Har han koll på läget?

Ännu en gång gör jag ett tappert försök att förstå vår demokratiskt valda statsminister. Jag försöker att hitta några positiva drag hos honom nu 3 månader före valet. Han har ju haft drygt 3½ år på sig att visa framfötterna. Jag letar i mitt minne, på Google och i min blogg. Vad hittar jag? Inga positiva saker iallafall!

Mest minns jag orden ”Detta är oacceptabelt!” Det var Peter Springares artikel om oseriösa journalister och Katerina Janouchs bild av Sverige som var oacceptabla. Lika oacceptabelt var det med att flickorna hänvisades längst bak i bussen.

Den 21/1-2016 skrev jag i en blogg:

”Igår blev vår statsminister intervjuad  av CNBC i Davos. Då sa han:

”Sexual harassment is not automatically binding to migration and immigration. We have had sexual harassment in Sweden for many, many years, unfortunately,”

Han säger alltså att vi INTE automatiskt kan koppla sexuella trakasserier till migration och immigration. Vi har tydligen haft problem med detta i många, många år i Sverige. Vad är det han säger? Vi får alltså inte säga att det är pojkar från MÖ och Afrika som härjade i Kungsträdgården och på andra ställen trots att alla rapporter tyder på det? Om vi nu har haft dessa problem i så många år: Varför har detta mörkats och varför har inga åtgärder gjorts? Hur många år och vilka förövare?

Ska en statsminister prata ”skit” om svenska män i utländska medier? Är han styrd av den feministiska regeringen? Har han helt enkelt en partipiska på sig – säg som vi har kommit överens annars får en ”feminissa” ta över rodret? För detta tycks vara en överenskommelse ”svin-är-svin”debatten är riklig i MSM.  Feminister övertrumfar varandra med berättelser om hur de alltid har blivit trakasserade av svenska män. Jag brukar så ofta jag får tillfälle skriva i kommentarsfälten: ”Ja, svin har alltid funnits. Men det är skillnad på svin och svin. Alla svenska män är inte ett kollektiv och därmed inte heller svin. De allra flesta svenska män är snälla, mysiga och jämställda. Leta reda på svinen och lagför dem. Låt inte andra män lida för deras dumhet!””

Löfven har även använt orden ”käbbel”, ”okej”, ”vi har varit naiva”, ”vi kunde inte förutse”, ”jag var inte informerad” och ”andra måste ta sitt ansvar”. För några dagar sedan kunde vi läsa: ”Stefan Löfven prickas i dag för sjunde gången. Löfven är den statsminister som genom tiderna har fått mest enig kritik från Konstitutionsutskottet.” Detta var alltså som följd av IT-skandalen på Transportstyrelsen.

Jag skrev den 16/4-2016:

”Genom demokratiska val leds landet av en statsminister – iallafall på pappret. Men hur är det i verkligheten? Vems ärende går statsministern? Jag hörde  en intervju med honom. Han svarade att hans uppgift är att leda regeringen samt representera Sverige. Vidare ansåg han att han har makt att leda Sverige i den riktning han vill.

Men … han nämnde inte svenska folket och att han företräder dem. Det är just detta som jag har misstänkt länge. Hans uttalande i nationella medier om svenska folket borde göra honom till landsförrädare.”

””Att hantera det stora antalet flyktingar och migranter har varit ”surrealistiskt”, enligt Löfven. I en längre intervju med affärstidningen Financial Times säger statsministern också:

– Men vad som är ännu mer surrealistiskt är att alla siffror går åt rätt håll, men bilden som allmänheten har är att landet är på väg åt fel håll. Det handlar inte bara om att de är oroliga över flyktingkrisen, det är som om allt går åt fel håll.” läste jag för några dagar sedan.

Statsministern försöker med dessa ord utmåla svenska folket som otacksamma kverulanter som inte inser hans storhet! Kanske är det så att statsministern inte inser att det inte går att leda ett land på samma maktfullkomliga sätt som man leder ett fackförbund!”

Den 7/5-2018 skrev jag:

”Det är svårt att smälta intrycken från gårdagens partiledardebatt. Det mest bestående intrycket är dock vår statsministers vilja att få bort gruppvåldtäkter genom tryggare anställningsförhållande.

Ännu pinsammare blev det när han i eftersnacket tyckte att alla som hade sett och hört talas om #metoo borde inse att allt beror på otrygga arbetsförhållande. Han bryr sig inte det minsta om brottsoffren eller attityder. Han ser facket som den enda lösningen på alla problem.

Men debatten handlade ju inte om #metoo. Den handlade om integration, våld och straff.”

Jag kan fortsätta uppräkningen i det oändliga utan att finna några positiva händelser som är förknippade med statsministern. Jo, kanske! Jag hade svårt att hålla tillbaka skrattet när han nästan trillade ur hängmattan förra sommaren.

Nej! Ränderna går inte ur den gamle fackpampen! Trots att jag letar så hittar jag ingenting positivt med denne man. Det hjälper inte att han försöker hänga upp sitt resonemang på ”rätt” värdegrund eller talar om ”utländsk påverkan i valet” eller populism. Han klarar helt enkelt inte av att leda ett land! Jag saknar förtroende för honom!

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. SasjaL
  Jun 10, 2018 @ 13:17:37

  Bra skrivet, men Löfvén är inte demokratiskt [folkligt] vald. Vårt begränsade valsystem tillåter i praktiken bara val av parti. Löfvén valdes utav sitt parti. Personval, som vi var på väg mot under Bildts regeringstid men som stoppades (gissa av vilka?), är en mardröm för politikerna …

  Gillad av 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Jun 10, 2018 @ 19:09:47

   Valet anses dock vara demokratiskt. Jag har svårt att hitta något annat system som skulle vara bättre. Däremot borde han, resten av regeringen och riksdagen inte ha så stora befogenheter. De skulle inte heller ha så mycket pengar att använda efter eget godtycke. Därför skulle skattetrycket minskas radikalt.

   Gilla

   Svara

 2. uppstigersolen
  Jun 10, 2018 @ 16:15:59

  Fast nåt positivt finns det ju. Han har inte lyckats få barn, så hans gener går ju inte vidare. Kanske inte mycket, men något.

  Gillad av 1 person

  Svara

 3. S Eriksson
  Jul 25, 2018 @ 07:35:39

  Tips på en bra bok som belyser ämnet, i och för sig i USA men men.

  Brödraskapet https://g.co/kgs/cqQqHA

  Allmänt tack för allt bra du skriver.

  Gillad av 1 person

  Svara

 4. S Eriksson
  Jul 30, 2018 @ 11:23:55

  Det skulle vara roligt att få veta vad som menas med utländsk påverkan inför valet. Ja få reda på det av Stefan . Väldigt bra skrivet.

  Gillad av 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Jul 30, 2018 @ 11:34:24

   Jag är mer rädd för alla lögner och falsk propaganda som sprids inom Sverige och av grupper som vill uppnå egna syften.

   Gillad av 1 person

   Svara

   • S Eriksson
    Jul 30, 2018 @ 13:03:10

    En form av utländsk påverkan inför valet är väl flyktingar? Men han kanske avser något annat?

    En annan intressant detalj skulle kunna vara hur flyktingarna förut mun mot mun metoden får fick reda på att detta land var det bästa? Sverige verkar ju ha arbetat aktivt med att sprida Bilden budskapet att det är bra. Lite grann som de Thailändska bärplockarna. Åter det är inte flyktingarnas fel utan politiken som jag inte kan jubla över.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Livsideal

Jag vill leva som jag lär och inte som någon annan vill att jag ska.

Kronisk levende

Lev idag, imorgen er idag igår.

Busiga mor

My Home My Place My Life My Story

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

پیشگام

نشریه سوسیال دمکرات های ایران

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder och musik.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

%d bloggare gillar detta: