En klump i magen

När jag läser en viss komikers krönika idag får jag en klump i magen. Samma klump som jag fick första gången jag hörde honom och alla andra tillfällen när jag har läst eller hört något av honom – Özz Nûjen.

Vad har han för rätt att vräka ur sig ett hat mot svenska folket. När man kommer hit som 8-åring och får ta del av den svenska välfärden så borde han känna tacksamhet. Han har bott här i 35 år och borde vara integrerad. Men inte han! Varje gång som han ifrågasätts så går han till motangrepp och med ifrågasätta motståndarens vandel.

”Hur mycket pengar har ditt barn kostat vårt samhälle? Tror du att det är gratis? Vad har du själv lagt ut på ditt barn i rena pengar? Är det mer eller mindre än på dina bilar, klockor och handväskor?

Din gamla mamma belastar vår gemensamma välfärd liiite för mycket just nu. Kan du göra något åt det? Eller har ni inte träffats och hörts av på ett halvår?

På tal om mammor och Mammon…

Min gamla mor bar, matade och tog hand om dina äldre tills hennes kropp gick sönder och nu kan hon inte ens bära sina barnbarn. Det var priset hon fick betala, vad tycker du det ska kosta vårt samhälle?

Och min gamle far tog dig dit du ville, när du ville och körde dig säkert och tryggt till din destination. Ibland fick han ett leende eller ett tack men alltför ofta var han den som du tömde din ångest, vardagsrasism och frustration på.” skriver han idag.

Med vilken rätt öser han ur sig detta hat? Vad vet han om vilka pengar vi lägger på lyxprylar? Vad vet han om alla de försakelser som de flesta föräldrar gör för sina barn? Ingenting, verkar det. Barn är mer än kostnader! Föräldrar delar hela tiden med sig av sina kunskaper till sina barn – lär dem att sitta, gå, knäppa knappar, cykla, gå balansgång, hoppa på ett ben, räkna, vara artiga, respektera varandra, göra rätt för sig, betala in skatterna osv. Det är föräldrarna som tar nattvaket när barnen inte vill sova eller tröstar när barnet har ont i öronen. De flesta föräldrar avstår gärna nya kläder eller lyxprylar för att barnen ska få ett par nya jeans eller en ny vinterjacka. Hur kan han anklaga Sveriges föräldrar på detta sätt?

Våra föräldrar har arbetat, slitit och betalat skatt i större delen av sitt vuxna liv. De har betalat avgifter till staten för att få välfärd – för att barnen ska få skolgång, för sjukvård och för en tryggad ålderdom. Våra föräldrar har också slitit ut sig!

”Ofta var han den som du tömde din ångest, vardagsrasism och frustration på”. Det är ju precis det som Özz gör sig skyldig till nu. Han öser ut sin ångest över att inte kunna förklara de svarta pengarna som har betalats ut. Han kallar alla angrepp på honom för rasism. Men nej! Den klump som jag känner har inget att göra med att han är invandrare – bara på hans beteende. Han är frustrerad över att människor ifrågasätter hans beteende.

När Özz önskar att vi har en klump i magen så kan jag upplysa honom  om att jag har en klump i magen när han vräker sitt hat över oss. Jag får en klump pga hans dåliga beteende och har aldrig förstått den s k komik som han presterar!

 

 

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Arne Groningsson
  Maj 09, 2018 @ 11:20:34

  Att dricka kamelpiss sätter sina spår, även på kommande generationer…inte bara den törstige!

  Gillad av 1 person

  Svara

 2. uppstigersolen
  Maj 09, 2018 @ 12:28:08

  Karln är ju en fullständig katastrof. Det märker ju vi som får ta del av hans alster. Att han fortfarande står på Expressens lönelista visar ju var den tidningens värderingar ligger. Troligen kommer herr Nujen att belasta psykvården framöver. Inget jag vill betala för men jag är väl tvungen.

  Gillad av 1 person

  Svara

 3. Hans Högqvist
  Maj 09, 2018 @ 15:18:16

  Nujen är en av de få komiker jag känner till. De få gånger jag har sett och hört honom på TV har jag undrat vad som är roligt med vad den obehaglige typen på rutan säger. Det har varit vad som numer kallas för omvänd rasism och tydligen är det så även när ha ska vara allvarlig.
  Komik och oneliners är en svår konst som Nujen rådbråkar.

  Gillad av 1 person

  Svara

 4. Mm
  Maj 10, 2018 @ 07:11:41

  Varför köper du och du och du expressen. Inget tvång ÄNNU att gynna en tidning som har det dåliga omdömet att ha skattesmitare på dess lönelista. Så jag frågar mig igen VARFÖR gynna med att lägga dina skattade pengar på något dylikt när du kan berika ditt liv på något som har ett värde för dig och din familj, släkt, vänkrets.

  Gilla

  Svara

  • ulsansblogg
   Maj 10, 2018 @ 10:16:21

   Nej, jag köper inga tidningar. Men … när jag läste på twitter och FB om hans krönika så var jag tvungen att kolla om det var sant – webben. Så, allt det kostade mig var en knapptryckning.
   Dessutom har dygnet 24 timmar så jag hinner faktiskt med familjen också. De stora värdena i livet är gratis: fågelsång, blomdoft, knoppar som brister, fjärilar och humlesurr.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

تابستان

پیک تابستان

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

%d bloggare gillar detta: