Ett gammalt fult och elakt troll …

Metaforer och liknelser är bra att använda för att kunna se verkligheten. Jag använder mig ofta av detta när jag beskriver verkligheten. Idag är det en barnvisa som jag applicerar på tillståndet i vårt land.

”Ett gammalt fult och elakt troll det var en gång som kom till detta landet i en luftballong. Han lade sig i Småland med huvudet på Åland och fötterna de var samma stund i Lund.” Text och musik av Felix Körling

 

Vi har ett gammalt fult och elakt troll liggande över vårt land. Vi måste bli av med detta – för all tid. Jag tänker på en politisk massa som vill bestämma och stiftar lagar som tar bort människors inflytande och ökar den egna makten.

Igår diskuterades hat och hot mot politiker i Agenda. Men den allra viktigaste frågan ställdes inte: ”Varför hatas och hotas politiker?” För mig är det naturligt att diskutera denna fråga. Det naturliga svaret är: ”De levererar inte det som befolkningen vill ha!” Men … genom att inte ställa den frågan så kan man istället prata om lagstiftning, straffsatser, tillgång till IP-nummer, trollkonto, större press på nätjättarna eller liknande. Varje åtgärd visar en stor rädsla för att de har tappat kontrollen!

Det handlar alltid om en skuldförskjutning. Det nämns inte med ett ord att politikerna inte motsvarar befolkningens förväntningar! I veckan lanserades en ny hashtag. Det är Sveriges Folkhögskolor, studieförbunden, Svenska PEN och ett hundratal opinionsbildare som står  bakom initiativet #vimåsteprata. De vill prata demokratifrågor. De vill utbilda medborgarna i demokrati eller deras egen tolkning av demokrati. De vill behålla makten över befolkningen. Egentligen tolkar jag detta utspel som en stor rädsla. De vet att befolkningen inte är nöjda med deras agerande och nu slåss de för att behålla makten. Men … de vill inte prata eller samtala. De vill informera, diktera, berätta för medborgarna att de har rätt, trycka ner medborgarna till små okunniga tölpar!

Vissa medier vill förbjuda fria medier. De vill ha kvar sin makt. De vill att våra grundlagar ska ändras. De är rädda för de inser att de har ljugit och medborgarna har tappat förtroende för dem. Rädda människor vill ta bort de mänskliga fri- och rättigheterna. De vill strypa yttrandefriheten. Åsikter som inte yttras offentligt finns inte i dessa maktgalna personers värld. Därför har de tvingat Google att stänga ner konton på Youtube – konton som ifrågasätter de rädda maktgalna människorna.

Ett annat sätt att förtrycka medborgarna är att ändra innebörden av ord: högerpopulistiska vindar är ett uttryck som används i negativ bemärkelse i medierna. SVT använder alltid avsky i rösten och ett förmanande ansiktsuttryck när de talar om dessa. De lägger in ”USCH! Hemska människor som ni vanliga okunniga människor inte ska lyssna på!” i varje bokstav. Egentligen är de bara rädda för att deras egen politiska uppfattning kanske inte delas av de flesta. Populär och populist är ju positiva ord! En population dvs en befolkning som gillar något. Hur kan det bli negativt?

Rädda människor – politiker, journalister eller andra maktmänniskor – tar till alla medel för att behålla sin makt. Ibland är det fula knep, grundlagsändringar, förbud, #vimåsteprata, #jagärhär, #metoo eller att negligera befolkningens åsikter.

De rädda människorna dvs ”det gamla fula elaka trollet” måste drivas iväg från vårt land innan de gör större skada. Vi måste prata – utan hashtag – om tillståndet i vårt land. Vi måste inte tysta eller lagstifta emot de som pratar i sociala medier! Vi måste rädda vårt land!

 

 

 

 

Annonser

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. uppstigersolen
  Mar 12, 2018 @ 12:50:42

  Ja troligen är det lättare att deportera regering och riksdag samt en del av MSM än att slänga ut invasionsarmén av män som kommit hit. Så det är det vi måste göra. Först rösta bort dem, sen beröva dem pensionerna och sen önska dem lycka till i valfritt MENA-land.

  Gillad av 2 people

  Svara

 2. motvallsblogg
  Mar 12, 2018 @ 16:52:48

  Det parti som hotas mest nämndes inte alls i Agenda-inslaget.
  Svt vill ge oss intrycket att hotet kommer från höger.
  Givetvis.

  Gillad av 1 person

  Svara

 3. SasjaL
  Mar 12, 2018 @ 17:43:26

  Och familjen Hirschel är med och rycker i trådarna, eller Bonnier som dom hellre kallar sig …

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Sayerbýr

En stuga utan bekvämligheter mitt i skogen

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

livsmönster

En blogg om mitt liv, och där jag ger en och annan högst personlig synpunkt på samtiden,sett utifrån mitt perspektiv.

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

AfS vill dränera det politiska träsket. AfS kallar en spade för en spade. AfS är en tydlig röst för #swexit. AfS adresserar problemet med det demografiska hotet mot det svenska folket. AfS står upp för yttrandefriheten. AfS vill avskaffa HMF och förbjuda åsiktscensur på nätet. Sverige behöver AfS!

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Spanienaktuellt

Den osminkade spanska sanningen

fujifredrik

Vi fotograferar det mesta av det bästa. För att nämna några inriktningar så fotograferar vi Bröllop, Fitnesstävlingar, Träningsbilder, Djurbilder och Produkter åt företag.

...blott ett litet strå...

-mitt brunstämplade tankegods-

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Wallenborgs politikblogg

Politik om stort och smått.

JUST-LOOK-AT-SWEDEN

SWEDEN - A SHITHOLE COUNTRY?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Assistans på dina villkor

Alla människor är lika värda

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Busiga mor

My Home My Place My Life

SVERIGE - EUROPA - VÄRLDEN

GÅR DET VERKLIGEN SÅ BRA NU?

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Rovdjurspolitik

Faunavård utan vetenskapligt stöd

Tankeverket

Alla förändringar börjar med en tanke

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

Micke K - En röst i Sverige

Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Motvalls blogg

Förflugna tankar och bevingade ord.

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Ett vettigt alternativ

Om man tänker steget längre

%d bloggare gillar detta: