Du får inte föreläsa om detta …

Ibland faller polletten ner. Så var det för mig igår. Alla förvirrade debatter kom i klart ljus. Alla de funderingar som jag har haft bekräftades. Ofta har jag undrat var de förnuftiga och kunniga forskarna har funnits i debatten. Nu har jag fått bekräftelsen. De har blivit nertystade!!!

Gårdagen började med att jag läste en intressant artikel om att nyfödda flickor har större chans att överleva än nyfödda pojkar. Enligt forskarna kan detta tyda mer på biologiska faktorer än på sociala förhållanden. Det finns studier som visat att bland annat könshormoner kan påverka. Jag tänkte: ”Hurra! Jag är ingen social konstruktion!” Alla de konstiga debatterna med feminister föll som ett korthus.

På kvällen spelade sambon upp en intervju med Annica Dahlström, född 1941, svensk läkare samt professor emerita i histologi vid avdelningen för medicinsk kemi och cellbiologi vid Göteborgs universitet.

I mitten av 1990-talet skrev Annica Dahlström, professor i histologi och neurobiologi vid Göteborgs universitet, en artikel i universitetets tidning om skillnaderna mellan mäns och kvinnors hjärnor. Reaktionerna blev häftiga. Inom en vecka hade hon fått sex vykort med skällsord – och ett kuvert med råttlort. Flera upprörda läsare hörde av sig per telefon. Ett egendomligt samtal kom från en kollega, en kvinnlig professor vid en annan fakultet. Annica Dahlström återgav samtalet i sin bok Könet sitter i hjärnan och nu i intervjun:

”Annica, du får inte föreläsa om detta! Det finns inga skillnader mellan mäns och kvinnors hjärnor!”

”Vad intressant NN, jag skulle gärna vilja ha litteraturreferenserna, eller har du kanske forskat själv?”

”Nej, det har jag inte, men även om det skulle finnas skillnader får vi aldrig säga det!”

”Men NN, detta är ju ett mycket egendomligt uttalande från en professor vid ett universitet, som ska värna om sanningen i forskningen!”

”Ja, ja, det kan tyckas. Men så är det i alla fall, du kan förstöra mycket om du fortsätter!”

En intervju med Annica Dahlström, som skulle ingått i Norrbottenteaterns bok om jämställdhet, stoppades av Länsstyrelsens jämställdhetsdirektör Britt Marie Lugnet-Häggberg med motiveringen att ”Vår svenska jämställdhetspolitik bygger på att vi är lika och socialiseras in i olika könsroller. Annica Dahlström är särartsfeministisk och utgår från att pojkar och flickor är helt olika. Länsstyrelsen kan inte ge ut ett material med den uppfattningen” Boken skulle ha delats ut i skolor! Men eleverna fick inte ta del av Annicas forskning!

Det var här som det klickade till i min hjärna! Det är precis detta som jag har misstänkt. Kunniga människor med fel åsikt tystas! Genusforskare försökte tysta Annica. Deras forskning värderades högre än Annicas medicinska och cellbiologiska forskning.

Jag tänker på egna erfarenheter. Jag minns professorn vid KTH som ofta deltog i debatterna på SVT debatt. Han hade ungefär samma åsikter som jag har men slutade att kommentera när han fick ett nytt förordnande. Jag minns andra professorer som har vågat sig ut i debatten när de har blivit professor emeritus.

Ofta hänvisar medier och politiker till experter eller forskare. Statsministern satt i ett TV-program och hänvisade till en ökänd ”historiker”, skolministern har hänvisat till forskning som har varit sågad med fotknölarna och vi får inte glömma klimatalarmisterna som ständigt pekar på Rockström och ”1 000-tals forskare”, men gärna glömmer bort att Rockström är en omstridd herre som har haft turen med sig och blivit rådgivare åt regeringen samt att det finns ”1 000-tals” forskare som har motsatta åsikter. Allt handlar om makt och manipulation.

Min slutsats av detta blir naturligtvis att feministerna har fel. Mitt kön är ingen social konstruktion. Jag är en kvinna som driva av kvinnliga hormoner. Jag är inte förtryckt av patriarkatet. Feministerna med genusforskarna i spetsen har alltför länge tystat debatten och förtryckt både män och kvinnor!

12 kommentarer (+lägga till din?)

 1. SasjaL
  Jan 21, 2018 @ 11:06:54

  Rockström … Beträffande hans utbildning, så är han inget annat än en agronom, en högutbildad jordbrukare m.a.o.. Han kan förhoppningsvis något om mylla och maskar … (Med tanke på hur odlad mark konstaterat dränerats på näringsämnen de senaste 30 åren, som t.ex. selen och silver, utan att det har kompenserats för det, så brister det med kunnandet inom området …) Klimat? Nej, han är inte i närheten!

  De som har en [liten] del av nödvändiga kunskaper hittar vi främst hos geologer, oceanologer och meteorologer. Det är dock inte tillräckligt. För att kunna förstå ‘klimat’, måste man först förstå ‘väder’ och där är ingen än … En tillförlitlig väderprognos kan med dagens kunskaper inte göras för längre tid än ca 100 timmar framåt i tiden och klimat är väder uppskalad i tid och rum, så …

  Vad Rockström egentligen sysslar med, kan närmast beskrivas som filosofisk [utopisk] politik, utan grundläggande verklighetsförankring. Han är mer att betrakta som en politisk överstepräst eller imam. (Radikala Islam är inte bara en religion, utan även en radikal/extrem vänsterideologi, jämfört med den västerländska höger/vänster-skalan.)

  ”Håll Sverige rent” har fått många innebörder idag. Det behövs definitivt, utöver natur och miljö, även inom politik och vetenskap. De har tyvärr under flertalet årtionden förorenats och det börjar bli akut! Politikerna kan inte fortsätta att ‘agera’ på samma sätt som läkemedelsindustrin, dvs man jagar symptom isf att åtgärda …

  Gillad av 3 personer

  Svara

 2. Peter Mäsak
  Jan 21, 2018 @ 12:27:07

  Intressant analys, då jag i decennier upplevt en parallell reaktion ifrån det svenska etablissemanget kring frågan om döden och ”traditionella begravningsmetoder” – Där har hållbara, miljövänliga och ekonomiskt försvarbara förslag på förbättringar fått stå tillbaka för att de maktfullkomliga skall få värna sitt monopol, och köra vidare i djupt nerkörda spår. Detta dessutom på bekostnad av våra skattemedel, individers lidande, samhälleliga merkostnader, miljöförstöring och klimatpåverkan. Det är kanske ett resultat av att det historiskt just är män som sitter i de positioner som bevakar de ekonomiska, tekniska och politiska intressena – Kvinnorna i denna bransch har oftare hand om de humanitära och sociala aspekterna, och på de områdena har man varit begåvad … Lösningen på flera av de problem som skapas i spåren av våra tillkortakommanden, kring frågor om döden och omhändertagandet av avlidna, heter promession, det har många enskilda människor förstått, och manifesterat genom att visa sitt stöd … men vår svenska demokrati-modell omfattar inte folkets vilja på denna punkten ..

  Gillad av 1 person

  Svara

 3. uppstigersolen
  Jan 21, 2018 @ 13:57:19

  Jag har ju alltid vetat att det finns skillnader mellan män och kvinnor. Att det skulle vara en social konstruktion är ju bara trams. Sen att det finns en glidande skala, män kan vara feminina och manhaftiga kvinnor har jag träffat. Men skillnaderna blir uppenbara om man träffar en riktig kvinna, hon kan vara hur förtjusande som helst och en underbar partner men på vissa områden kommer hon till korta mot en man. Att jag som man kommer till korta mot henne i många fall är ju lika självklart. Innan detta tramsande och på senare år HBTQ…. ande hade jag aldrig funderat på kön. Det fanns killar och tjejer och skulle man tänka sig att bilda familj och få barn var det ju självklart hur det skulle gå till. Att bli ihop med en kille kändes helt främmande. Att några vill leva ihop med en annan av samma kön är helt OK för mig men de behöver inte gå i parader och visa upp både det ena och det andra.

  Gillad av 3 personer

  Svara

 4. motvallsblogg
  Jan 21, 2018 @ 18:59:08

  Detta liknar mycket den omhuldade tesen eller närmast dogmen om att det inte finns några mänskliga raser. Att människor kan delas upp i raser måste vara helt uppenbart för biologer likaväl som hundar katter och hästar etc. kan delas upp i raser utan problem.
  Mellan vissa befolkningsgrupper är ju den yttre skillnaden rent uppseendeväckande.
  Jag kan känna igen en afrikan på hundra meters håll!
  Detta är ett påfund från den vänsterliberala antirasiströrelsen men har i praktiken gjort att frågan om rasism helt gått i baklås. Dels har man varit tvungna att uppfinna ”kulturell rasism” och senare även begreppet rasifierad för att få liv i rörelsen igen.

  Gillad av 5 personer

  Svara

 5. Trackback: Är det skillnad på en manlig och kvinnlig hjärna? | ulsansblogg
 6. ulsansblogg
  Aug 06, 2018 @ 12:00:02

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:

  I dessa dagar när det politiska etablissemanget låtit sig förnedras av en festival som är synnerligen vänsterorienterad är det viktigt att poängtera att könet inte är någon social konstruktion som vissa hävdar.
  Sann vetenskap som är tillbakahållen av det politiskt korrekta etablissemanget men är ändå vetenskap med åratal av forskning bakom sig hävdar sig väl i ett alltmer okunnigt samhälle.
  Vad som bestämmer en persons egna sexuella status sitter i hjärnan och är väl dokumenterat.

  Gilla

  Svara

 7. Trackback: Du får inte föreläsa om detta … – Micaels Lidéns Blog
 8. Trackback: Pride and prejudice | ulsansblogg
 9. Trackback: Verklig HBTQ-politik från S är att stödja böghatare | ulsansblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

Naturen kallar

Today is gonna be a good day

Prickiga huset

Hälsobloggen

Kulturbilder

Svenska Kulturbilder - binder samman forntid med nutid

HallonHatt's sida

Just another WordPress.com site

En ängel 👼🏻 med svarta vingar.

Obotlig sjukdom, hobby, fotografering, smycken m.m

Blogg 46

en åsiktsblogg

Josefin Utas

Mina egna tankar om nuet och framtiden

Rebecca Hybbinette

- Kamp ger återbäring!

Dagar ur mitt liv

Här kommer jag att skriva om vardagliga händelser ur mitt liv. Ibland kommer jag nog att skriva om en del andra saker också, som till exempel om den tro jag har

MånssonsKultur.se

Johnny M recenserar film, musik & sånt!

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Sverigekanalen Dalarna

Nationell Webbradio/Dalarna

En gräsrot skriver

Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, i am ready. Denna blogg behöver inga donationer. sprid gärna dess innehåll.

Richard Sörman

En annan humaniora

Peter Cooney Enabler

Traditional European Common Sense - Anti-Judaic

Högrelius funderingar!

Just another WordPress.com site

Kulturminnet

Om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle

Riksväg 32 på det smålänska höglandet

säger det hellre med några bilder

Ocensurerade nyheter och sunt förnuft

It is my right to be rich, happy and successful!

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Alternativ för Sverige till EU-parlamentet 2019

Sverige ut ur EU! EU ut ur Sverige! Dags att ta tillbaka makten! AfS är din röst för swexit och det bästa alternativet för ett suveränt Sverige.

Jenny Piper

Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor.

Peter Krabbe

Världen i fokus - vem styr vår framtid och varför?

Rakapuckar's Blog

Så bitter på Steffe med alliansen!

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Christer.L.Hansson

Det som danar mig

Stigfinnaren i Älvsund

vägen inåt är vägen framåt

Vincat Veritas

Låt sanningen segra

Life, Death and all between

Welcome to an expanding worldview

SasjaL

Cyniker är inget man föds som, det är omgivningen som formar ...

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

mickecarlssonsblog

Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.

Ama de casa

En hemmafru i Spanien

Peter Harold - Skrivarens blogg

Skrivandet är frihet - jag skriver för friheten.

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Petterssons gör Sverige lagom!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

%d bloggare gillar detta: