu är krackelerad.

Varför håller de på med denna skrämselpropaganda likt domedagsprofeter? Naturligtvis handlar det om makt och om röstfiske. Det finns politiker som allvarligt menar att de (SD) stjäl våra riksdagsplatser!

F!-kvinnan avslutade sin insändare med:

”Vi måste vaccinera oss mot skrämselpropaganda, och det gör vi bäst genom att vara de varma människor som vi kan vara och envist praktisera kärlek och förnuft istället för hat och rädsla. Det kanske är svårt, men det är det basala svaret på vårt samhälles behov. Det kan inte Sverigedemokraterna vara i något avseende, oavsett vad som står med stora bokstäver på deras valbroschyrer och oavsett hur många röster de får i september.”

Vi måste vaccinera oss mot skrämselpropaganda! Ja, vi måste vaccinera oss mot dessa röstfiskande aktivister – oavsett partitillhörighet – som drar till med vilka lögner som helst enbart för att behålla makten och sina riksdagsplatser!

 

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Arne Groningsson
  Jun 15, 2018 @ 10:43:29

  Ja helt klart, psykvården är eftersatt…

  Gillad av 2 personer

  Svara

 2. SasjaL
  Jun 15, 2018 @ 13:00:50

  Det finns tydligen ingen begränsning på hur stora stenarna är, som de vänsterradikala kastar i sina glashus … Om dom hade haft lite ordförståelse, så hade dom förstått att alla de invektiv de använder sig utav, för att svart-/brunmåla alla som har andra åsikter, är som oftast applicerbara på dom själva. Psykologisk projektion m.a.o..

  Den pågående landhöjningen, som är större norröver, orsakar bl.a. att Vänern ‘välter’ i sydlig riktning.

  Gillad av 1 person

  Svara

 3. uppstigersolen
  Jun 15, 2018 @ 16:48:15

  Och att den svenska armén tågade över Stora Bält i mitten av sextonhundratalet är förstås inte sant liksom att det var mycket varmare i Sverige på bronsåldern för 3 500 år sedan. Allt vi fick lära oss om klimatet i skolan när jag var barn är förstås ljug – eller? Dagens politiker är faktaresistenta.

  Gillad av 3 personer

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

تابستان

پیک تابستان

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

%d bloggare gillar detta: