Det är bara för att hon är kvinna …

Minsta gemensamma nämnaren är att vi är människor allihop. Men sen skiljer det! Vi har olika hudfärg, längd, bredd, hårfärg, ögonfärg, ålder, intelligens, …, kön. Vi är olika och har olika förutsättningar! Det är inte jämställt att inte ta hänsyn till detta.

Nu, med anledning av att Svenska Akademiens ständiga sekreterare har avgått, sjunger feministerna i kör: ”Det är för att hon är kvinna!”

När det kom ut att Sara Danius hade lämnat var jag så fruktansvärt arg. Jag försökte formulera mig i text vad jag skulle skriva, men det gick inte. Jag var till slut diplomatisk och skrev att jag var “mållös” – men jag ville skrika rakt ut. Så många har sagt sedan i höstas att “jämställdheten har gått för långt” eller att “metoo gick för långt” – men det här visar ju att vi inte alls är färdiga. Upprinnelsen till detta är en man som är anklagad för sexuella övergrepp och våldtäkter, och så får den ständiga sekreteraren gå, trots att det är hon som har försökt bringa reda i detta.” så säger Annie Lööf, partiledare för (C).

Hon fortsätter sen på twitter:

Just det! En partiledare svarar ”Kryp tillbaka under din sten.” när någon undrar över vad som inte är jämställt här i Sverige. Sen fortsätter hon med lögner:

 1. Kvinnor tjänar mindre än män. Den lilla skillnad som finns mellan mäns och kvinnors lön beror på att kvinnor väljer låglöneyrken, jobbar deltid, vill inte ta ansvar, är dåliga på att förhandla om lön, byta arbetsplatser osv.
 2. Kvinnor driver företag i lägre utsträckning än män. Men detta har väl med kvinnors val att göra? Det har knappast något med jämställdhet att göra att kvinnor inte vill ta ansvar!
 3. Våldet mot kvinnor i hemmen. Det är ju aldrig den enes fel när två träter. Det kan ju bero på den psykiska terror som många kvinnor bedriver. Dessutom finns det även män som utsätts för våld i hemmen. Men … det mesta våldet sker inte i hemmen ! Enligt BRÅ sker det mesta våldet på offentliga platser och förövaren är okänd.

Annie har inte ett enda argument som stärker hennes åsikter om jämställdhet. Hon föredrar att inte nämna de miljöer som är ojämställda – i förorterna – och där hedersproblematiken frodas. Annie väljer istället att påstå att Sara Daniels, en privilegierad kvinna med hög lön och makt, har förlorat sitt uppdrag pga att hon är kvinna!

Samma sak säger Ebba Witt-Brattström. Hon vill framhålla ”sanningar ur kvinnors synvinkel” och talar om maktspel. Men är det inte maktspel att vilja införa mer feminism i Akademien? Hon vill gå ännu längre och sätta ett åldersstreck vid 70 år Men hur jämställt är det? 2010 var 18% av befolkningen över 65 år.  Men Ebba underkänner äldre personer. Hon är snart i den åldern själv. Vill hon falla för åldersstrecket eller ska regeln enbart gälla män?

Vad är det då som gör att feministerna backar Sara? Sara är ju en privilegierad kvinna. Hon har sin försörjning tryggad. Hon jobbar inte inom låglöneyrken. Det är en kvinna med makt som tappade en del av makten. Hon är en tuff brud i lyxförpackning!

… men hon lyckades kanske inte med att ”få karlarna på fall”.

Problemen med feminismen är just att privilegierade kvinnor vill diktera villkoren. De anser att de vet exakt vad varje kvinna behöver och hittar på lögner för att uppnå och bibehålla den egna makten. Helt ”vanliga” människor känner inte igen sig i deras kamp. De flesta av oss anser nog att vi lever jämställda liv – liv som tar hänsyn till de olikheter som finns. Feminismen gynnar inte ”vanliga kvinnor” och därför härmar jag Annie Lööf ”Kryp tillbaka under er sten!”

 

 

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. uppstigersolen
  Apr 14, 2018 @ 12:56:31

  Att grupper av människor gömmer sig bakom, hudfärg, kön, sexuell läggning och skyller sina tillkortakommanden på andra har vi ju sett under en längre tid. Annie borde kanske fundera på varför hon blev inkvoterad till att leda Bondeförbundet. Hon verkar inte vara mogen sin roll. Nu vågar väl ingen sparka henne för att då kommer drevet igång. Vi som väljare kan ju avstå från att rösta på henne.

  Gillad av 1 person

  Svara

 2. Hans Högqvist
  Apr 14, 2018 @ 13:59:35

  Våld mot män i hemmet nämns sällan. På 90 talet hade jag avtalat att intervjua en man som bodde på ett hem i Oslo för misshandlade män. Två timmar före intervjun lämnade han återbud via en av de som arbetade på hemmet.
  Jag puffar igen för filmen ”The Red Pill” gjord av en feministisk dokumentärfilmare om mansrörelsen i USA. Dokumentärfilmaren Cassie Jaye kallar sig inte längre för feminist…
  Kostar 29:- att hyra i 72 timmar ( jag såg den två gånger och spolade hit och dit också under den tiden) och kan även köpas. SE DEN!!!

  Gillad av 1 person

  Svara

 3. Arne Groningsson
  Apr 14, 2018 @ 18:30:54

  När man talar om jämställdhet så menar man vanligtvis mellan kvinnor och män,sällan inom varje enskild grupp.
  För en utomstående med fungerande hjärna så verkar det finnas stora problem också inom grupperna.
  När intermezzon som detta med Akademien dyker upp så blir det spaltkilometer i ord och bild i veckor om vad som hänt och inte hänt, vem och vilka osv. Media frossa som hungriga vargar och säljer lösnummer som aldrig förr…
  Sen har vi gruppen ”icke adliga kvinnor”, dvs dessa tusentals normala kvinnor och också barn, som årligen blir våldtagna, dräpta, misshandlade av utländska män. ”Andra sorteringen kvinnor” i samma land som de ”adliga”.
  Varför får inte dessa offer samma utrymme i press och Tv, spaltkilometer?
  Som det ser ut i Sverige idag, så känns det som att jämställhet inom gruppen kvinnor är viktigare, än att tjafsa om jämställdhet mellan man och kvinna och detta är politikernas och medias skyldighet att ta tag i…Anne Lööf inklusive!

  Gillad av 1 person

  Svara

  • ulsansblogg
   Apr 14, 2018 @ 19:25:50

   Helt rätt! Men feminister har aldrig gått vanliga kvinnors ärende. De har alltid varit överklassmänniskor som vill leka goda och bestäma över vanliga människor.

   Gilla

   Svara

 4. Arne Groningsson
  Apr 14, 2018 @ 20:51:04

  Javisst, men ändå märkligt. Många finns ju att söka på den vänstra planhalvan och där vill man vara idiologiskt men inte fysiskt uppenbarligen…ulvar i fårakläder!

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Livsideal

Jag vill leva som jag lär och inte som någon annan vill att jag ska.

دفتر بهار

نکنه ها باقی است

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

moviesaredreams831071279.wordpress.com/

EN KAXIG SVENSK BLOGG OM BROTT MM.

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

MÅNSSONSKULTUR.SE

JOHNNY M RECENSERAR FILM, MUSIK & SÅNT

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

Säger det hellre med bilder och musik.

Ocensurerade nyheter

Nyheter och politik.

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog om nutidens dårskap

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Rune Lanestrands blogg

Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand

corneliadahlberg

Gräsrotsrevolt

%d bloggare gillar detta: