Om inte om hade varit …

En snurrig värld som snurrar snabbare och snabbare. Det är iallafall så som jag uppfattar det. Det är svårt att hitta ett helhetsgrepp. Varje gång som jag tror att jag är på rätt väg så är det någon politiker, journalist eller aktivist som krånglar till det.

Allt började egentligen när jag föddes eller var det när jorden skapades. Iallafall så är vi för många människor på jorden. Varje människa har ett antal grundbehov som mat, vätska, syre, vila, värme, sex,  osv. För att tillfredsställa dessa behov och en mängd annan tillfredsställelse så konsumerar mat, kläder, husrum och en mängd nytto- och lyxprylar.

Om inte vi människor hade varit så många så hade vi inte konsumerat så mycket av jordens resurser. Största prioritet för politikerna borde ju vara en mindre population. Men istället genomförs politiska beslut som bidrar till högre levnadsåldrar och friskare människor. Med bättre mödra- och barnavård är det fler barn som uppnår vuxen ålder. Vaccinationer och mediciner gynnar också den höga levnadsåldern. Folkförflyttningar från överbefolkade områden och krigshärdar bidrar också till fler överlevare. Om vi inte hade varit så många så hade vi inte tärt på jordens resurser och hade inte behövt lyssna på klimatalarmister.

Om journalister hade skött sitt jobb och granskat makten så hade befolkningen lyssnat på dem. Om de inte hade ljugit om det mesta eller dolt sanningar så hade människor litat på deras nyhetsrapportering. I Agenda hörde jag ett praktexempel på lögner i en intervju med RT och efterföljande analys av den. Tror de verkligen på det de säger? En journalist skrev idag: ”Har vi journalister (inklusive jag) ställt rätt frågor? Har vi gett publiken en korrekt bild av verkligheten?” Svaret får han här: Om de inte hade ljugit så hade ju inte alternativ media behövts!

Om vi människor inte hade haft behov av att röra på oss, utforska nya platser och lära oss mer om andra kulturer så hade vi inte behövt cykla, åka bil, åka buss, åka tåg, åka båt, flyga eller skicka ut raketer rymden. Vår nyfikenhet gör ju att vi vill utforska det okända. Globalismen gynnar ju detta. När människor från andra världsdelar kommer till Sverige så är det positivt att de söker något bättre. Men … om jag flyger till varmare breddgrader så ska jag skämmas! Om människor hade varit mer logiska så hade de ju insett att detta inte stämmer.

Om människor hade levt efter samma mål så hade inte aktivister funnits. Idag läste jag att

”En lantbrukarfamilj utanför Uppsala har under lång tid förföljts och hotats av aktivister. Aktivisterna har krävt att familjen skall bli veganer.”

Andra dagar läser jag om aktivister som vill stoppa utvisning av människor som uppehåller sig illegalt i landet. Andra dagar är det aktivister som vill stoppa gruvdrift eller kärnkraft eller rökning på allmän plats eller skogsavverkning eller ”att dricka kalvarnas mjölk” eller någonting annat som inte stämmer in i deras agenda. Om inte aktivister hade funnits så hade livet varit lugnare.

Om de folkvalda politikerna hade insett att de ska lösa vardagsproblemen. Om de hade förstått att de ska hushålla med våra gemensamma resurser på ett sätt som gynnar skattebetalarna och deras uppdragsgivare så kanske vi hade litat på dem. Då hade de inte behövt att jaga fakenews och trollfabriker inför valet. Vi hade röstat på deras duglighet istället för som nu – det minst dåliga partiet. Om de hade lyssnat på befolkningens behov istället för maktens så hade de inte haft något att frukta.

Om inte om hade funnits så hade inte Sverigebilden solkats ner! Om inte om hade funnits så hade vi levt i ett paradis. Om inte om hade varit så hade inte aktivism fått någon grogrund! Om inte …

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Arne Groningsson
  Apr 11, 2018 @ 12:59:28

  Ja, det är ju tragiskt att de styrande Politikerna tar mer hänsyn till vad aktivister vill än vad medborgaren vill. Det är ju trots allt fler idioter, som är aktivister än i andra grupper inom samfundet!

  Gillad av 1 person

  Svara

 2. tompas11
  Apr 11, 2018 @ 23:44:44

  Om inte sjuklöverns politik hade genomförts så hade landet Sverige varit det bästa landet på denna arma jord. Tänk på vad detta lilla ord – om – att det kan göra så stor skillnad på ont och gott.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

پیک زمستان

Vinter blad ❄

Solvindens

This WordPress.com site is the bee's knees

Malamute6's Blog

Just another WordPress.com site

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Naturen kallar

Today is gonna be a good day

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

SVERIGE & BROTT

HAR DU VERKLIGEN EN ÅSIKT?

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Josefin Utas blogg

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

%d bloggare gillar detta: