Vad det gäller Ungern så har de erfarenhet av det Sovjetiska imperialistiska förtrycket, vilket som de inom östblocket var ett av de få länder som i möjligaste mån försökte undvika så gott det gick..
Har full förståelse för att de nu ser samma tendenser med ett extremt överstatligt EU. Att kalla regimen i Ungern för fascistiskt med det folkliga stöd de har är väl magstarkt av det svenska etablissemanget som ingick Decemberöverenskommelsen för att utesluta inflytande för en stor del av den svenska befolkningen.Att kalla kritiska rörelser för fascistiska som är kritiska till den egna förda politiken är på sikt inte framgångsrikt utan kan få avsevärt allvarliga följder. Trånga åsiktskorridorer är något som leder till den berömda tryckkokaren som till slut exploderar med ej önskat resultat.
Patrik Engellau
Bland etablissemangspersoner i länder som Sverige och USA finns en oro för fascismens återkomst. Madeleine Albright, USA:s utrikesminister under Bill Clinton, skrev nyligen en artikel i The New York Times i ärendet. ”Kan vi stoppa Trump innan det är för sent?” var rubriken. ”Fascismen är ett allvarligare hot nu än någonsin tidigare sedan andra världskriget”:
Bland varningstecknen ingår maktlystnaden hos regerande partier i Ungern, Filippinerna, Polen och Turkiet som alla är allierade med USA. Den råa ilska som göder fascismen syns på andra sidan Atlanten i nationalistiska rörelser som ogillar idén om ett enat Europa, även i Tyskland, där det högerextrema Alternative für Deutschland har blivit det främsta oppositionspartiet. Risken för despotism syns i Putins Ryssland… i Venezuela kommer den hänsynslöse ideologen Nicolás Maduro troligen att vinna ett riggat val… I Kina har Xi Jinping ändrat konstitutionen för att förlänga sitt maktinnehav… Runt Medelhavet har den en gång…
Visa originalinlägg 461 fler ord
Senaste kommentarer